term ID:
parent cat ID:6
post ID:10480
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi fogyasztása. Havi fenntartási költségek forintban. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi fogyasztása. Havi fenntartási költségek forintban.

Egy átgondoltan kiválasztott jakuzzi sok-sok pozitív élménnyel tudja gazdagítani az Ön és családja életét, viszont vásárlás előtt néhány dolgot érdemes tisztázni.
Az egyik a jakuzzi energiafogyasztása, ugyanis nem elég csak a megvételkor felmerülő vételárral számolnia, hanem az üzemeltetés költségeit is figyelembe kell vennie, hiszen ezek az évek folyamán végig jelen lesznek.

A jakuzzi fenntartási költségei az alábbiakból tevődnek össze:

– A jakuzzi vizének fűtése (ez a legjelentősebb tétel) és víz keringetése
– A jakuzzi masszázsszivattyúinak működtetése
– A jakuzzi vízkezelése
+1. A jakuzzi karbantartása

Ha csak a havi költségekre, forintokra kíváncsi és egyenlőre nem szeretné részletesebben megtudni, hogy pontosan miből is tevődik össze a jakuzzi fogyasztása, akkor Klikkeljen IDE, vagy gördítsen lejjebb az összesítéshez. Ha a részletek is érdeklik, olvasson tovább.

Azt javasoljuk hogy ha egy kereskedő részéről valahol elhangzik az a mondat „…a jakuzzit csak meg kell venni és onnantól nincs más anyagi vonzata az üzemeltetésnek…” akkor azt érdemes kétkedéssel fogadni mert ez így nem igaz. Az üzemeltetésnek mindig is lesznek költségei, viszont a mértékük nagyon nem mindegy.

A fent felsorolt költségeket természetesen egy sor dolog befolyásolja. Például a jakuzzi tervezése, kivitelezése, mérete, felszereltsége, használat jellege, mértéke, elhelyezése, és szinte a legfontosabb, a készítésénél felhasznált anyagok minősége.

Nézzük részletezve a fenntartási költségeket:

A jakuzzi vizének fűtése és keringetése, szűrése és ezek költsége

A legjelentősebb költséghányad a víz fűtése, melegen tartása. Ez a villanyszámlán fog megjelenni, hiszen villamos fűtésről van szó. Erről érdemes pár sort írni, hogy mégis mitől függ.

Azért hogy az erre fordított összeg a lehető legkisebb legyen, a jakuzzi jól megtervezett és kiváló alapanyagokból  kivitelezett kell hogy legyen. A tervezésénél fő szempont, hogy a bevitt hőenergia minél nagyobb részét megtartsa a héjon belül és az ne a környezet felé távozzon. Azoknál a „termékeknél” ahol erre nem fektetnek nagy hangsúlyt, sajnos akár 4-5-szörös villanyszámla is elképzelhető.

Több vásárlónk is megemlítette a tárgyalások során, hogy a korábban vásárolt (8-10 éve) jakuzzijuk, ahol az elkészítésnél nem figyeltek oda kellőképpen a hőszigetelésre, olyan sok áramot fogyaszt, hogy hűvösebb időben inkább nem is használják, pedig akkor nyújtaná a legnagyobb élményt. (Mi minden ügyfelünknek azt javasoljuk, hogy az év 365 napjában használja a jakuzziját, mert minden évszaknak más – más a hangulata.)

Előnyünk ezen a téren: Mivel 1987 – óta uszodatechnikával foglalkozunk, és jelenleg 59 címre járunk medencéket is karbantartani (ebből 18 helyen, más gyártók jakuzziját is gondozzuk), megvan az az előnyünk, hogy a régóta jakuzzit is használó tulajdonosok, megosztják velünk a tapasztalataikat. Ezek a megszerzett információk pedig aranyat érnek a számunkra, hiszen így szinte az összes gyártó termékét megismertük, nem eladói, hanem ami sokkal fontosabb, vásárlói szempontból.

Összegezve és számszerűsítve a fűtést és a szűrést:

A jakuzzi működtetésének havi villany költségét a víz fűtése, a víz keringetése – szűrése és a masszázsszivattyúk működése adja.

Egy 3-4 fős kültéri jakuzzi egész évben (mind a 4 évszakban) történő, heti 2-3 alkalmas, alkalmanként 1 órás használat mellet kb. 5-7.000.-Ft-os villanyszámla növekedéssel lehet számolni.

Nagyobb, 5-6 férőhelyes jakuzzi esetében ez az összeg kb. 7-10.000.-Ft körül alakul.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok csak akkor érvényesek, ha a jakuzzinak tökéletes a hőszigetelése mind alul és az oldalfalon, mind a tetején a thermotetőnél!

A jakuzzi vizének keringetése és ezáltal a szűrése minimális anyagi ráfordítást igényel. A szűrést egy kis 110 W-os szivattyú végzi, amit napi 6-8 órát üzemel, így minimális a havi fogyasztása.

Folytatás lejjebb…

Szintén népszerű cikkek


 

Érdekesség: Jellemző hogy azok a jakuzzik amikben több masszázsszivattyú is dolgozik, a fúvókákon keresztül átadott masszázserőhöz viszonyítva kevesebb villamos energiát fogyasztanak mint amikor csak egy szivattyú látja el vízárammal az összes férőhelyet. Hozzátéve, hogy az egyszivattyús kialakításnál az egy szivattyú akkor is nagy teljesítménnyel dolgozik amikor csak egy férőhely van használatban.

Jakuzzi telepítéséhez szükséges áramigényről, vízbevezetésről, vízelvezetésről, a jakuzzi megfelelő alapjáról bővebben itt olvashat: Jakuzzik általános telepítési szükségletei.

A jakuzzi vizének kezelése

A vízkezelés egyik anyagi vonzata a víz fertőtlenítését elősegítő kémiai anyagokat, vegyszereket foglalja magában. A fertőtlenítést több féle módon meg lehet oldani vegyszeres, vagy vegyszermentes verziókban. Klóros, vagy oxigénes vízkezelés vagy teljesen vegyszermentes, enzimek és ásványok általi vízfertőtlenítés, vagy egy automata sóbontó készülék is beépítésre kerülhet. Ettől függően a vízkezelés havi költsége kb. 2-5.000.-Ft között alakulhat. Vásárlás előtt a lehetőségeket a szakértőnkkel érdemes átbeszélni, hogy az Ön igényeihez melyik változat illik a legjobban.

A vízkezelés másik anyagi vonzata a szűrőbetétek cseréje, ami általában évente esedékes. Ezekből legtöbbször kettő darab van egy jakuzzinkban. Az éves költség így 15.000.-Ft/db/év szerint alakul. Attól függetlenül, hogy Mi évenkénti szűrőbetét cserét javaslunk, van olyan ügyfelünk, aki 2-3 évente cseréli csak.

A párolgás miatti vízutántöltés is költségként jelentkezik, de a kis mennyiség miatt ez lényegében elhanyagolható, ráadásul a teljes vízcsere, ha megfelelően van karbantartva a jakuzzi, akkor csak félévente – évente esedékes.

+1. Karbantartás (opciós)

Ez alatt elsősorban a karbantartás csomagjainkat értjük, amennyiben erre az esetlegesen nem megfelelően elvégzett vízkezelés miatt lehet szükség, tehát nem elkerülhetetlen tételekről van szó. Ilyen például a csőrendszer, a fúvókák és a szivattyúk állapotának ellenőrzése, a burkolatok takarítása, kezelése stb.. Lényegében ha ránk bízza a karbantartást, akkor egy igen részletes és mindenre kiterjedő átvizsgálásról, kezelésről van szó. De mivel ez egyáltalán nem kötelező, csak pár évente ajánlott, ráadásul nagy részét Ön is elvégezheti, éppen ezért ezt nem szoktuk beleszámolni a havi költségekbe.

Tehát mennyit fogyaszt havonta egy jakuzzi? A fenti tételek összesítve:

Az összegek kikalkulálásánál az egész éves (365 napos) használatot vettük alapul, a jakuzzi kültéri elhelyezése esetén, heti 2-3-szor kb. 1 órát használva.  Az összegek régi ügyfeleink visszajelzései és saját méréseink alapján lettek számolva, magyarországi éghajlaton az Általunk Kínált Jakuzziknál.

Érdemes figyelembe vennie, hogy egy jakuzzi igen összetett termék, nem csak a külső burkolatból és a belső héjból áll. Sok változó van ami a havi költségeket is érinti, de nagy vonalakban elmondható, hogy egy jól megtervezett és kiváló alkatrészekből tökéletesen kivitelezett jakuzzi ha egy 3-4 személyes kivitelről beszélünk, akkor átlagosan 7-10.000.-Ft között lesz a fenntartása, egy 5-6 fős pedig 12-16.000.-Ft lesz havonta. Ez nem csak a villanyszámla!!! Ez a víz fűtése, vízkezelése, szűrése, masszázs, szűrőbetétek cseréje évente. Ez azért lényeges, mert egy jakuzzi fenntartási költsége nem csak a villanyszámlából (ami a víz fűtése szűrése és a masszázs) áll , viszont néhány jakuzzi kereskedés értékesítője ezeket elfelejti megemlíteni…

Reméljük segítettünk ezzel a kis rövid írásunkkal. Ha hasznosnak találta és komolyan fontolgatja egy saját jakuzzi beszerzését, akkor ajánljuk ezt a szintén népszerű cikkünket is: 4 + 1 tipp, jakuzzi vásárlás előtt.

 

Visszaugrás a navigációhoz

 • Jakuzzi szakértő kollégáink szívesen segítenek Önnek is. Hívja Őket nyugodtan.

  Hívható: H - Szo, 09-18 óráig

  +36-30-297-90-12

   

  Érdekelne az egyik jakuzzi, kérnék egy visszahívást:

  Bemutatóterem / kert nyitvatartása

  Tisztelt Érdeklődő! Az esetleges várakozás elkerülése és a zavartalan beszélgetés érdekében, kérjük egyeztessen időpontot velünk. Így kollégáink biztosan csak Önnel fognak foglalkozni. Köszönjük!

  Téli nyitvatartás: Okt. 15 - Febr. 29 között

  Hétfő: Telefonos egyeztetést követően

  Keddtől - Péntekig: 09 - 17 között

  Szombaton: 09 - 12 között

  Vasárnap: Zárva

   

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

   

  Útvonaltervezés

  Üzenet küldése