term ID:
parent cat ID:6
post ID:10123
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 4 + 1 tipp, jakuzzi vásárlás előtt Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

4 + 1 tipp, jakuzzi vásárlás előtt

Kinek és miért ajánljuk ezt a cikket?

Ha saját jakuzzi vásárlást tervezi az otthonába, de még a tapogatózási, keresgélési fázisban van, akkor mindenképpen érdemes ezt a hosszabb cikket végigolvasnia. Sok régi ügyfelünk véleménye alapján megéri.

 1. Mire van szükség jakuzzi telepítéséhez? Áramigény, terület? Kertbe, beltérbe? stb.
 2. Mitől függ egy jakuzzi fogyasztása és mennyi ez?
 3. Mennyit kell a jakuzzival foglalkozni? Milyen sűrűn kell cserélni a vizét?
 4. Hányan fogják használni a jakuzzit?

+1. Mire érdemes rákérdezni MÉG jakuzzi vásárlás előtt?

1. Mire van szükség jakuzzi telepítéséhez? Áramigény, terület? Kertbe vagy beltérbe? stb.

Milyen felületre lehet letenni a jakuzzit?

A jakuzzit vízszintes, lehetőleg sima területre kellene helyezni. A legjobb, ha valamilyen járólapra, nagy kiugrásoktól mentes burkolt betonfelületre (ha már meglévő területről van szó), vagy új rész kialakítás esetén, egy burkolatlan, sima betonfelületre kerül. Egyszerűen a fűbe, földre lehetőleg ne helyezze. Ebben az esetben akár az is előfordulhat, hogy egy nagyobb eső kimossa a jakuzzi egyik oldala alól a talajt, és máris egyenetlenül lesz terhelve az egész test. Ez pedig nem jó.

Ha födémre kerül: Egy jakuzzi feltöltve elérheti a 2 tonnát is, így fontos, hogy masszív alapja legyen, nehogy megsüllyedjen. Ha olyan teraszra kerül, ami alatt garázs, pince, medence, egy másik lakás vagy bármi más található, akkor a födém ki kell hogy bírja az 500 kg – os terhelést m²- enként.

Ha esetleg érdekli, itt megtekinthet egy rövid videót egy jakuzzi teraszra emeléséről:

Milyen áramigénye van egy jakuzzinak?

A jakuzzik áramigénye változó. Az 1-2 masszázsszivattyúval szerelteknek elég az 1 fázis (230V), de a 3-4-5 szivattyúval rendelkező jakuzziknak a 3 fázis (400V) már szükséges. Ugyan a több masszázsszivattyúval rendelkező jakuzzik is működnek 230V-ról, de ebben az esetben nem fogja tudni használni egyszerre az összes szivattyút, vagy masszázs közben nem fogja tudni fűteni a jakuzzi vizét stb.

Tömören: abban az esetben, ha 2-nél több masszázsszivattyú van egy jakuzziban de nincs lehetősége 400V-ra (3 fázisra) kötni, akkor csak kompromisszumokkal fogja tudni használni.

Fontos: A jakuzzi bekötéséhez szükséges vezetéknek folytonosnak és megszakításmentesnek, 30 mA-es érintésvédelmi relével ellátottnak kell lennie. Arra más fogyasztó nem köthető. Villásdugó használata szigorúan TILOS!

Kertbe vagy beltérbe legyen a jakuzzi? Mire figyeljen egyiknél, másiknál.

Kertbe telepített jakuzzijaink esetében nem szükséges semmilyen plusz hőszigetelés, mert mindegyik termékünk úgy van megtervezve, hogy alapból kertbe kerülnek, olyan helyre ahol éri őket a napfény, az eső, a hó, a szél, a mínusz 20 fok, és a plusz 40 is.

Amire érdemes figyelni a fent már leírt pontokon kívül (Felület és áramigény), hogy legyen egy vízvételi lehetőség a közelben (csap), amiből friss vízzel lehet feltölteni a jakuzzit, ha esetleg szükség van rá. Friss víz nem csak a teljes vízcserénél szükséges, hanem mondjuk a párolgásból adódó vízveszteség miatt is. (Kollégáink a jakuzzijainkat telepítéskor mindig lágy vízzel töltik fel.)

A jakuzzi vizének leeresztése egy egyszerű leeresztő szeleppel történik, amit nyugodtan ki lehet engedni a kertbe.

Folytatás lejjebb…

Szintén népszerű cikkek


 

Beltéri elhelyezés esetén, szintén érdemes nem messze egy csapot kialakítani, illetve legyen egy lefolyó is a közelben, ha esetleg le szeretné ereszteni a jakuzzi vizét. (Vízcserénél)

Használat közben zárt térben igen hamar pára képződik, így vagy legyen egy páramenetesítő a helyiségben, vagy legyen lehetőség szellőztetni.

Kerti és beltéri elhelyezés esetén is a legjobb, ha a jakuzzi 3 oldalához hozzá lehet férni (oldalankét kb. 0,5 m hely), de ha ez nem megoldható, akkor 2 oldala azért legyen szabad, vagy ha körbe van építve, akkor az építmény, burkolat viszonylag könnyen elbontható legyen, ha netán szerelni kellene valamit.

Vissza a pontokhoz ↑

2. Mitől függ egy jakuzzi fogyasztása és mennyi ez?

Ha csak az összegekre kíváncsi, akkor görgessen lejjebb. Ha arra is, hogy ez mikből áll, akkor olvassa végig.

A fogyasztás alatt itt azt értjük, hogy mennyibe kerül a havi fenntartása egy jakuzzinak, ha kertben van elhelyezve (-20 és + 40 fok közötti hőmérséklettel számolva), az év 365 napján mindig üzemkészen (35-38 fokos a víz), és heti 2-3 alkalommal 1-1 órát használva, mind a 4 évszakban.

A jakuzzik fogyasztása egy fontos, és összetett kérdés, ugyanis itt elég nagy szórás van a különböző gyártók termékei között.

Mitől függ a jakuzzik fogyasztása, így a havi fenntartási költsége?

 1. A legnagyobb havi költség, a jakuzzi vizének a fűtése, ugyanis a havi villanyszámla kb. 70%-át ez teszi ki. Magyarul az egyik legfontosabb dolog, hogy kiváló hőszigetelése legyen a jakuzzinak és ugyan ilyen jó thermoteteje (hővédő tető). Ha jó a szigetelés és a thermotető, akkor a havi fűtési költségek minimálisak lesznek. (télen – nyáron egyaránt)
 2. A következő havi költséget a masszázsszivattyú(k) és a szűrőszivattyú működése adja. Itt is a jó minőségű és nagy múlttal rendelkező gyártók alkatrészeiből, elemeiből szerelt jakuzzikat érdemes keresni, hiszen Ők azok akik folyamatosan fejlesztenek és törekednek arra, hogy a nagy teljesítmény (jó masszázsélmény!) mellett alacsony legyen a fogyasztás, illetve ami szintén fontos, hogy ne legyenek zajosak, miközben masszíroznak, vagy szűrik, tisztítják a vizet. A gyenge, ismeretlen gyártó szivattyúi sajnos ritkán hozzák azt a masszázsélményt amit kellene, és a meghibásodásuk is jóval gyakoribb.
 3. A következő havi költség a vízkezelésből adódik. Valamilyen vízkezelésre (ebből több variáció létezik) mindenképpen szükség van, hiszen a tiszta jakuzzivízhez nem elég csak a szűrés. Van teljesen kézi, van kézi de vegyszermentes, van ami csak csökkenti a vegyszerek használatát és van automata vízkezelés. Ezt is érdemes átbeszélni egy szakértővel, hogy Önnek melyik a legideálisabb.

Értelemszerűen a kézi adagolás a legolcsóbb havonta (pl.: aktív oxigénes vízkezelés), az automata vízkezelő a legköltségesebb (pl.: Sós vízkezelés). Bár az automata rendszernél inkább maga a szerkezet ami költségesebb (ezt viszont egyszer kell csak megvenni), a havi fenntartása nagyjából azonos a többivel.

 1. Karbantartás. Ez egy olyan költség, amivel kevesen számolnak, sokan csak pár évente foglalkoznak vele, ezért ez nem is annyira tartozik a fixen fizetendők közé. Ettől függetlenül például a szűrőbetéteket érdemes évente cserélni, valamint időnként átmosni a csöveket, a belső héjat, a burkolatot letakarítani, a thermotetőt lepucolni, fertőtleníteni.

Ez nem olyan nagy ügy, akár Ön is végezheti (így leginkább csak az idejébe kerül, de pénzbe nem nagyon), de van aki ezekre megkér például minket. Értelemszerűen akkor ennek is van egy minimális költsége, attól függően, hogy mit kell csinálnunk, de ha szeretné, akkor tud választani a különböző karbantartási csomagjaink közül.

Alacsony fogyasztás, alacsony havi fenntartás

Tehát mennyit fogyaszt egy jakuzzi havonta? Összefoglalva és forintosítva:

Ha egy jó átgondolt terméket választ egy megfelelő gyártótól, akkor a havi fenntartási költségek nagyjából így alakulnak, ha heti 2-3 alaklommal, alkalmanként 1-1 órát használja, egész évben, mind a 4 évszakban, kültéri elhelyezés esetén: egy 3-4 személyes jakuzzinál 7-10.000.-Ft között, egy 5-6 személyes jakuzzinál 12-16.000.-Ft között lesz a havi fenntartási összeg. Ez nem csak az áramszámlát jelenti, hanem a fenti tételeket összesen!

Ajánlás: érdemes több kereskedővel is beszélnie és ha teheti akkor a termékeit is megtekinteni, kipróbálni mielőtt döntene, mert ezek a költségek az általunk forgalmazott jakuzzikra érvényesek.

Sokféle gyártó van, rengeteg féle hőszigetelés, masszázsszivattyúk, összeszerelési minőség, különböző anyagok használata, ami jobb – rosszabb, eltérő vázra épített jakuzzik, vezérlések, kiegészítők stb. Ezek viszont mind fontosak a jakuzzi élettartama, ára, fenntartási költségei és nagyon nem utolsó sorban az élmény szempontjából, amit nyújtani fog.

Nem olyan nehéz döntés, mint ahogy tűnik, de a jó választáshoz azért kellenek a szükséges információk, hogy Ön tényleg azt kapja amire vágyik.

Vissza a pontokhoz ↑

3. Mennyit kell a jakuzzival foglalkozni? Milyen sűrűn kell cserélni a vizét?

Röviden: heti 2-10 percet kell foglalkozni vele (vízkezelés függő), és félévente – évente kell vizet cserélni.

Bővebben: Ha azt szeretné, hogy mindig kristály tiszta legyen a jakuzzija vize és az év 365 napjában készen álljon, hogy Ön bármikor használhassa, akkor a következő 3 dologra lesz szüksége.

Hogy tiszta legyen a jakuzzija vize:

 1. Víz szűrése: ez automata
 2. Víz kezelése: ez lehet kézi vagy automata
 3. Szűrőbetétek tisztítása: ez kézi (ha alaposan ki szeretné tisztítani)
 4. Víz szűrése: ezt a jakuzziba épített automata szűrő – szivattyú végzi. Ezzel gyakorlatilag nem kell foglalkozni
 5. Víz kezelése: Attól függően, hogy kézi vagy automata vízkezelőt választ (ezt érdemes szintén átbeszélni egy szakértővel), heti 2 perctől heti 10 percig terjed, amit foglalkozni kell vele.
 6. Szűrőbetétek tisztítása: Ez nagyjából 1-2 hetente 5-10 percet vesz igénybe. Attól is függ mennyit van használva a jakuzzi, bele tud e hullani a levegőből valami vagy sem. 1-2 ember vagy 5-6 ember használja rendszeresen.

Jakuzzi teljes vízcseréje:

A jakuzzi teljes vizét alap esetben, ha megfelelő a szűrés és a vízkezelés, akkor félévente évente elég cserélni. Természetesen folyamatosan kerül friss víz a jakuzziban, mivel a párolgásból adódó vízveszteséget amúgy is vissza kell tölteni.

Az, hogy félévente vagy évente cseréli a vizet, egyrészt a vízkezelés módjától, másrészt a használat jellegétől (csak család vagy barátok és mások is használják), illetve Öntől függ.

Kikapcsolni is tudni kell, akár egyedül akár barátokkal, családdal.

Vissza a pontokhoz ↑

4. Hányan fogják használni a jakuzzit?

Ezt azért érdemes átgondolnia, mert lehet, hogy Önnek elég egy kisebb 3 személyes jakuzzi, amiben maximum 3 – an (1 fekvő 2 ülő hely), de akár nagyon bőven és kényelmesen ketten (mindketten fekve) férnek el. Hiszen ha csak a párjával szeretné megosztani ezt az élményt, akkor nem biztos, hogy szükséges nagyobb kivitelt választania.

Viszont az is igaz, hogy ha hárman vagy négyen használnák rendszeresen a jakuzzit és mondjuk a kiszemelt termék 5 vagy 6 személyesnek van tervezve, valószínűleg jó döntés lesz a nagyobb méret. Érdemes belegondolni ugyanis, hogy bár a férőhelyek kialakítása 5-6 személyre van kalkulálva, de, hogy az mennyire lesz tágas és kényelmes azt több dolog is befolyásolja. Például nem mindegy, hogy 100-120 kilós férfiak vagy 45-55 kilós nőkről beszélünk. Ugyan ez igaz a magasságra is. Nem mindegy, hogy valaki 195 cm és ezzel a magassággal szeretne mondjuk egy kisebb méretű fekvőhelyen kényelmesen pihenni, vagy ugyan ezen a helyen egy 150 cm – es törékeny hölgy lazítana.

Érdekesség: A férőhelyek kialakítása, formája, mélysége is eltérő lehet, nem beszélve a jakuzzi belső méretéről. Egy 6 személyes jakuzzi átlagosan lehet 2 x2 méteres, de lehet 2,3 x 2,3 méteres is. Ezért előfordulhat akár az is, hogy mondjuk Ön úgy tervezi, hogy legtöbbször 4-en használnák, csak elvétve többen, de ehhez végül egy 5 vagy akár egy 6 személyes jakuzzi lesz a jó választás a fent leírtak miatt. Ha pedig gyerek(ek) is van(nak) a családban, akkor biztosan. Ők ugyanis kevesebbet fognak nyugton a fenekükön ülni és lazítani, viszont játszani a vízben annál inkább (Bár ez korfüggő… J)

Azt is érdemes átgondolni, hogy egy nagyobb méretű jakuzzijainknak nem sokkal magasabb az ára, illetve a havi „rezsi” költségei is csak minimálisan nőnek a kisebb kivitelhez képest, viszont sokkal többféle masszázsfunkciót, üléspozíciót választhat.

Vissza a pontokhoz ↑

+1. Mire érdemes rákérdezni MÉG jakuzzi vásárlás előtt?

A jakuzzi egy igen összetett termék, amit jó esetben egész évben, nyáron és télen, ősszel és tavasszal is használni fog. Ha kertben helyezi el, akkor még inkább javasoljuk az egész éves használatot, hiszen minden évszakban más – más fantasztikus élményt fog nyújtani.

Fontos viszont, hogy olvasson, nézzen utána minél több dolognak, és több szakértővel, kereskedővel is beszéljen, ha megteheti akkor személyesen is. Célunk, hogy Ön olyan jakuzzit kapjon amire vágyik. Nekünk az a fontos, hogy Ön a végén elégedett legyen, ajánljon minket, ezért szívesen adunk tanácsot akkor is, ha végül nem tőlünk vásárol. Szerencsére a különböző jakuzzik igen jól összehasonlíthatóak, így nem olyan nehéz a döntés, ha megismeri őket.

Tehát néhány alap dolog, amiknek mindenképpen érdemes utánajárni jakuzzi vásárlás előtt:

– Milyen a jakuzzi szigetelése? (Feljebb már írtuk, hogy igen fontos, hiszen ez (is) meghatározza mennyiben fog kerülni a jakuzzi vizének a fűtése.)

– Mennyit fogyaszt télen és nyáron? (A különböző hónapokban különböző a fenntartási költség.)

– Mennyit kell vele foglalkozni? (Víz kezelése, szűrők tisztítása. Különféle lehetőségek vannak.)

– Milyen típusú és erősségű szivattyúkkal szerelt ? (Ez nagyban meghatározza a masszázsélményt.)

– Milyen a szűrőszivattyúja? (Havi fogyasztáshoz ad hozzá.)

– Milyen vázra épül? (nagy részben meghatározza, hogy mennyire lesz masszív és időtálló a jakuzzi.)

– Milyen vízkezelési módok vannak? (Nagyrészt meghatározza, mennyit kell a jakuzzival foglalkozni.)

– Milyen a külső és belső borítása? (Élettartam, esztétikum, időjárás állóság miatt fontos.)

– Milyen a termotető? (Ennek a kiegészítőnek is jelentős szerepe van a fűtésköltségek alacsonyan tartásában.)

– A masszázsszivattyúk erejének és a masszázsfúvókák számának az aránya? (Szintén a masszázsélmény miatt fontos.)

Természetesen érdemes egyéb dolgoknak is utánajárni, átbeszélni vásárlás előtt, pl.: mire lesz használva (saját célra, bulira, családnak stb.), kiegészítők, funkciók, színek, felszereltségek, fúvókák, telepítési kérdések, karbantartás, garancia stb., de a fenti pár pont igen fontos ahhoz, hogy egy olyan jakuzzit vásároljon, amit nagyon hosszú ideig élvezni tud.

Végül ehhez a cikkhez zárszóként egy közhely jön, de nagyon igaz: „Minél magasabbak az Ön igényi annál magasabb minőséget válasszon.”

Ha az általunk kínált jakuzzik esetleg nem nyerik el a tetszését, akkor is kereshet minket nyugodtan. Ha szeretné igénybe venni tanácsadó szolgáltatásunkat, elmondja, hogy mik lennének az elvárásai, Mi pedig azonnal megmondjuk, melyik gyártó termékét lenne érdemes megnéznie. Ha végül úgy érzi, hogy minket választ, akkor köszönjük a bizalmat!

Vissza a pontokhoz ↑

Visszaugrás a navigációhoz

 • Jakuzzi szakértő kollégánk szívesen segít Önnek. Hívja nyugodtan.

  Bertényi Gergő

  Hívható: H - Szo, 09-19 óráig

  +36-30-297-90-12

  Érdekelne az egyik jakuzzi, kérnék egy visszahívást:

  Bemutatóterem nyitvatartása

  Tisztelt Érdeklődő! Az esetleges várakozás elkerülése és a zavartalan beszélgetés érdekében, kérjük egyeztessen időpontot velünk. Így kollégáink biztosan csak Önnel fognak foglalkozni. Köszönjük!

  Hétfőtől - péntekig: 09 - 17 óráig

  Szombaton: Telefonos egyeztetést követően 09 - 12 között

  302 Found

  Found

  The document has moved here.

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

   

  Útvonaltervezés

  Üzenet küldése