term ID:
parent cat ID:6
post ID:10000
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Fejfájás gyógyítása a masszázsmedencével Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fejfájás gyógyítása a masszázsmedencével

Talán nem is hinnénk, de a lakosság 90%-a szenved a fejfájástól, ebből nagyjából 40-50%-nak vannak rendszeresen fájdalmai. A fejfájásoknak számtalan oka lehet, a tünetek az enyhétől a súlyosig változhatnak. Legtöbbször a hétköznapi terhek túlsúlya okozza, ami ellen sokat segíthet a jakuzzi.

Az emberek és a fejfájás

Fejfájása számtalan dologtól lehet valakinek. Egy-egy átmulatott éjszaka után ébredhetünk kínzó fájdalmakkal, de akár egy egyszerű megfázástól is sajoghat a fejünk. Sokan érzékenyek az időjárásra, legyen szó hideg- vagy melegfrontokról, az emberi szervezetet könnyedén megviselhetik az időjárás változások. A túlzott stressz rossz hatással lehet a fejünkre, a kialvatlanság, a lelki eredetű problémák mind-mind kihatással vannak a testünkre. Természetesen lehet a fejfájás egy betegség tünete is, ha elviselhetetlen fájdalmaink vannak gyógyszerek mellett is, vagy ha túlságosan sűrűn gyötörnek migrének, akkor érdemes lehet a háziorvosnak elmondani a panaszainkat és orvosi segítséget kérni.

A fejfájások típusait az idők folyamán különböző csoportokra osztották, Hippokratész volt az első, aki felosztotta primer és szekunder fejfájásokra. A primer fejfájások csoportjába azok a típusok tartoznak, amelyekhez nyilvánvaló fizikai okok nem köthetők, ilyen például a migrénes fájdalom. A szekunder fájdalmak rendelkeznek kiváltó okkal, ezek általában betegségek vagy speciális körülmények. A két kezeléstípus orvosi szempontból más és más kezelést igényel. Az elmúlt évtizedek folyamán az osztályozások természetesen finomodtak, ma már tizenhárom csoportot különböztetünk meg, ebből négy tartozik a primer és kilenc a szekunder csoportba.

A rendszeres jakuzzizás csökkenti a fejfájást

A rendszeres jakuzzizás csökkenti a fejfájást

 

A fejfájás enyhítése a jakuzzival

A lelki eredetű fejfájásos állapotokra a pirulák csak tüneti kezelések, a stresszt vagy a szorongást nem szüntetik meg, csak a pillanatnyi fájdalmat enyhítik. Ezért nagyon fontos, hogy a dolgok mögé lássunk, és ne csak az aktuális állapotot kívánjuk minél gyorsabban megoldani, a tartós stresszkezelés a kulcsa a fejfájás elűzésének. A problémákat érdemes lehet kibeszélni, akár szakemberrel is, de mindenképpen szükség van relaxációra is, amikor ki tudjuk zárni a külvilágot.

A masszázsmedence használata rendkívül előnyös, és tartósan képes lehet elűzni még a makacsabb migréneket is. A víz pezsgése lazítóan hat a testünkre, javítja a vérkeringést. Érdemes lehet a nyakunkat is masszíroztatni, ugyanis a merev, letapadt izmok fellazítása is hozzájárulhat a komfortérzetünk növeléséhez, a fájdalmak elmulasztásához.

Ha teheti akkor természetesen ne csak akkor használja a jakuzzit mikor már beköszöntött a fejfájás. A megelőzés mindig hatékonyabb. Sokan használják akár egyedül is, mindentől és mindenkitől távol. Akkor a leghatásosabb ha csak magunkra koncentrálunk a nyüzsgő világtól távol.

Van aki nem is a masszázsra helyezi ilyenkor a hangsúlyt, hanem csak lebeg a kellemes meleg vízben és próbál kizárni minden zavaró gondolatot, ami fejfájást okozhatja. Érdemes így feltöltődni minél sűrűbben, hiszen csak egyszer élünk.

Ha még nem volt hasonló pihentető élményben része, de szeretné bevinni a saját életébe, nyugodtan keressen minket is.

Visszaugrás a navigációhoz