term ID:
parent cat ID:6
post ID:140
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A kicsi gyerekek és a jakuzzi (biztonság) Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A kicsi gyerekek és a jakuzzi (biztonság)

Minden szülőben előbb-utóbb felmerül a kérdés, hogy hány éves kortól lehet fürdőzni, hány évesen lehet nyilvános medencét vagy jakuzzit használnia a gyereknek, vajon árt-e a pezsgőfürdő és a meleg. Ezek a dolgok sok összetevős kérdések, függnek a baba korától, úszási képességeitől, a medence típusától, meg persze az sem mindegy, hogy az otthoni jakuzziba akarjuk, hogy megmártózzon, esetleg egy nyilvános uszodában vagy mondjuk egy szálloda masszázsmedencéjében.

Árthat-e a jakuzzi a fiataloknak?

Nyilvános helyeken gyakran találkozni életkori megjelölésekkel vagy tiltásokkal, egyes helyeken időbeli korlátozások is feltüntetésre kerülnek, hogy mikor és mennyi ideig lehet bent a gyermek a vízben. Az egészen apró gyerkőcöket általában csak a spéci gyerekmedencékben engedik pancsolni, ahová általában felnőttek nem is nagyon mehetnek be, legfeljebb a medence széléig. Az életkorbeli kikötések legtöbbször a medence mélysége miatt kerülnek ki, vagy azért, mert gyógyvíz van benne, amik kiskorúaknak nem ajánlottak.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A nyilvános jakuzziknál is lehet találkozni korlátozó vagy tiltó megjelölésekkel. A szülőknek fontos tisztában lenni azzal, hogy nem azért kerülnek ki az ilyen jellegű táblák, mert a masszázsmedencék ártanak a gyerekeknek, hanem általában egyszerűen biztonsági megfontolások miatt, hiszen egy kisgyerek könnyebben tud balesetet szenvedni, mint egy felnőtt.

A nyilvános jakuzziknál sokféle ember sok mindent vihet / visz a vízbe, ezért mindig zuhanyozzon le jakuzzizás után, és a saját papucsát és törülközőjét ajánlatos használnia. A wellnesshoteleknek nem tenne jót ha valamilyen kellemetlen fertőzést kapna el a jakuzzijuktól, ezért odafigyelnek a víz fertőtlenítésére, de azért érdemes ezeket a dolgokat észben tartani.

Ha saját otthoni jakuzzija van, akkor természetesen mindig kristálytiszta lesz a jakuzzija vize, hiszen maximum a családja és a barátai fogják használni, ráadásul pontosan tudja hogy van szűrve és kezelve a víz. Ebben az esetben kisgyermek ugyan úgy használhatja mint a felnőttek, természetesen felügyelet mellett nehogy baleset legyen a vége.

Ha olyan pici a gyermek, hogy véletlenül „belerondít” a vízbe, akkor természetesen egy teljes vízcserére és a csőrendszer átmosására van szükség. Ha még csak tervezi a saját jakuzzi vásárlását, akkor nem árt tudnia, hogy többféle vízkezelési mód közül lehet választani amit mindig érdemes átbeszélni egy szakértővel mielőtt vásárolna. Mindegyikek vannak előnyei és hátrányai is. Van amit kifejezetten kisgyermekes családoknak ajánlunk.

Mindig legyenek felnőttek a jakuzziban vagy környékén, akik vigyáznak a gyerekekre

Mire figyeljen, ha gyermekek is jakuzziznak?

Ha a kicsik is pezsgőfürdőben szeretnének lubickolni, akkor ajánlatos a hőfokot lejjebb tekerni valamivel. Nem kell sokkal, elég 1-2 fokkal. Az apróságok teste hamarabb fel tud hevülni, lázas állapotot előidézve, ezt pedig minden szülő szeretné elkerülni. Ebben az esetben a 34-35 fok a legideálisabb. Ez főleg a nagyon kis gyermekere értendő.

Akkor se hagyja magára a gyereket, ha tud úszni, és ha leér a lába. A kicsi gyerekeknél mindig legyen valaki a vízben vele, arra az esetre, ha bármi gond lenne. Nagyobb gyereknél értelemszerűen nem muszáj Önnek is  a vízben tartózkodni (bár a családi szórakozásnak pont az lenne a lényege, hogy együtt szórakozzon mindenki), de azért a fél szemmel érdemes mindig figyelni.

Arra is érdemes figyelnie, hogy a gyermekek előszeretettel másznak ki a jakuzzi szélére. Többféle burkolat létezik van ami kicsit csúszósabb van ami kevésbé, ha vizes lesz a felülete. Ha teljesen szabadon álló a jakuzzi (a legtöbbjük az), akkor vigyázni kell nehogy leessenek onnan.

Visszaugrás a navigációhoz