term ID:
parent cat ID:6
post ID:10428
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi vízkezelése vegyszermentesen Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi vízkezelése vegyszermentesen

A jakuzzi vize akkor marad kristálytiszta ha mechanikus szűrést és biológiai vízkezelést is alkalmazunk egyszerre. A mechanikus szűrést a jakuzzi beépített szűrő és vízforgató rendszere elvégzi, kiszűri a környezetből, fákról vízbe hulló szennyeződéseket. De ez még nem elég a tiszta vízhez, szükség van biológiai vízkezelésre is.

A kérdés amire a cikk elolvasásával választ kap: Lehet-e a biológiai vízkezelés vegyszermentes?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A rövid válasz az hogy 99 % – ban igen.

A biológiai vízkezelésre azért van szükség, mert a jakuzzi vize nagy terhelésnek van kitéve. Az egyik a viszonylag magas 34-38 fokos vízhőmérséklet. A másik, hogy a vízmennyiséghez képest – ami egy közepes méretű jakuzzi esetében általában nem több mint 1500-1600 liter – több személy használja egyszerre mint például egy úszómedencét.

Ezek alapján nem nehéz belátni, hogy ezek a hatások együttesen eredményezik azt, hogy ez a víz nagyszerű táptalajt biztosít a mikroorganizmusok számára. Az elszaporodásukat biológiai vízkezeléssel tudjuk megakadályozni.

A vízkezelés többféle módon történhet, de itt most
kifejezetten a vegyszermentes verzióról olvashat röviden.

A legkedveltebb vegyszermentes jakuzzi vízkezelő szer a Spa Balancer. Ez a termék Németországban készül, alkotóelemeiben pedig enzimek és ásványok találhatóak.

Hatásmechanizmusának lényege hogy a vízben lévő molekuláris anyagokat összegyűjti, burokba zárja őket. A baktériumokat nem hagyja táplálkozni ezért azok elhalnak. Az így már szűrhető méretű burokba zárt szennyező anyagok a jakuzzi beépített szűrőbetétjén fennakadnak.

Egy nagyon népszerű vízkezelési mód, amit heti 1 alkalommal kell használni, és normál körülmények közt használva a jakuzzit, elég évente csak 1 – szer vizet cserélni benne.

Ahogy feljebb írtuk, azért csak 99 %-ban vegyszermentes ez a vízkezelés, mert a jakuzzi vizében lévő káros mikroorganizmusokat ebben az esetben is aktív oxigénnel kell semlegesíteni. Ez azt jelenti, hogy heti 1 alkalommal kell Spa Balancert önteni a vízbe (ami teljesen vegyszermenetes), de szintén 1 alaklommal aktív oxigént is. Nagyjából fél – egy decit 1500 liter vízhez. Viszont az aktív oxigén 1 óra múlva már nem is lesz kimutatató a jakuzzi vizében. Amint elvégzi a feladatát, a fertőtlenítést, el is tűnik a vízből. Innentől kezdve már csak a teljesen vegyszermentes Spa Balancer marad.

Ezért írtuk feljebb, hogy csak 99 %-ban vegyszermentes.

Bár ez egy igen népszerű vízkezelési mód, jakuzzi vásárlás előtt érdemes átbeszélni egy szakértővel mert több lehetőség közül is választhat, nem csak és kizárólag ezt. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is.

A Spa Balancer vízkezelés előnye a majdnem 100%-os vegyszermentesség, hátránya, hogy hetente egyszer kézzel kell elvégezni a folyadék betöltését, valamint, hogy a Spa Balancer használatát megkezdő első 5 hétben a szűrőbetéteket 2-3 naponta tisztítani kell. Az 5 hét letelte után viszont már csak 1-2 hetente.

Visszaugrás a navigációhoz

 • Jakuzzi szakértő kollégáink szívesen segítenek Önnek is. Hívja Őket nyugodtan.

  Hívható: H - Szo, 09-18 óráig

  +36-30-297-90-12

   

  Érdekelne az egyik jakuzzi, kérnék egy visszahívást:

  Bemutatóterem / kert nyitvatartása

  Tisztelt Érdeklődő! Az esetleges várakozás elkerülése és a zavartalan beszélgetés érdekében, kérjük egyeztessen időpontot velünk. Így kollégáink biztosan csak Önnel fognak foglalkozni. Köszönjük!

  Téli nyitvatartás: Okt. 15 - Febr. 29 között

  Hétfő: Telefonos egyeztetést követően

  Keddtől - Péntekig: 09 - 17 között

  Szombaton: 09 - 12 között

  Vasárnap: Zárva

   

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

   

  Útvonaltervezés

  Üzenet küldése