term ID:
parent cat ID:61
post ID:11636
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A wellness hétvége 8 szabálya Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A wellness hétvége 8 szabálya

Publikálva:

Ki ne szeretné a wellness hétvégéket? Biztosan te is egyetértesz azzal, hogy a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz nincs is jobb hely, mint a fürdő, medence és masszázs. Ha egy finom koktél is jár hozzá, akkor meg végképp a paradicsomban érezheted magad.

Azonban még az ilyen ígéretes hétvégék is torkollhatnak borzalomba, éppen ezért érdemes betartani néhány tippet és tanácsot.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


1. Mindig legyen nálad extra fürdőruha. Az anyukák megszokták, hogy a gyerekeknek több adagot is bepakolnak, azonban ez még neked is jól jöhet. Ha olyan helyen jársz, ahol van csúszda, könnyedén elszakadhat a bikini anyaga, és nem biztos, hogy örülni fogsz a kötelező vásárlásnak.

Az is megeshet, hogy másnapra nem száradt meg a fürdőruha, így vizesen és hidegen kell belebújnod, ami szintén nem kellemes érzés. Hiába mentél pár napra, inkább legyen nálad tartalék.

2. Extra törülköző. A ruhához hasonlóan a törülköző sem szokott gyorsan száradni, főleg, ha a téli hónapokban látogatsz el a wellnessbe. Ilyenkor akár két fürdés között is szükséged lehet a cserébe. Bár lényegesen nagyobb helyet foglal, megfizethetetlen érzés a puha és száraz törülközőbe bújni.

3. Úszósapka. Bár Magyarországon ritkán találkozni olyan hellyel, ahol kötelező a használata, inkább készülj fel rá. Sok külföldi országban még a medencéknél is kötelező, főleg a wellness hotelekben, úgyhogy, ha nyaralás közben támad kedved a pihenéshez, akkor mindenképpen tudakozódj a sapka viseléséről. Ha biztosra akarsz menni, akkor mindig lesz nálad egy, hiszen kis helyen is elfér.

4. Papucs használata. Nem győzik kihangsúlyozni, hogy a higiénia miatt mennyire fontos az, hogy ne mezítláb rohangáljunk a medencék között és a zuhanyzóban. Ha nem szeretnél elesni, vagy beszerezni egy jó kis fertőzést, akkor viszel magaddal papucsot.

5. Terhes nőnek tilos a wellness. Az áldásos állapot néha olyan kellemetlenségekkel jár, mint a szauna és masszázskádak tiltása. Ha mindenáron szeretnél úszni, akkor a normális medencében tehetsz pár kört, de sokan azt is hanyagolják a magas fertőzésveszély miatt. A meleg vízről azonban le kell mondanod ebben a 9 hónapból, helyette azonban kérhetsz masszírozást.

6. A gyerekek. A családalapítás szent dolog, azonban nem mindenki szereti a folyton zajongó lurkókat. Nyaralás előtt ellenőrizd, hogy a hotel wellness részlegében fogadnak-e gyerekeket. Az is jó ötlet, ha valamilyen más elfoglaltságot kínálnak a kicsiknek, miközben a felnőttek pihenhetnek egyet. Ha bemehetsz a picikkel, akkor mindig figyelj arra, hogy ne zavarjanak senkit. Maradjanak a gyerekmedence közelében, ha lehet.

7. Legyen nálad valami étel. A párórás áztatás után hamar észre fogod venni, hogy farkas éhes vagy. Ha nem akarsz a büfében vagy az étteremben vásárolni, akkor mindig lesz nálad valami harapnivaló. Egy kis ropival már el lehet űzni a korgó gyomrot, legalább addig, amíg beültök valahová a közelben.

8. Élvezd. Ha wellness hétvégén vagy, akkor próbálj elfelejteni mindent, és hagyni, hogy a víz ellazítson. Élvezd ki minden percét, és akkor teljesen feltöltődsz majd.

Visszaugrás a navigációhoz