term ID:
parent cat ID:6
post ID:10419
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Beltéri jakuzzi. Mire érdemes figyelni? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Beltéri jakuzzi. Mire érdemes figyelni?

A jakuzzi lakásban, beltérben való elhelyezésének is vannak sarkalatos pontjai amiket érdemes átgondolni ha úgy dönt, hogy beltérbe telepítené a jakuzzit ugyanúgy, mint a kertben elhelyezett jakuzziknak.

Lássuk mire érdemes figyelni ebben az esetben.

 1. A Jakuzzi bejuttatása az épületbe. Beltéri jakuzzi esetén a legfontosabb kérdés, hogy ha már meglévő épületről van szó, akkor hogyan lehet oda bejuttatni a masszázsmedencét. Ha nincsen nagy tolóajtó és szűkek a nyílászárók, akkor könnyen lehet, hogy nem fog beférni a jakuzzi, még élére állítva sem. Ezt érdemes minél előbb leellenőrizni, és csak akkor tovább gondolni a beltéri jakuzzi telepítését, ha a bejuttatás megoldható.Ha társasházba kerülne a jakuzzi, valamelyik emeletre, ott legtöbbször a lift mérete szokott problémát okozni.
 2. A jakuzzi mérete. A megfelelő hely kiválasztásánál érdemes hozzászámolnia a jakuzzi legnagyobb külső méretéhez, hogy hova fogja tenni elhelyezni a jakuzzi tetejét, mikor az nincs rajta. Hiszen használat közben a thermotetőt le kell venni a jakuzziról és valahol tárolni kell. Értelemszerűen a jakuzzi közelében hogy ne kelljen messzire elvinni.Van lehetőség thermotető emelőt használni, ami nagyban megkönnyíti a tető le-fel helyezését, illetve a tető tárolását is, de ahhoz plusz helyre van szükség. A jakuzzi mögött kb. 60-70 centiméterre, valamint a jakuzzi két oldalánál kb. 30-30 centiméterre.

 1. Áramellátás. Vannak 1 és 3 fázisú áramkörre köthető jakuzzik. A jakuzzit direktbe kell bekötni, konnektorba csatlakoztatni TILOS. Az áramot egy kötődobozból, megszakításmentes kábelen keresztül kell eljuttatni a jakuzziig. Az aljzat amire a jakuzzit csatlakoztatni kell, 30 mA érzékenységű FI (életvédelmi) relével védett kell, hogy legyen. Mivel ez a cikk most nem arról szól, hogy ezt részletezzük, így ezzel kapcsolatban keresse nyugodtan kollégáinkat.
 2. A jakuzzi vízzel való feltöltése és leeresztése. A jakuzzit nem kell rákötni a vízvezetékre. Feltöltése megoldható a csapból is, egy egyszerű slagon keresztül. Ehhez viszont a közelben érdemes kialakítani vízvételi lehetőséget.A leeresztését is egyszerűen meg lehet oldani úgy, hogy az alján lévő leeresztő szelepet kinyitja, és szépen kifolyik a víz. Ehhez célszerű a helyiség padlójában egy padlóösszefolyót, lefolyót kialakítani. Erre amúgy is szükség lehet, mert ha kipancsolják a vizet játék vagy buli közben, akkor is jó szolgálatot fog tenni. Egy felmosót, vagy vízösszehúzót is érdemes a közelben tartani.A jakuzzi vizét attól függően, hogy milyen vízkezelést alkalmaz, illetve hogy mennyire figyel rá, elég félévente – évente kicserélni.

  Folytatás lejjebb….

  Szintén népszerű cikkek


 

 1. Páramentesítés. A jakuzzi vize minél melegebb, annál inkább párolog. Zárt térben a párás levegő nagy mértékben rongálhatja a falakat, így vagy a megfelelő szellőztetésről kell gondoskodni, vagy páramentesítőt kell beépíteni.
 2. Zuhany, tárolók. Ha van rá lehetősége, akkor érdemes egy zuhanyt is kialakítani ugyan abban a helyiségben, ahova a jakuzzit is szeretné telepíteni, valamint 1-2 fogast a köntösöknek, esetleg egy kisszekrényt törölközőknek, papucsoknak, netán 1-2 pihenőágyat.A lényeg, hogy kellemes hangulatos helyet alakítson ki magának, ahol ki tud kapcsolni, el tud lazulni, fel tud töltődni.Ha jakuzzi vásárláson gondolkodik akkor ajánljuk ezt a cikket is: 4+1 tipp jakuzzi vásárlás előtt.

Visszaugrás a navigációhoz

 • Jakuzzi szakértő kollégánk szívesen segít Önnek. Hívja nyugodtan.

  Bertényi Gergő

  Hívható: H - Szo, 09-19 óráig

  +36-30-297-90-12

  Érdekelne az egyik jakuzzi, kérnék egy visszahívást:

  Bemutatóterem nyitvatartása

  Tisztelt Érdeklődő! Az esetleges várakozás elkerülése és a zavartalan beszélgetés érdekében, kérjük egyeztessen időpontot velünk. Így kollégáink biztosan csak Önnel fognak foglalkozni. Köszönjük!

  Téli nyitvatartás: Okt. 15 - Febr. 29 között

  Hétfő: Telefonos egyeztetést követően

  Keddtől - Péntekig: 09 - 17 között

  Szombaton: 09 - 12 között

  Vasárnap: Zárva

   

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

   

  Útvonaltervezés

  Üzenet küldése