term ID:
parent cat ID:61
post ID:10967
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A Jacuzzi és az infraszauna együttes hatásának előnyei Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A Jacuzzi és az infraszauna együttes hatásának előnyei

Publikálva:

A jacuzzi és az infraszauna az egyik legkedveltebb kikapcsolódási forma a wellness hotelekben, üdülőkben, fürdőkben. Biztosan te is próbáltad már egyiket, másikat és ismered jótékony hatásaikat. Ha mégsem, akkor fogadd meg, hogy idén mindenképp kipróbálod őket. A január kezdetével ugyanis megkezdődik az éves influenza és nátha szezon is.

Hiába az oltás, sokszor nem érnek semmit és ugyanúgy beteg lehetsz. Ha időben felkészíted az immunrendszeredet, akkor legyen bármely betegség, te kivétheted. A rendszeres méregtelenítés, vitaminok mind-mind hozzájárulnak az egészséges élethez. A jacuzzi és az infraszauna tökélete választás mind a méregtelenítésre mind az immunrendszer erősítésére. Bemutatjuk neked jótékony hatásukat, hogy később a te igényeidhez megfelelően tudj választani melyiket is szeretnéd alkalmazni.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A jakuzzizás előnye 

A jacuzzi meleg víznek köszönhetően ellazítja testedet, kikapcsolja az elmédet. Télen még jobban tud esni a forró víz, hiszen a fagyos napokon átmelegíti az egész testet. Egészségügyi szempontból, alkalmazható nőgyógyászati problémákkal küszködőknek, mozgásszervi problémákkal szenvedőknek, sebészeti műtétek utókezelésére váróknak vagy bőrgyógyászati problémákkal bajlódóknál. A vízben lévő test képes elveszíteni súlyának 90%-át, ezáltal az izmok és ízületek nem csak ellazulhatnak, de regenerálódhatnak is.

A meleg víz hatására a testhőmérséklet emelkedik, tehát a vérkeringés felgyorsul így a sejteknek szállított oxigén mennyisége is megnő. A vérkeringés gyorsulásának köszönhetően az emésztési zavarok is megszűnhetnek, hiszen az anyagcsere is felgyorsul ilyenkor. Nem hiába ajánlják sportolóknak a jakuzzizást minden edzés után. Az izmok ilyenkor megfelelően ellazulhatnak, esetleges sérülések pedig gyorsabban regenerálódhatnak. A test mellett a lélekre is jó hatással lehet. A lazító hatásának köszönhetően az elme kikapcsolhat, pihenhet egy kicsit. Sokan beszámoltak róla, hogy a rendszeres jakuzzizástól kevésbé érezték magukat stresszeseknek, illetve alvási szokásaik is megváltoztak. Korábban nehezen tudtak elaludni, azonban a víz lazító hatásának köszönhetően ez könnyebbé vált számukra.

A nagyobb városokban élőknek, méregtelenítő hatása miatt válik igazán kincsé. A mindennapokban fogalmad sincs mennyi szennyeződés rakódik le egy-egy séta alkalmával egy szmogos főúton. A bőröd az, ami minden emléket megőriz, sajnos a rosszakat is. Egy-egy jakuzzizás alkalmával azonban megszabadulhatsz a szennyeződésektől és mérgektől. Ahhoz, hogy a pórusaid megfelelően tudjanak tisztulni, ajánlott jakuzzizás előtt lefürödni. (a testápolók, krémek maradékaitól megszabadulni)

Miért használjunk infraszaunát? 

Az infraszauna, az izzadással serkenti a testet a méregtelenítésre. Nem csak vizet veszít ilyenkor a test, de a méreganyagok is távoznak belőle. Sőt. Szemben a finn szaunával, az infraszunánál az izzadság 70-80 % a víz, de a maradék 20-30 % méreganyag. (ennek a hivatalos neve amúgy infrakabin vagy méregtelenítő kabin) Biztos emlékszel rá, hogy kiskorodban, amikor beteg voltál szüleid betakartak, hogy izzadj. Nem hiába, hiszen ezáltal kiizzadtad a betegséget is. A tested a baktériumokra lázzal reagál, megemeli a tested hőmérsékletét, hogy izzadj és tisztulj. Ha ezt az elvet követjük, akkor a szauna tulajdonképpen egy természetes emberi reakciót vált ki, kitágult pórusokon keresztül ösztönzi a testet a méregtelenítésre. Az izzadás során hőt ad le a tested, nyirokrendszered működésbe lép és a felhalmozódott méreganyagokat kiválasztja, a rendszeres infraszaunázásnak köszönhetően immunrendszered hatékonyabban tud működni.

A meleg miatt a szívverésed felgyorsul, vérereid kitágulnak így több vért is tudnak szállítani. Az érfalak ezáltal rugalmasabbá válnak. Az infraszauna további jótékony hatása, hogy segít a fogyásban. A tested a meleggel szemben próbál védekezni és több száz kalóriát is eléget közben. A mozgást sajnos nem tudja helyettesíteni azonban egy félórás infraszaunázás is már több kalóriát éget el. Az izomfájdalmak, gyulladások senkit sem kerülhetnek el, azonban az infraszauna ebben is segíthet. A felgyorsult vérkeringés több oxigént szállít a problémás területekre, így a gyógyulás folyamata rövidebb idővé válhat, továbbá a fájdalmat is csökkentheti. Nem utolsó sorban a bőröd szépségéért is sokat tesz, ugyanis ruganyossá és simábbá varázsolja, hosszútávon pedig a narancsbőrödet is eltüntetheti.

Az infraszaunázás kezdetben csak rövid ideig használd, tapasztald meg, milyen hatással van rád. Maximum 20-30 percig, heti 2-3 alkalommal. A legfontosabb, hogy gondoskodj a megfelelő folyadékpótlásról előtte és utána is. Ha hozzászokott a szervezeted, akkor egy rövid idő után akár minden nap infraszaunázhatsz, de naponta csak egyszer.

Egészségügyi szempontból fontos felhívni a figyelmed, hogy nem mindenki használhatja a jakuzzit vagy a infraszaunát. (Bár az infraszaunát sokkal többen mint a hagyományos finn szaunát) A jakuzzinál fontos figyelni arra, hogy a szív és érrendszeri problémákkal küszködőknek a víz nyomása miatt teljesen elmerülő medencében nem ajánlatos az ülés, hiszen a szívre ilyenkor nagy nyomást helyez a víz. Akármelyik kikapcsolódási formát választod, biztosan jól döntesz, hiszen mindkét tevékenység kiváló hatással van az egészségedre.

Visszaugrás a navigációhoz