term ID:
parent cat ID:6
post ID:94
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 3 tévhit a jakuzzikkal kapcsolatban Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

3 tévhit a jakuzzikkal kapcsolatban

Van néhány tévhit, ami a jakuzzik körül kering, és ezek sok embert visszatarthatnak a vásárlástól. Valójában – még ha van is némi valóságalapjuk ezeknek az állításoknak, akkor is gyakran túlzásokkal találkozhatunk.

Íme, három dolog, ami nem feltétlenül úgy van, ahogy állítják!

1. tévhit: A jakuzzik betegségeket terjesztenek

Az első számú tévhit, amivel az ártatlan fürdőzőket szeretik ijesztgetni, hogy a jakuzzik a nőgyógyászati betegségek és a gombás fertőzések melegágyai, de más borzasztó betegségeket is terjeszthetnek, ezért az a legjobb, ha senki nem használja őket.

Folytatás lejjebb…

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A jakuzzikat, mint minden más terméket, tisztán kell tartani, megfelelő módon kezelni a vizüket. Mivel a jakuzzikat általában többen használják, előfordulhat, hogy beteg ember is bemászik a vízbe, ami leginkább a nyilvános medencék esetében lehetséges. A rémisztgetések ellenére, amennyiben a vizet megfelelő módon tisztítják, szűrik, kellően vegyszerezve van, akkor a szűrőrendszer és a megfelelő vízkezelők segítségével a mikróbák elpusztulnak, és nem kaphatjuk el a betegségeket.

Ha az otthonunkban lévő jakuzzi karbantartására akár csak minimális energiát fordítunk, akkor semmi gond nem érhet bennünket. Nyilvános fürdőzés esetében pedig beszállás előtt vizsgáljuk meg a víz minőségét, és csak akkor szálljunk be, ha semmi gyanúsat nem találtunk. A szállodáknak különös gondot kell fordítaniuk a higiéniára, így nagy valószínűséggel bátran használhatjuk az ottani medencéket is.

Számos tévhit terjed a masszázsmedencékkel kapcsolatban

Számos tévhit terjed a masszázsmedencékkel kapcsolatban

2. tévhit: A bulik és a jakuzzik nem férnek össze egymással

Sok „tiltó” cikk jelent már meg arról, hogy mennyire nem kellene medencés partikat tartani, mert azok súlyos következményekkel járhatnak. Egyes cikkek igencsak eltúlozzák a dolgokat, egyenesen károsnak, veszélyesnek állítják be a jakuzzis bulikat, és egy pohár pezsgő miatt már halálos baleseteket prognosztizálnak ezek az írások. Természetesen előfordulhat, hogy egyesek alaposan felöntenek a garatra, de ha valaki normális keretek között tud mulatni, azt  semmi gond nem fogja érni. Ha ilyen esetekben fogyasztunk némi alkoholt, akkor azért legyünk az átlagosnál kicsit körültekintőbbek, de a tiltó cikkek és a súlyos balesetek víziói erősen túlzóak.

Ezek a cikkek főleg a csúszásveszély miatt íródnak. Valaki nem elég körültekintő és illuminált állapotban könnyebben közelítheti meg a talajt, mondjuk a nem megfelelő végtaggal…

3. tévhit: A masszázskádakat fenntartani nyűg és macera

Az tény és való, hogy egy jakuzzival kell foglalkozni, ha az ember folyamatosan akarja használni, de sok cikkben eltúlozzák a dolgot, és úgy állítják be, mintha ez egy hosszas, kellemetlen feladat lenne. 1-2 hetente érdemes a szűrőt tisztítani, de például vízcserére, attól függően milyen vízkezelőt használ, elég félévente évente cserélni. A gépészet áttekintésére is 2-3 évente lehet esedékes. Mindent összevetve tehát nem állítjuk, hogy magától megy majd a masszázsmedence, és nem lesz vele feladat, de azt egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy macerás lenne a fenntartása.

Megfelelő szűrővel és jó vízkezeléssel, attól függően, hogy automata vagy kézi megoldást használunk heti 2-10 percig terjed az az idő, amit rá kellene szánni. Ha erről kicsit bővebben szeretne olvasni, akkor ajánljuk ezt az írásunkat: 4 + 1 tipp jakuzzi vásárlás előtt.  Itt olvashat fogyasztásról, telepítési előkészületekről, mennyit kell vele foglalkozni és mik azok stb.

Visszaugrás a navigációhoz