term ID:
parent cat ID:61
post ID:10010
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A fáradt téli napokon tökéletes felüdülés lehet a Jakuzzizás! Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A fáradt téli napokon tökéletes felüdülés lehet a Jakuzzizás!

Publikálva:

Télen a nagy hidegben jobban igényli az ember azt, hogy meleg vízben pihentesse meg fáradt testét. Mi más lehet annál kikapcsolóbb, mikor a nagy hidegből betérve egy fürdőbe megmártózhatunk a 36 Celsius fokos jakuzziban és kiengedhetjük a fáradt gőzt, míg kint a mínuszok röpködnek?

A jakuzzi már az egész világban elterjedt, a hidromasszázs technológián alapuló fürdőrendszer, mely tökéletes pihenést biztosít a testnek és tökéletes kikapcsolódást az elmének. A víz hatása a testre és a lélekre egyszerre egyedülálló. A kellemes hőmérsékletű víz és a levegő együtt alkotja meg azt a masszírozó vízsugarat, mely megfelelően el tudja lazítani testünk minden porcikáját. Hatására vérkeringésünk kellően feltud gyorsulni, segít a vérnyomás optimalizálásában, az izmok ellazulásában és felgyorsítja a sejtek megnövelt oxigénellátását is. A Jakuzzik működésének alapelve egy olyan tökéletesen kidolgozott módszer, mely a természet törvényeinek összhangjával képes működni A jakuzzi hatására rövid időn belül tökéletesen kikapcsolódhatunk és felüdülhetünk.

A Jakuzzi jótékony hatásai a bőrre

A jakuzziban való lazulás tökéletesen felébreszti bennünk újra azt az életerőt, mely a stresszes mindennapok során feledésbe merült. Egyensúlyt és energiát biztosít, ezáltal megalkotja szervezetünk természetes harmóniáját. A jakuzzinak gyógyító és esztétikai hatásai vannak, melyek használat során rövid idő elteltével észlelhetőek lesznek. Amikor elmerülünk a Jakuzziban, melynek ideális vízhőmérséklete 36-37 Celsius fokos, akkor testünk lágyan megemelkedik, vérkeringésünk ennek köszönhetően felélénkül, vérnyomásunk pedig a legtöbb eseten csökken. Fürdőzés közben szívritmusunk megnövekszik, testünk szövetei kellemesen elernyednek, bőrünk pórusai pedig kitágulnak. A vízsugarak folyamatosan ismétlődő masszírozása ellazítja az izomzatunkat, bőrünket pedig erősíti.

Mivel a meleg víznek köszönhetően bőrünk pórusai szépen kitágulnak, bőrünk megszépül és egy egészséges és letisztultabb bőrt eredményez. A felületi hajszálerek szépen kitágulnak, mely jobb vérellátást fog biztosítani, hiszen a vénákban található vér áramlása felgyorsul, ez pedig hasznos a cellulitisz kialakulásának megelőzésében, vagy a már kialakult cellulitisz megszüntetésében. Bőrünk megszépül és mivel a pórusok szépen kitágulnak, a jakuzzi után használt arckrémet, szérumok és testápolók is könnyebben beszívódnak és jobban kifejtik hatásukat. Jakuzzizás közben testünk képes teljesen kipihenni magát, hiszen tökéletesen feloldja a mindennapok során ránk rakódott stresszt, hosszan tartóan jó közérzetet biztosít. Élénkíti a testet és a szellemet egyaránt és kialakít szervezetünkben egy tökéletes harmóniát. Jakuzzizás után sokkal nyugodtabbak, kipihentebbek leszünk.

A fáradt téli napokon tökéletes felüdülés lehet a Jakuzzizás!

A fáradt téli napokon tökéletes felüdülés lehet a Jakuzzizás!

A jakuzziban egy különleges mikro masszázs található, melyet a vízsugarak és a fúvókák hoznak létre. Ez a masszázs apró ütközésekből áll, melyeket a rengeteg buborék hoz létre, mely majd szétrobban bőrünk felszínén. Ezzel pedig egyszerre több oldalról történik a stimulálás a szervezetünk vérkeringésében. A jakuzzit jó néhány orvos is ajánlani szokta betegei számára, hiszen igen jó eredményeket érhetünk el vele a periférikus értágításban és hatására a szövetek metabolizmusát is megerősödik.

A jakuzzi rendszeres használatával a vérkeringésünk képes egészséges mértékűre fokozódni, ereink és érfalaink rugalmasabbá fognak válni, a szöveteink metabolizmusának kiegyensúlyozottabbak lesznek, az izmaink szépen megerősödnek és javulni kezd az izomtónus is. A jakuzzi jótékony hatásainak köszönhetően hatalmas sikereket ért el a fizikoterápia területén. Fizikoterápiás kezelésekre alkalmazzák Európában, Kanadában és az Egyesült Államokban egyaránt. Igen közkedvelt, hiszen segít a magas vérnyomáson és a stressz tüneteinek kezelésében is.

Miért tudunk teljesen kikapcsolni Jakuzzizás közben?

A hidromasszázs használata természetes módon megnyugtatja az embert, hiszen a víz kellemes melege és csobogása hamar egy meditatív állapotot idéz elő. Jakuzzizás után ezért is van az, hogy sokkal könnyebben elalszanak az emberek, alvásuk pedig sokkal mélyebb és pihentetőbb. Ezért különösen jó lehet azoknak az embereknek, akik nem tudnak hamar elaludni és sokszor egész éjszaka egy félálom állapotban forgolódnak az ágyukban. Az izmok ellazulása miatt az egész szervezetünk megpihen, a stressz elengedésének köszönhetően pedig elménk is megfelelően tud pihenni éjszaka.

Miközben a Jakuzziban pihenünk, agyunk folyamatosan endorfint termel, mely képes lecsökkenteni a fájdalmakat, illetve lazító és kedélyjavító hatással is bír. Ez ember nyugodtabbá válik, elégedettebb lesz életével, hangulatunk pedig mindennapjainkat és személyes kapcsolatainkat is képes meghatározni. Ennek köszönhetően sikeresebbek lehetünk, mint a magánéletünkben, mint a munka területén egyaránt.

Kinek ajánlatos kipróbálni a Jakuzzit?

A jakuzzi tökéletes lehet azok számára, akik vérkeringési – és anyagcsere- zavarokkal küzdenek, hiszen fürdőzés közben a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás pedig csökkenni kezd. A sejtek számára szállított oxigén és tápanyag mennyisége ennek köszönhetően képes többszörösére növekedni. Tökéletes lehet még azok számára, akik valamilyen mozgásszervi panaszokkal élnek együtt.

Hiszen jakuzzizás közben az izmok és az ízületek teljesen képesek felszabadulni a teher alól, ellazulnak a szövetek, ennek köszönhetően pedig még a reumás fájdalmak is enyhülni tudnak. A meleg víz és a vízsugarak kellemes masszírozása nagyon jó hatással van a szervezet keringésére és az anyagcserére egyaránt, így a felhalmozott méreganyagok sokkal gyorsabban fognak távozni a szervezetünkből. Könnyedén lelassítja a visszerek és a cellulitisz kialakulását is. A jakuzzi rendszeres használata az izmok masszírozása miatt egészségjavító hatással van az ember szervezetére.

Visszaugrás a navigációhoz