term ID:
parent cat ID:61
post ID:11422
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Aroma- és fényterápia hatásai jakuzzizás közben Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Aroma- és fényterápia hatásai jakuzzizás közben

Publikálva:

Egy nehéz és fárasztó nap után jól esik az embernek egy kellemes, forró fürdőt vennie. Ilyenkor elengedjük a napközben minket ért stresszt, ellazulunk, és megpróbálunk teljes mértékben kikapcsolni. A relaxáláshoz, és megnyugváshoz különböző illatokat is bevethetünk. A hagyományos fürdővíz esetében használhatunk különböző illatú olajokat, tusfürdőket, habfürdőket, fürdősókat, vagy akár fürdőbombákat, amik a meleg vízben pezsegve fejtik ki hatásukat.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Egyre többen vásárolnak otthoni használatra jakuzzit, hiszen nem szeretnek sorban állni a wellness központokban, és inkább saját otthonukban, kényelmesen szeretnének fürdőzni. A jakuzzi jótékony hatásai között az egyik legelső, melyet rögtön észrevehetünk, amint megmártóztunk a kellemes, meleg vízben, az a pihentető, relaxáló hatás, amely nem csak a testünknek, de a lelkünknek is jót tesz. Azt azonban tartsd észben, hogy a jakuzzikban tilos habzó és olajos termékeket önteni, ezért kerülni kell a sima fürdéshez használható habfürdőket, tusfürdőket és társait. De mit használhatsz akkor, ha mégsem tudsz lemondani teljesen az illatokról és jakuzzizás közben is szükséged van egy kis aromaterápiára?

Mit jelent pontosan az aromaterápia?

Egyre több ember hisz az aromaterápia hatalmas erejében. Vagyis abban, hogy a különféle illatok képesek befolyásolni a mindennapjainkat és a hangulatunkat. Valójában már az ősi egyiptomiak is tudatosan használták a különböző növények illóolaját gyógyítás céljából. Szaglásunk lényegében az egyik legősibb érzékszervünk, csupán eltompult a mai modern, és rohanó világban, hiszen már nem múlik ezen az életünk.

Mivel a masszázsmedencében való mártózás közben nem csak tested, de lelked is felszabadul, a kellemes relaxáció és teljes lazítás érdekében jó ötlet lehet néhány finom illatot itt is bevetned. Szerencsére lehetőséged van különböző illatokat a masszázsmedencédben is kipróbálni, ám néhány dolgot használatuk során érdemes szem előtt tartani. Minden esetben oda kell figyelned a medence vízének kémiai egyensúlyának a fenntartására és megőrzésére. A legjobb ha a jakuzzi vásárlásakor aromaterápiás kiegészítőt is választasz, így az biztosan nem tesz kárt a jakuzzi vizében és a szűrőrendszerében.

Hogyan használd helyesen az illatosítókat a jakuzzidban?

A kellemes, illatozó fürdőzés érdekében jakuzzizáshoz válassz olyan termékeket, melyek kimondottan a masszázsmedencékhez lettek kifejlesztve. Ezek olyan speciális illataromák, melyek sem a vízben, sem a fúvókákban, sem a jakuzzi szűrőrendszerében nem fognak kárt okozni.

A jakuzzikhoz gyártott aromák között különböző tematikákba rendezve fedezhetjük fel a különböző illatokat. Meditáláshoz például kimondottan jó választás lehet a levegő, víz, tűz, föld névre hallgató válogatás, de ezen kívül természetesen kedvedre válogathatsz az egyedi illatok között is. Szerencsére a beépített aromaterápia használata egyáltalán nem bonyolult dolog. Lehet nyitni – zárni egyetlen mozdulattal.

Fényterápia, mely hatással van az egészségünkre is

Az aromaterápia mellett a fényterápia is nagyon különleges hatást gyakorolhat testünkre és lelkünkre egyaránt. A különböző színek nem csak az ember kedvére és hangulatára, de akár egészségügyi állapotára is nagy hatást tudnak gyakorolni, ezért ha lehetőségünk van rá, jakuzzizás közben ezeket is próbáljuk ki.

Bár jakuzzi vásárlásakor talán nem a legfontosabb kritériumnak számítanak a fények, mégis, ha egy ilyen plusz funkciókkal ellátott medence mellett döntünk, biztosan nem fogjuk a későbbiekben megbánni. Hangulatteremtés céljából a fényeknek igen is fontos szerepük lehet jakuzzizás során is. A kellemes hangulat megteremtése mellett azonban sokan hisznek a fények gyógyító erejében is, ehhez azonban érdemes tudni, hogy melyik színű fény mit okoz.

Melyik színű fény miben segíthet?

Gondoljunk csak bele, egy tengerparti nyaralás során elénk táruló hatalmas kék víztömeg képes nyugtató hatással lenni az emberekre, míg a nagy sűrű, zöld erdő egyszerűen kiegyensúlyozottá varázsolhat bennünket. Az erőteljes vörös színek az élet alapelemét, a vért jelképezik. A vörös szín segít a gondolkodásban, felpezsdít, segíti a vérkeringést is. A narancssárga fények életvidámságot, és boldogságot sugároznak, míg a lila megnyugtat, stresszoldó, ezért a lila fények kedvező hatással lehetnek ránk akkor, ha egy stresszes időszakban tart életünk, vagy ha fejfájással, álmatlansággal küzdünk.

De a lila még a hormonproblémákon is tud segíteni. A sárga a jóság színe, ezért a sárga fények egyből jó kedvre derítenek, emellett erősíti az idegeket és serkenti az emésztést, A világos kék a nyugtató hatása mellett fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, emellett segít a gyomorproblémákon is. A fehér szín sokak szerint a spirituális érzékenység egyik központja, ezért ideális lehet gyógyítási célokra használni. A fehér fény képes csökkenteni a gyulladást, és kimondottan jó hatással lehet szerveink működésére, hiszen serkenti őket.

Visszaugrás a navigációhoz