term ID:
parent cat ID:6
post ID:9999
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi használata nyáron. Hány fokos víz az ideális? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi használata nyáron. Hány fokos víz az ideális?

Ha nyár, akkor vakáció, pihenés, bulik! Bár a legtöbb ember ilyenkor inkább egy hűs medencében ejtőzik egy koktéllal a kezében, vannak, akik a forróbb napokon is inkább a pezsgést részesítik előnyben. Mikre érdemes figyelni a jakuzzi használatakor a nyári időszakban?

Tessék pezsegni!

Tévedés azt hinni, hogy jakuzzit félre kell állítani a legforróbb napokon, és inkább egy hideg úszómedencébe kell csobbanni helyette, bár tény és való, hogy ilyenkor a legtöbb ember hűsre vágyik. Ettől függetlenül a rekkenő hőségben igyekezzen kerülni a túlságosan meleg vizet, mert könnyen okozhat mesterséges lázas állapotot, ami ilyenkor fokozottan veszélyes lehet. A jakuzzik hőmérséklete természetesen szabályozható, így bátran lejjebb veheti kicsit a hőfokát. A legtöbben a téli időszakban a 36-38 fokos vizet kedvelik, míg nyáron a 34-35 fokos vízhőmérséklet a legnépszerűbb ha jakuzziról van szó. Mi is ezt ajánljuk Önnek is. Ellenben ha Ön hűvösebbre vágyik, akkor nyugodtan mehet 30 fok alá is.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Vigyázni érdemes amúgy 30 fok alatti vízhőmérséklettel, mert becsapós lesz. Mivel ez nem úszómedence, hanem pihenő, lazító jakuzzi, ha hosszan szeretne benne ücsörögni akkor a 27-28 fokos víz már hideg lesz.

Ha pár perc alatt szeretné lehűteni a jakuzzit, akkor akár friss csapvizet is engedhet bele. Nem kell lecserélnie az egész vizet, csak 100 -200 liter friss vizet kell hozzáadnia a már jakuzziban lévőhöz. Ezt persze csak akkor érdemes megtennie, ha néhány perc alatt szeretné visszahűteni a vizet.

Ha csak másnapra szeretne kicsit hűvösebb vizet, mondjuk 38 fokról 35 fokra csökkentené a hőfokát, akkor elég a vezérlőn a hőmérsékletet lejjebb venni. Ebben az esetben pár óra alatt szépen be fog állni 35 fokra, és azt fogja tartani.

Nyáron a meleg miatt érdemesebb rövidebb ideig tartózkodnia a vízben, majd pihenjen egy kicsit a medencén kívül, és csak azután menjen vissza. Ez persze 35 fok feletti vízhőmérsékletnél, napsütéses órákban értendő. Ha a szünetekben hideg zuhanyt is vesz, azzal a bőrének is jót tesz.

Nincs is jobb nyáron, mint a vízben való felfrissülés

Mikre figyeljen még?

Ha kerti jakuzzija van, egy árnyékolásmentes helyen akkor nem ajánlatos használnia délelőtt tizenegy és délután három óra között. Ez az időszak nyáron mindig kritikus a magas UV sugárzás miatt. Vigyázzon az egészségére! A nagy melegben – és a melegebb vízben – különösen könnyű napszúrást kapni. Érdemes tehát a reggeli vagy az esti órákban jakuzziznia.

Ha mégis a legnaposabb időszakban szeretne lazítani, akkor a fényvédő termékekről ne feledkezzen meg. Ami viszont fontos, hogy csak olyan krémeket használjon ami nem jön le a vízben. Ha ugyanis a vízben leoldódik a krém a testéről, akkor azt igen macerás a jakuzziból eltávolítani. Könnyen lerakódnak a jakuzzi csöveiben, a burkolatán. Ezt csak sűrű szűrőtisztítással lehet kipucolni. A legjobb egyébként ha egy gyors 10-20 másodperces zuhanyt vesz jakuzziba mártózás előtt. Így a parfümök, krémek, smink stb. nem kerül bele a vízbe.

Visszaugrás a navigációhoz