Így tartsuk tisztán a masszázsmedencénket

Egy masszázsmedence fantasztikus élményt tud nyújtani, főleg ha otthonunkban is megtalálható és az egész család használni tudja. Nincs is jobb, mint egy nehéz nap után megmártózni a habokba és teljesen ellazulni. Ahhoz hogy a masszázsmedencénk sokáig megfelelően tudjon működni, oda kell figyelni a tisztán tartására és a karbantartásra is.

Három fontos szempontot kell szem előtt tartanunk: A vízszintet, a szűrő tisztítását és a lágy vizet. A lágy víznek köszönhetően a medence falán nem lesz csúnya lerakódás és a szűrők se fognak vízkövesek lenni. Ha a medencét kemény vízzel töltenénk fel, akkor érdes lerakódás jelentkezne a medence falán, ami használat közben sok kellemetlenséget okozna.

A masszázsmedence szűrőit legalább hetente egyszer érdemes kitisztítani. Ilyenkor erős vízsugárral és tisztítószerrel kell kitakarítani. Rengeteg különböző típusú szűrő létezik már, hatékonysága leginkább a típusától és a hatásfoktól függ. Az utolsó fontos dolog, amire mindig oda kell figyelnünk, az a megfelelő vízszint.

A vízszint optimális beállítása minden medencénél eltérő, leginkább a méretétől függ. A víz, használat közben folyamatosan elpárolog, így mindig utána kell töltenünk, hogy megtartsuk ezt a megfelelő vízszintet.

Így tartsuk tisztán a masszázsmedencénket

A teljes vízcserét a medencében körülbelül 4-5 havonta érdemes elvégezni. Sűrűbben felesleges, hiszen a jó minőségű szűrők képesek arra, hogy hosszabb ideig is tisztán tartsák a vizet. Csere során a medencét mindig szűrt, tiszta, lágyított vízzel kell feltölteni.

Ahhoz hogy megnöveljük a medence élettartamát, érdemes odafigyelni arra hogy ne kerüljön a vízbe testápoló, hajzselé, napolaj, vagy smink. Az a legjobb, ha gyorsan lezuhanyzunk mielőtt elmerülnénk a habokban, így biztosan semmi káros anyag nem kerül sem a vízben, sem a medence szűrőjébe. Ezeket a tanácsokat ha betartsuk, biztosan sokáig élvezhetjük az otthoni wellnessezést és akár minden egyes nap relaxálhatunk elalvás előtt egyet a masszázsmedencénkben.