term ID:
parent cat ID:6
post ID:10428
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi vízkezelése vegyszermentesen Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi vízkezelése vegyszermentesen

A jakuzzi vize akkor marad kristálytiszta ha mechanikus szűrést és biológiai vízkezelést is alkalmazunk egyszerre. A mechanikus szűrést a jakuzzi beépített szűrő és vízforgató rendszere elvégzi, kiszűri a környezetből, fákról vízbe hulló szennyeződéseket. De ez még nem elégséges a tiszta vízhez, szükség van valamilyen vízkezelésre is.

A kérdés amire a cikk elolvasásával választ kap: Lehet-e a vízkezelés vegyszermentes?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A rövid válasz az hogy 99 % – ban igen.

A biológiai vízkezelésre azért van szükség, mert a jakuzzi vize nagy terhelésnek van kitéve. Az egyik a viszonylag magas 34-38 fokos vízhőmérséklet. A másik, hogy a vízmennyiséghez képest – ami egy közepes méretű jakuzzi esetében általában nem több mint 1500-1600 liter – több személy használja egyszerre mint például egy úszómedencét.

Ezek alapján nem nehéz belátni, hogy ezek a hatások együttesen eredményezik azt, hogy ez a víz nagyszerű táptalajt biztosít a mikroorganizmusok számára. Az elszaporodásukat biológiai vízkezeléssel tudjuk megakadályozni. Ez nem egy komplikált dolog, általában heti pár perces feladatot jelent mindössze.

A vízkezelés többféle módon történhet, de itt most
kifejezetten a majdnem teljesen vegyszermentes verzióról tudhat meg többet.

Tapasztalatunk szerint, a legkedveltebb majdnem teljesen vegyszermentes jakuzzi vízkezelő szer a Spa Balancer. Ez a termék Németországban készül, alkotóelemeiben pedig enzimek és ásványok találhatóak.

Hatásmechanizmusának lényege hogy a vízben lévő molekuláris anyagokat összegyűjti, burokba zárja őket. A baktériumokat nem hagyja táplálkozni ezért azok elhalnak. Az így már szűrhető méretű burokba zárt szennyező anyagok a jakuzzi beépített szűrőbetétjén fennakadnak.

Egy nagyon népszerű vízkezelési mód, amit heti 1 alkalommal kell használni, és normál körülmények közt használva a jakuzziban lévő vizet, elég évente csak 1 – szer cserélnie.

Ahogy feljebb írtuk, azért csak 99 %-ban vegyszermentes ez a vízkezelés, mert a jakuzzi vizében lévő káros mikroorganizmusokat ebben az esetben is aktív oxigénnel kell semlegesíteni. Ez azt jelenti, hogy heti 1 alkalommal kell Spa Balancert önteni a vízbe (ami teljesen vegyszermenetes), de szintén 1 alakalommal aktív oxigént is. Nagyjából fél – egy decit 1500 liter vízhez. Viszont az aktív oxigén pár óra múlva már nem is lesz kimutatható a jakuzzi vizében, amint elvégezte a feladatát, a a fertőtlenítést. Innentől kezdve már csak a teljesen vegyszermentes Spa Balancer marad.

Ezért írtuk feljebb, hogy csak 99 %-ban vegyszermentes.

Bár ez egy igen népszerű vízkezelési mód, jakuzzi vásárlás előtt érdemes átbeszélnie egy szakértővel a többi lehetőséget is. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is.

A Spa Balancer vízkezelés előnye a majdnem teljes vegyszermentesség, hátránya, hogy hetente egyszer kézzel kell elvégezni a folyadék betöltését, valamint, hogy minden teljes vízcsere után (ami akár lehet évente is) első 5 hétben a szűrőbetéteket 2-3 naponta tisztítani kell. Az 5. hét letelte után viszont már csak 1-2 hetente.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze Kollégáinkat

Jakuzzi és infraszauna témakör:

+36-30-297-90-12

Medenceépítés és medence kiegészítők témakör:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem elérhetősége

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő jakuzzival vagy medenceépítéssel kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít a szervezésben ezzel. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombaton: 09 – 12 óráig

Hétfő és Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet írása, visszahívás kérése

  • Kérek egy visszahívást