term ID:
parent cat ID:6
post ID:47
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Miért ajánlatos jakuzzizás előtt zuhanyt venni? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Miért ajánlatos jakuzzizás előtt zuhanyt venni?

Mindenki másképpen csinálja a jakuzzizás előtti és utáni lépéseket. Vannak, akik mártózás előtt is zuhanyoznak egy gyorsat, mások előtte és utána is, de olyan is van, aki egyáltalán nem vesz zuhanyt sem előtte sem utána.

Ki csinálja jól?

Közületi medencéknél, jakuzziknál

Mielőtt megmártózunk a masszázsmedencénkben, ajánlott lenne lemosni magunkról a szennyeződéseket. A legtöbb ember azonban ezt a lépést előszeretettel felejti el, és merül a vízbe.

Nálunk valamiért nincs hagyománya a használata előtti tusolásnak, elég, ha csak körbenézünk egy standon, hogy hány ember mossa le az út porát magáról, mielőtt vízbe csobban. Az eredmény lehangoló. Hiába a táblák, a figyelemfelhívó szövegek, amik azt hirdetik, kötelező a mosakodás, az emberek nem törődnek vele.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Attól még, hogy nem vagyunk látványosan piszkosak, a bőrünk bizony nem tiszta, és ha így ülünk bele a masszázsmedencébe, akkor a kórokozók bele fognak kerülni a vízbe. Ez főleg azért probléma, mert rengeteg az ember. Kerüljünk mindenféle sminkterméket és hajformázó terméket, ha fürdőzni készülünk, mert a vízben oldott anyagok a saját és környezetünk egészségét is veszélyeztetik.

Nem szükségeltetik hosszú ideig tartó tusolás, már egy 10-20 másodperces gyors zuhannyal is meg tudjuk testünk 90 % át gyorsan tisztítani ezektől a szerektől, annyira amennyire szükséges.

Pezsgőmedence használata előtt és után is erősen ajánlott egy gyors zuhany

Pezsgőmedence használata előtt és után is erősen ajánlott egy gyors zuhany

Közületi medencéből jakuzziból kilépve, mindenképpen javasolt a zuhanyzás, de itt ne siessük el a dolgokat, tusoljunk le rendesen. Sok ember sok mindent vihet a vízbe, nincs arra szüksége egyikünknek sem hogy bármit is hazavigyünk, amit amúgy nem szeretnénk.

Szintén érdemes viszonylag gyorsan szárazra törülni magunkat, és a vizes fürdőruhát is hamar levenni.

Saját otthoni jakuzzi

Ha minél tovább szeretnénk használni a saját jakuzzinkat, és nem szeretnénk folyamatosan tisztítani, vagy leengedni és feltölteni, akkor érdemes minden egyes elmerülés előtt szintén egy gyors zuhanyt venni.

Ez leginkább azért ajánlott, mert a sminkek, testápolók, parfümök, krémek stb. ha a jakuzziban áznak le rólunk, akkor azok miatt a víz el fog kezdeni habzani. Nyilván ez nem olyan óriási probléma, viszont nem is szüntethető meg olyan gyorsan. Pontosabban gyorsan igen, különböző habzásgátlókkal, de az nem tartós. Ugyanis a jakuzzi csöveiben, szűrőbetéteiben le fognak tapadni, főleg az olajos, zsíros krémek, amiket igen nehéz kiszedni ezután.

Leginkább nagyon sűrű, akár naponta elvégzett szűrőbetét tisztítással, és intenzívebb vízszűréssel lehet. Legrosszabb esetben a csöveket is át kell mosni.

De ha egy kicsit odafigyelünk, vagy alig használunk ilyen szereket esetleg csak 6-8 órával előtte használtunk, akkor magán jakuzzinál nem lesz olyan nagy probléma ha néha kimarad előtte a zuhanyzás. Ez főleg a téli időszakban, kertben elhelyezett jakuzziknál szokott előfordulni.

Visszaugrás a navigációhoz