term ID:
parent cat ID:6
post ID:100
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi és a terhesség Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi és a terhesség

Amikor a hölgyek várandósak lesznek, számtalan kérdés kezd el cikázni a fejükben, próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy a magzatnak semmiféle bántódása ne essen. Vannak olyan helyzetek, szituációk, amik terhesen nem ajánlottak, más tevékenységeket azonban bátran lehet folytatni a pocaklakóval együtt. Mi a helyzet a jakuzzival, melyik csoportba sorolható?

Kismamák félelmei a fürdőzéssel kapcsolatban

Az újdonsült kismamák java része kínosan ügyel arra, hogy semmi baj ne érje őt a terhesség alatt. A leendő szülőket előszeretettel szeretik mindenhol riogatni különféle betegségekkel, amik ártanak a babának és a mamának, bár ezek sokszor csak városi legendák. A jakuzzizás egy szuper dolog, és várandósság alatt sem muszáj lemondani róla. Igaz, az átlagosnál egy picit érdemesebb körültekintőnek lenni, különösen ha nem az otthoni medencét akarja az anyuka használni.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A legtöbb magasabb komfortfokozatú szállodában van valamilyen fürdési lehetőség, jakuzzi vagy medence. Sokan szkeptikusan állnak a szállodai fürdőzéshez, félnek, hogy valamiféle betegséget kapnak el. Bár a vendégek nem állnak ott, amikor víztisztítás történik, abban azért biztosak lehetnek, hogy szigorú szabályok kötik őket a medencék üzemeltetésére vonatkozóan, ezért a legtöbb félelem alaptalan. Ennek ellenére természetesen előfordulhat, hogy a jakuzzi vize furcsának és zavarosnak tűnik. Ha már szabad szemmel látható eltéréseket lehet észrevenni a vízben vagy a masszázsmedence környékén, az anyuka semmiképpen se használja.

Terhesen sem kell lemondani a jakuzzizás nyújtotta élvezetekről

Terhesen sem kell lemondani a jakuzzizás nyújtotta élvezetekről

 

Mire érdemes figyelni várandósan?

A szállodai jakuzzikkal ellentétben a házi változatoknál az ember mindig tisztában van a víz minőségével, és tud tenni azért, hogy a lehető legkíméletesebb módon a lehető legtisztább legyen a víz. A vegyszeres tisztítószereket érdemes a terhesség teljes időtartama alatt a szekrényben tartani, és helyettük vegyszermentes megoldásokkal tisztítani a medencét. Például spa balancerrel.

A víztisztításra, a megfelelő szűrésre ebben az időszakban érdemes különösen sok figyelmet szentelni, így biztosan senki nem fog semmiféle betegséget elkapni. A túlságosan meleg víz nem tesz jót az állapotos hölgyeknek, könnyebben alakulhat ki például vérbőség. Ez nem azt jelenti, hogy várandósan mindenképpen tilos lenne jakuzzizni, csak érdemes jó pár fokkal lejjebb venni a hőmérsékletet, illetve inkább pihenni a vízben és nem masszíroztatni.

A vízből kilépve a kismamának erősen ajánlott az azonnal szárítkozás, a vizes fürdőruha levetése, zuhanyzás. Manapság számtalan intim törlőkendő és intim mosakodógél segíti a hölgyeket az intim higiénia fenntartásában, bátran lehet ezeket is használni.

Az fent leírtak, eddigi tapasztalatokon alapulnak. Mindezektől függetlenül ha várandós, kérje ki nőgyógyásza véleményét, mielőtt jakuzzizni kezdene. Bár ha a fentieket betartja, akkor nem lehet probléma, ettől függetlenül, mi nem javasoljuk áldott állapotban a jakuzzik használatát. 

Visszaugrás a navigációhoz