term ID:
parent cat ID:6
post ID:84
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Beépíthető (süllyesztett) vs. szabadon álló masszázsmedence, jakuzzi Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Beépíthető (süllyesztett) vs. szabadon álló masszázsmedence, jakuzzi

A jakuzziknak két típusát szoktuk elkülöníteni, a beépített (süllyesztett) és a szabadon álló kiviteleket. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, vásárlás előtt érdemes  átgondolni a lehetőségeket.

Itt csak néhány alapvető dologról írunk ennek kapcsán, de ezek a legfontosabb különbségek telepítéskor és a használat során egyaránt.

Süllyesztett jakuzzi

A süllyesztett jakuzziknál első ránézésre a beszállás és a kiszállás egyszerűbb, mint a szabadon álló kiviteleknél. Lehet még külön kapaszkodót készíttetni, ezzel is  megkönnyítve a bejutást. Ez idős családtagok esetében nagy plusz.

Bár szépen néznek ki a képeken, a kivitelezés szempontjából van néhány dolog amire figyelni kell. Ezeket a típusokat később elmozdítani természetesen jóval nehezebb. A telepítésük bonyolultabb, mert egy nagyobb kibetonozott lyukat kell készíteni a jakuzzinak, amiben természetesen a vízelvezetés is megoldott kell, hogy legyen (legalább egy szivárgó zsomppal), valamint felülről ezt a nagyobb gödröt úgy kell burkolni, hogy később ha netán bármit szerelni vagy csak karbantartani kell, akkor könnyedén eltávolítható legyen, ezáltal hozzáférhetővé váljon a jakuzzi 3 oldala.

Folytatás lejjebb…

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Ha kültéren lesz süllyesztve a jakuzzi akkor pláne fontos a vízelvezetés, hiszen az eső is befolyhat normál esetben a jakuzzi mellé, de annak a víznek valahová távoznia kell. Ha tetőt emelünk fölé, akkor persze ez nagyrészt megoldódik. Ebben az esetben lehet, hogy tényleg elég lesz a zsomp.

Az ilyen típusú jakuzziknál különösen gondosan kell eljárni, a körülötte lévő terület burkolását illetően, nehogy baleset legyen a vége. A legjobb ha fokozottan csúszásmentes burkolatot választ. Ettől függetlenül a jakuzzi mellett mindig törölje fel a vizet, első a biztonság.

Ami hátrány lehet a süllyesztett kiviteleknél, az a thermotető kezelése. Minden jakuzzi nélkülözhetetlen kiegészítője a thermotető, amit ebben az esetben szinte a földig lehajolva tudunk csak megfogni és így levenni. Ez elég kényelmetlen dolog lehet, főleg összehasonlítva, a szabadon álló jakuzziknál sokszor használatos thermotető emelők egyszerű kezelésével.

Szabadon álló jakuzzik

Kevésbé balesetveszélyes ez a kivitel, hiszen nehezebb a vízbe pottyanni vagy elcsúszni, de azért tegyük mindig a helyére a tetőszerkezetet akkor is, ha beltérben használjuk. A körülötte lévő területet ettől függetlenül érdemes szintén valamilyen csúszásmentes burkolattal fedni. Beltérben egyébként a vízelvezetés szinté fontos, illetve a megfelelő szellőztetés is. Ez független attól, hogy süllyesztett van szabadon álló a jakuzzi.

Van aki szerint előny van aki szerint hátrány, de ha szép a jakuzzi oldalburkolata, akkor az otthona dísze is lehet. Nyilván a kevésbé esztétikus modelleknél ez nem igaz. Legtöbbször az olcsó műanyag burkolatú jakuzzik szoktak pár év múlva lehangoló látványt nyújtani.

Tény, hogy mivel a föld felett helyezkedik el, a  be- és kiszállás kicsit körülményesebb lehet. De erre valók a klassz lépcsők, illetve ha szükség van rá akkor választhat korlátot is az egyszerűbb bejutáshoz.

A jakuzzi karbantartása a szabadon álló kiviteleknél egyszerűbb, hiszen bármilyen feladat adódik, ahol a burkolat mögötti részhez hozzá kellene férni, az ebben az esetben könnyen megoldható.

Ha jakuzzi vásárlását tervezi, akkor ajánljuk figyelmébe ezt a népszerű írásunkat is: 4 + 1 tipp jakuzzi vásárlás előtt

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze Kollégáinkat

Jakuzzi és infraszauna témakör:

+36-30-297-90-12

Medenceépítés és medence kiegészítők témakör:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő jakuzzival vagy medenceépítéssel kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít a szervezésben ezzel. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig

Hétfő és Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

  • Kérek egy visszahívást