term ID:
parent cat ID:6
post ID:10419
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Beltéri jakuzzi. Mire érdemes figyelni? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Beltéri jakuzzi. Mire érdemes figyelni?

A jakuzzi lakásban, beltérben való elhelyezésének is vannak sarkalatos pontjai amiket érdemes átgondolni ha úgy dönt, hogy beltérbe telepítené a jakuzzit, ugyan úgy, mint a kertben elhelyezett jakuzziknál.

Lássuk mire érdemes figyelni ebben az esetben.

1. A Jakuzzi bejuttatása az épületbe.

Beltéri jakuzzi esetén a legfontosabb kérdés, hogy ha már meglévő épületről van szó, akkor hogyan lehet oda bejuttatni a masszázsmedencét. Ha nincsen nagy tolóajtó és szűkek a nyílászárók, akkor könnyen lehet, hogy nem fog beférni a jakuzzi, még az oldalára fordítva sem. Ezt érdemes minél előbb leellenőrizni, és csak akkor tovább gondolni a beltéri jakuzzi telepítését, ha a bejuttatás megoldható.

Ha társasházba kerülne a jakuzzi, valamelyik emeletre, ott legtöbbször a lift mérete szokott problémát okozni.

2. A jakuzzi körüli helyigény.

A megfelelő hely kiválasztásánál érdemes hozzászámolnia a jakuzzi legnagyobb külső méretéhez, hogy hova fogja tenni, hol fogja elhelyezni a jakuzzi tetejét, mikor az nincs rajta. Hiszen használat közben a thermotetőt le fogja venni a jakuzziról és valahol tárolni kell. Értelemszerűen a jakuzzi közelében hogy ne kelljen messzire elvinni.

Van lehetőség thermotető emelőt is használni, ami nagyban megkönnyíti a tető le-fel helyezését, illetve a tető tárolását is, de ahhoz plusz helyre van szükség a jakuzzi körül. A jakuzzi mögött kb. 50-70 centiméterre, valamint a jakuzzi két oldalánál kb. 30-30 centiméterre. (típusfüggő)

Az is fontos, hogy ha sarokban szeretné elhelyezni a jakuzzit, akkor legalább 2 oldalánál maradjon 50-50 centiméter hely szabadon. Ez azért fontos, hogy a jakuzzi belsejéhez viszonylag könnyen hozzá lehessen férni a néhány évenkénti karbantartás esetén.

3. A Jakuzzi áramellátása.

Vannak 1 fázisú (230 V) és 3 fázisú (400 V) – tal üzemelő jakuzzik. (Típusfüggő) A 1-2 masszázsszivattyúval szerelteknek általában elegendő a 230 V (1 fázis), de a 3-4-5 masszázsszivattyúval szerelt jakuzziknak mindenképpen szüksége van a 400 V-ra (3 fázis).

FONTOS, hogy a jakuzzit direktbe kell bekötni, konnektorba csatlakoztatni TILOS.

Az elektromos kábelt egy kötődobozból, toldásmentes vezetéken keresztül kell eljuttatni a jakuzziig és ez a kábel 30 mA érzékenységű FI (életvédelmi) relével védett kell, hogy legyen. Mivel ez a cikk most nem arról szól, hogy ezt részletezzük (pl.: hol kell bevezetni a jakuzziba az elektromos kábelt), így ezzel kapcsolatban keresse nyugodtan kollégáinkat.

4. A jakuzzi vízzel való feltöltése és leeresztése.

A jakuzzit nem szükséges rákötni közvetlenül a vízvezetékre. Feltöltése könnyen megoldható a csapból is, egy egyszerű slag segítségével. Ehhez viszont a közelben érdemes kialakítani vízvételi lehetőséget.

A leeresztését is egyszerűen meg lehet oldani úgy, hogy a jakuzzi alján lévő leeresztő szelepet kinyitja, és szépen kifolyik a víz. Ehhez célszerű a helyiség padlójában egy padlóösszefolyót, lefolyót kialakítani. Ez amúgy más okokból is praktikus lehet. Pl.: a gyerekek kipancsolják a vizet, esetleg egy nagyobb összejövetel alkalmával sok víz kerül a padlóra. Ilyenkor egy padlóösszefolyó jó szolgálatot fog tenni. Egy felmosót, vagy vízösszehúzót is érdemes a közelben tartani.

Tipp:

Beltéri jakuzzi elhelyezés esetén sokan alakítanak ki egy zuhanyt is ugyan abban a térben, ahol a jakuzzi lesz. Ez nem csak a jakuzzi vizének a leeresztést könnyítheti meg (hiszen akár a zuhanyba is leeresztheti a vizet egy slag segítségével), hanem a jakuzzizás előtti gyors tusolást is. Hiszen jakuzzizás előtt javasolt egy fél perces zuhanyt venni, hogy a bőrünkön lévő krémek, smink, testápolók stb. ne a jakuzzi vizébe kerüljenek.

A jakuzzi vizét attól függően, hogy milyen vízkezelést alkalmaz, illetve hogy mennyit van használva és mennyire figyel rá, elég félévente – évente kicserélni.

Folytatás lejjebb….

Szintén népszerű cikkek


 

4. Páramentesítés.

A jakuzzi vize minél melegebb, annál inkább párolog. Zárt térben a párás levegő nagy mértékben rongálhatja a falakat, így vagy a megfelelő szellőztetésről kell gondoskodni (Pl.: ablakok), vagy páramentesítőt kell beépíteni.

Ha jakuzzi vásárláson gondolkodik akkor ajánljuk ezt a cikket is: 4+1 tipp jakuzzi vásárlás előtt.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze Kollégáinkat

Jakuzzi és infraszauna témakör:

+36-30-297-90-12

Medenceépítés és medence kiegészítők témakör:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő jakuzzival vagy medenceépítéssel kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít a szervezésben ezzel. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig

Hétfő és Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

  • Kérek egy visszahívást