term ID:
parent cat ID:6
post ID:144
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hideg(ebb) vizes jakuzzizás Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hideg(ebb) vizes jakuzzizás

Ha nyár, akkor forróság, kánikula, szikrázó napsütés. Legtöbbünk ahogy valószínűleg Ön is ilyenkor egy felfrissítő italra, és persze vízpartra, hűsölésre vágyik. A jakuzzikról mindenkinek a meleg, gőzölgő, masszírozó víz jut eszébe. De lehet-e „nyári” üzemmódba kapcsolni a medencénket és hűteni magunkat vele?

A jakuzzi ideális hőmérséklete

A masszázsmedence vizét nagy általánosságban harminchét fok körülire érdemes felmelegíteni, ami kellemesen meleg, de még nem annyira, hogy lázas állapotot idézzen elő. A negyven fokos víz már egyáltalán nem egészséges, ilyen magasra lehetőleg ne tekerje a hőfokot télen sem! Fontos tudni, hogy a masszázsmedence vize mindig legyen alacsonyabb a szokásosnál, ha idősebb személy vagy gyermek veszi azt igénybe. Időseknél a forróság könnyen okozhat rosszullétet, a gyerekeket pedig lázas állapotba sodorhatja. Ha 1-2 fokkal lejjebb veszi ilyenkor a víz hőmérsékletét, az már elég is lehet.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Amennyiben kismama akarja használni a jakuzzit egy rövid ideig, akkor ne menjen a hőmérő higanyszála harminchat fok fölé. (Ettől függetlenül kismamáknak nem ajánlott a jakuzzi használata, de erről érdemes a háziorvost, nőgyógyászt is megkérdezni.) A nyári meleg az egészséges emberek szervezetét is meg tudja viselni, ezért érdemes lehet lejjebb venni a hőmérsékletet, akár nem csak 1-2 fokkal hanem a kellemesen hűvös tartományba is.

Akár hidegebb vízben is relaxálhatunk

Akár hidegebb vízben is relaxálhatunk

 

Hidegebb jakuzzi víz

A hűvös vizes jakuzzizás talán egy kicsit szokatlan első hallásra, pedig bizony nagyon jó tud lenni egy forró nyári napon. Ha úgy érzi szervezete sóvárog egy kis lehűlés után, akkor nyugodtan lejjebb veheti a víz hőmérsékletét, akár 25-26 fokra is. Bár első hallásra ez is soknak tűnhet, de ez a vízhőmérséklet már kellemesen hűt. Ennél lejjebb azért nem érdemes menni, mert 10-15 perc után valószínűleg fázni fog még a legnagyobb melegben is, hiszen  nem fog nagyon mozogni a vízben, csak lazítani, pihenni.

Mindenkinek egyénileg kell kitapasztalni, hogy mi számára a legideálisabb. Ha többen akarják egyszerre használni, akkor nem biztos, hogy egyszerű lesz kompromisszumra jutni, hiszen mindenki más hőmérsékletet visel el a hűvösként.

A legtöbben egyébként nyáron is inkább a melegebb vizet szeretik a jakuzzijukban, ami azt jelenti, hogy csak 1-3 fokkal veszik vissza a víz hőmérsékletét, mondjuk 34-35 fokra. Az ilyen hőmérsékletű vízben kellemesen és hosszan el lehet tölteni az időt, csak a kikapcsolódásra, feltöltődésre fókuszálva.

A thermotető eltávolításával egyébként elég hamar hűthető a jakuzzi vize. Ha úgy dönt kicsit hűvösebb vizet szeretne nyáron (mondjuk 10 fokkal hűvösebbet), ne felejtse el a vezérlőjén is lejjebb venni a hőmérsékletet, hogy a fűtőpatron ne kezdje el melegíteni a vizet feleslegesen. Ezt maximum nyáron, nagy kánikulában ajánljuk, télen vagy hűvösebb időben semmiképpen ne hagyja thermotető nélkül a jakuzziját, ha az éppen nincs használatban.

Ha jakuzzi vásárlását tervezi, akkor érdemes lehet ezt a igen kedvelt cikkünket is elolvasnia: 4 + 1 tipp, jakuzzi vásárlás előtt

Visszaugrás a navigációhoz