term ID:
parent cat ID:6
post ID:226
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi gyógyír lehet a depresszióra Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi gyógyír lehet a depresszióra

A depresszió szó hallatán sokan csak legyintenek egyet, nem veszik elég komolyan ezt a betegséget. A depressziós emberek nap mint nap szembe találják magukat a társadalom előítéleteivel, a kihívásokkal, és azzal, hogy a betegség könnyen képes átvenni felettük az irányítást.

A depresszió kialakulása

Manapság egyre nagyobb elvárások tornyosulnak mindenki felé. Nem könnyű becsülettel helytállni a munkában, otthon, ne adj Isten még másodállást vállalni vagy esti iskolába járni. Az élet egyre több lemondással, egyre több stresszel jár, nem csoda hát, ha sok embert a lehangoltság, a boldogtalanság és a kiégettség hamar elér. Úgy érzik, hogy életük kilátástalanná vált, és nem találják a helyes ösvényt.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Sokan a mai kor „hisztijének” tekintik a depressziót, pedig igenis komoly pszichikai és testi fájdalmakat tud okozni a betegség. A kilátástalanság miatt sokan próbálnak meg belekezdeni öngyógyításba több-kevesebb sikerrel. Amikor a betegség kezd az emberen elhatalmasodni, akkor a betegek általában a háziorvosukhoz fordulnak, akik gyakran egyből pszichiáterhez irányítják őket, akik sokszor gyógyszeres kezelést írnak elő.

A gyógyszeres kezelést természetesen minden esetben az orvos dönti el, de szerencsére van számos alternatíva

A rendszeres jakuzzi használat jótékonyan hathat a depresszió tüneteire

A rendszeres jakuzzi használat jótékonyan hathat a depresszió tüneteire

Alternatív terápiák a depresszió kezelésére

Természetesen nem csak a gyógyszeres kezelés az egyedüli megoldás a depresszió kezelésére. Számtalan alternatív terápia létezik, érdemes lehet pszichológus szakember segítségét is kérni, akinek kibeszélhetjük a problémáinkat, és szakmai segítséget tud adni azok feldolgozására. Mi magunk is sokat tehetünk egészségünk javítása érdekében. A sport az egyik legjobb fegyver a depresszió ellen, illetve fontos, hogy megfelelő stresszoldásban legyen részünk.

Az egyik legjobb megoldás a rendszeres relaxáció, a hidroterápia. A jakuzzi használatával bizonyítottan csökkenthető az idegeskedés, jobb kedvre derül tőle az ember. A hidroterápia ellazítja az izmokat, tehermentesíti a testet, és természetesen a léleknek is jót tesz. A depresszióval küzdő embernek néha fontos lehet egyedül lennie és átgondolnia az életét, de az is jó lehet, ha valakivel együtt merül a vízbe a beteg, és neki próbálja kiönteni a lelkét.

Egy a fontos: tegyük rendszeressé a masszázsmedence használatát, így téve egyre boldogabbá a testünket és a lelkünket. Segítségével enyhíthetőek a depresszió tünetei, és segíthet teljesen ki is lábalni a betegségből.

Visszaugrás a navigációhoz