term ID:
parent cat ID:6
post ID:67
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi használata – Bármikor lehet? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi használata – Bármikor lehet?

Vannak bizonyos élethelyzetek, amikor nem kifejezetten ajánlott a jakuzzi használata, vagy legalábbis különös körültekintést igényel a részünkről. Lássuk, milyen esetekben legyünk óvatosabbak az átlagosnál, és mire figyeljünk.

Ha alkoholt fogyasztottunk

Egy kerti parti vagy egy összebújós nyári este elengedhetetlen kelléke a masszázsmedence, szinte biztos, hogy valamelyik vendégünk arra fog vágyni, hogy elmerüljön benne. Ilyen bulik alkalmával általában a vendégek fogyasztanak szeszes italt is. A kérdés pedig óhatatlanul felmerül az emberben, vajon okoz-e kárt a jakuzzizás és az alkohol fogyasztása a szervezetünkben?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Tulajdonképpen amíg tudatosak vagyunk, és képesek vagyunk kellő körültekintéssel kezelni a helyzetet, addig bátran érezzük jól magunkat a bulinkon. Magába a medencében való ivással azért bánjunk különösen óvatosan, hiszen könnyen kilöttyenhet a pohárból az ital, és valószínűleg senkinek nem hiányzik, hogy a másnap reggel a masszázskád tisztításával kezdődjön.

De amire még inkább érdemes ilyenkor figyelni, hogy nehogy eltörjön egy üvegpohár és belekerüljön a jakuzzi vizébe. A szilánkokat kiszedni maradéktalanul nem egy hálás feladat. Ráadásul ha valaki el is vágja valamiét, akkor le kellene cserélni a jakuzzi teljes vizét.

Lázas állapotban

Ha lázasak vagyunk, akkor gyakran érezhetjük úgy, hogy fázunk. A lázas állapot megterhelő a szervezet számára, ezért érdemes inkább eltolni a masszázsmedencében való ejtőzést egy-két nappal, míg meg nem gyógyulunk. Amennyiben mindenképpen szeretnénk egy kicsit jakuzzizni, érdemes a víz hőmérsékletét lejjebb venni, így kevésbé okozhat problémát. A hosszabb pezsgőfürdőzést azonban érdemesebb az egészséges napokra hagyni.

Bizonyos izom- és ízületi betegségek, egyes immunrendszeri megbetegedések

Vannak olyan izom- és ízületi betegségek, amik mellett nem jelentenek problémát a különféle gyógyvizek vagy masszázsmedencék, ám vannak olyan orvosi problémák, amelyek mellett nem ajánlott egyáltalán, vagy az átlagosnál csak rövidebb ideig. Egyes autoimmun megbetegedéseknél sem tesz jót a szervezetnek a fürdőzés, mert fellobbanthatja a betegséget. Ha ilyen problémával küzdünk, akkor mindenképpen beszéljük erről a kezelőorvosunkkal.

 

Nehéz napokon

Manapság már mindenféle szuper női terméket lehet vásárolni az üzletekben, ennek ellenére menstruációkor minden nőnek jobban oda kell figyelnie magára. Ha ilyenkor szeretnénk használni a medencét, akkor figyeljünk nagyon oda a higiéniára, hiszen sokkal könnyebben el lehet kapni valamit, mint egyéb napokon. Amennyiben nem tudunk lemondani a mártózásról, akkor hosszas merülés helyett inkább csak rövid ideig menjünk be, használat után alaposan zuhanyozzunk le, és vegyük le a fürdőruhát mielőbb, így az egészségügyi kockázatok minimálisra csökkenthetők.

Visszaugrás a navigációhoz