term ID:
parent cat ID:6
post ID:94
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 3 tévhit a jakuzzikkal kapcsolatban Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

3 tévhit a jakuzzikkal kapcsolatban

Van néhány tévhit, ami a jakuzzik körül kering, és ezek sok embert visszatarthatnak a vásárlástól. Valójában – még ha van is némi valóságalapjuk ezeknek az állításoknak, akkor is gyakran túlzásokkal találkozhatunk.

Íme, három dolog, ami nem feltétlenül úgy van, ahogy állítják!

1. tévhit: A jakuzzik betegségeket terjesztenek

Az első számú tévhit, amivel az ártatlan fürdőzőket szeretik ijesztgetni, hogy a jakuzzik a nőgyógyászati betegségek és a gombás fertőzések melegágyai, de más borzasztó betegségeket is terjeszthetnek, ezért az a legjobb, ha senki nem használja őket.

Folytatás lejjebb…

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A jakuzzikat, mint minden más terméket, tisztán kell tartani, megfelelő módon kezelni a vizüket. Mivel a jakuzzikat általában többen használják, előfordulhat, hogy beteg ember is bemászik a vízbe, ami leginkább a nyilvános medencék esetében lehetséges. A rémisztgetések ellenére, amennyiben a vizet megfelelő módon tisztítják, szűrik, kellően vegyszerezve van, akkor a szűrőrendszer és a megfelelő vízkezelők segítségével a mikróbák elpusztulnak, és nem kaphatjuk el a betegségeket.

Ha az otthonunkban lévő jakuzzi karbantartására akár csak minimális energiát fordítunk, akkor semmi gond nem érhet bennünket. Nyilvános fürdőzés esetében pedig beszállás előtt vizsgáljuk meg a víz minőségét, és csak akkor szálljunk be, ha semmi gyanúsat nem találtunk. A szállodáknak különös gondot kell fordítaniuk a higiéniára, így nagy valószínűséggel bátran használhatjuk az ottani medencéket is.

Számos tévhit terjed a masszázsmedencékkel kapcsolatban

Számos tévhit terjed a masszázsmedencékkel kapcsolatban

2. tévhit: A bulik és a jakuzzik nem férnek össze egymással

Sok „tiltó” cikk jelent már meg arról, hogy mennyire nem kellene medencés partikat tartani, mert azok súlyos következményekkel járhatnak. Egyes cikkek igencsak eltúlozzák a dolgokat, egyenesen károsnak, veszélyesnek állítják be a jakuzzis bulikat, és egy pohár pezsgő miatt már halálos baleseteket prognosztizálnak ezek az írások. Természetesen előfordulhat, hogy egyesek alaposan felöntenek a garatra, de ha valaki normális keretek között tud mulatni, azt  semmi gond nem fogja érni. Ha ilyen esetekben fogyasztunk némi alkoholt, akkor azért legyünk az átlagosnál kicsit körültekintőbbek, de a tiltó cikkek és a súlyos balesetek víziói erősen túlzóak.

Ezek a cikkek főleg a csúszásveszély miatt íródnak. Valaki nem elég körültekintő és illuminált állapotban könnyebben közelítheti meg a talajt, mondjuk a nem megfelelő végtaggal…

3. tévhit: A masszázskádakat fenntartani nyűg és macera

Az tény és való, hogy egy jakuzzival kell foglalkozni, ha az ember folyamatosan akarja használni, de sok cikkben eltúlozzák a dolgot, és úgy állítják be, mintha ez egy hosszas, kellemetlen feladat lenne. 1-2 hetente érdemes a szűrőt tisztítani, de például vízcserére, attól függően milyen vízkezelőt használ, elég félévente évente cserélni. A gépészet áttekintésére is 2-3 évente lehet esedékes. Mindent összevetve tehát nem állítjuk, hogy magától megy majd a masszázsmedence, és nem lesz vele feladat, de azt egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy macerás lenne a fenntartása.

Megfelelő szűrővel és jó vízkezeléssel, attól függően, hogy automata vagy kézi megoldást használunk heti 2-10 percig terjed az az idő, amit rá kellene szánni. Ha erről kicsit bővebben szeretne olvasni, akkor ajánljuk ezt az írásunkat: 4 + 1 tipp jakuzzi vásárlás előtt.  Itt olvashat fogyasztásról, telepítési előkészületekről, mennyit kell vele foglalkozni és mik azok stb.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze Kollégáinkat

Jakuzzi és infraszauna témakör:

+36-30-297-90-12

Medenceépítés és medence kiegészítők témakör:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő jakuzzival vagy medenceépítéssel kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít a szervezésben ezzel. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig

Hétfő és Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

  • Kérek egy visszahívást