term ID:
parent cat ID:6
post ID:10007
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A mindennapi stressz oldás legjobb segítője, a masszázsmedence Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A mindennapi stressz oldás legjobb segítője, a masszázsmedence

Minden ember stresszel valamennyit életes során, ám arra fokozottan érdemes odafigyelnünk, hogy időnként engedjük ki a fáradt gőzt, és pihenjük ki magunkat. Egy stresszes időszak hamar kihathat személyes kapcsolatainkra is, hiszen ilyenkor sokkal ingerültebbek vagyunk, és olyanon is veszekedhetünk, ami máskor nem is bosszant fel.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Az hogy milyen negatív hatásokkal bír a stressz, szervezetünkre nézve sok mindentől függ. Például hogy rövid vagy hosszútávon vagyunk-e kitéve ennek a negatív hatásnak, illetve hogy a stressz mekkora megterhelést jelent szervezetünknek.

Miket okozhat a stressz?

Egy stresszes időszakban emésztésünk megváltozik, általában lelassul, túlzott izzadás jelentkezhet, reflexeink is lelassulnak, szaporábban vesszük a levegőt, csökken a koncentrációs képességünk, hiszen romlik az agy vérellátása. Ha a stressz állandósul, és tartósan, hosszú időn keresztül fenn áll, akkor igencsak megterheli szervezetünket. Ha néhány feszültebb helyzet után rövid időn belül képesek vagyunk megnyugodni, és lehiggadni, akkor még nincs ok az aggodalomra, de vannak olyan dolgok, melyek segítenek oldani a felgyülemlett stresszt. Ez egyik tökéletes stressz oldó berendezés a jakuzzi, melynek köszönhetően nem csak testünk, de lelkünk is megpihen, és megnyugszik.

Tökéletes megoldás lehet a jakuzzi a stressz ellen

A mindennapi stressz oldás legjobb segítője, a masszázsmedence

A mindennapi stressz oldás legjobb segítője, a masszázsmedence

A vízben való pihenés, a víz hangja, és csobogása hamar meditatív állapotba kerít bennünket. A kellemes hőmérsékletű víz, a selymesen körülvevő melegség segítségének köszönhetően egy stresszes időszakban is könnyen el tudjuk engedni magunkat. Segít a lelki terheket is magunk mögött hagyni, a fizikai görcsök oldására is tökéletes.

Mivel ezekben a medencékben az izmaink igen rövid idő alatt képesek teljesen ellazulni, gyorsan le is kerül rólunk a feszültség. Másrészről Pszichénk is rögtön veszi az adást, hogy a jól megszokott rutinban van részünk, így hamar kikapcsolunk, és élvezni tudjuk a kellemes pihenést, amiben a masszázs-fúvókák részesítenek minket. A szívritmusunk hamar lelassul, a szorongás pedig perceken belül elkezd csökkenni. Főleg egy idegesebb időszakra igaz az is, hogy még egy jót sem tudunk aludni, egész éjjel feszültek vagyunk, tudatalattink sose nyugszik meg, így az éjjel általában abból áll, hogy megállás nélkül forgolódunk, és az óránkat lessük. Tudjuk, hogy aludnunk kéne, mégsem jön össze, főleg a pihentető, mély alvás.

A masszázsmedencék ezen a gondon is hamar tudnak segíteni, hiszen olyan természetes módon nyugtatnak meg, mely után sokkal kellemesebb, mélyebb és pihentetőbb alvás vár majd ránk. A víz kellemes ringatása és csobogása egy erős meditatív állapotot idéz elő, melyhez a kellemesen meleg víz izomlazító hatása már csak hab a tortán. Miközben élvezzük a masszázsmedencében történő relaxálást, agyunk endorfint termel, amely lényegében a fájdalmat csökkenti, a kedélyjavító hatással is bír. Ennek köszönhetően fürdőzés után nyugodtabbak, boldogabbak, és kiegyensúlyozottabbak leszünk. Ennek köszönhetően sikeresebbek lehetünk munkánkban, és magánéletünkben is.

Visszaugrás a navigációhoz