term ID:
parent cat ID:61
post ID:11710
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Beltéri jakuzzi és az esztétika Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Beltéri jakuzzi és az esztétika

Publikálva:

Talán te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne egy saját jakuzzi beszerzése. Az ízületi fájdalom enyhítése, a fizikai és pszichológiai feszültség javítása csak pár előny a többi mellett. A forró víz és az izmok kölcsönhatásának az eredménye a rehabilitáció és a gyógyulás, így nemcsak akkor játszadozhatsz az ötlettel, ha sportolsz, hanem akkor is, ha ilyen típusú betegségtől szenvedsz.

Ráadásul a lakás rengeteg csábító hellyel rendelkezik, ahol a buborékoktól pezsgő medence csak még jobban hívogathat.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Általában két jakuzzi közül tudsz választani, már ami az elhelyezést illeti. Van kültéri és beltéri, azonban többen szoktak az utóbbihoz fordulni inkább. A beltéri megoldásokkal kiemelheted a szoba dizájnját, ráadásul a romantikus pillanatokat is megkoronázza. Gondolj csak arra, amikor egy pár napos wellness hétvégére utazol el a pároddal, és a szoba sarkában egy gőzölgő jakuzzi vár.

Talán ennél nincs is jobb érzés, hát még akkor, ha a saját szobádba is tehetsz egyet.

Figyeljünk a penészre

Tény, hogy amikor a szobába szeretnéd elhelyezni ezt a különleges medencét, akkor gondolnod kell a penész megjelenésére is. A folyamatos nedvesség idővel nagyobb károkat is okozhat, így a szellőztetést és a hőmérsékletet mindenféleképpen jól kell kezelned.

Ha betartod a megadott paramétereket, vagyis úgy állítod be a hőt, hogy 28 és 30 fok között legyen, akkor elkerülheted a bútorkon megjelenő kondenzációt, és így a későbbi foltok kialakulását is.

Ha nagy ablak mellé szeretnéd tenni a jakuzzit, mivel azon szerencsések közé tartozol, akiknek szép kilátásban van részük, akkor figyelned kell a falakra és a mennyezetre. A hőmérséklet fenntartását a hőszigeteléssel tudod elérni.

Ez segít abban, hogy a belső meleg ne találkozzon a külső hideggel, és így elkerüld a lecsapódást, ami tökéletes ágyat vetne a penésznek. Az is jó tipp, ha a burkolatot dobod fel üvegszálas, akril vagy porcelán felülettel.

Válasszuk ki a formát

A beltéri jakuzzi kialakítása rengeteget dob az esztétikán, ugyanakkor ronthat is rajta. Tegyük fel, hogy mesebeli a szobád kiépítése, ahol meleg színeket használtál. Az is lehet, hogy inkább az egyenes vonalakat pártolod, és a minimalizmus jellemző rád. Ilyenkor nem mindegy, hogy milyen a jakuzzi formája, ahogy az sem, hogy milyen színekkel építed be.

Egyesek egy átlátszó üvegfallal választják el, mások fa fedéllel teszik természetesebbé. Bárhogy is döntesz, mindig illeszkednie kell az általad kiválasztott stílushoz.

Ha nem akarod, hogy szem előtt legyél, akkor valahogy elválaszthatod a szobától. Ez lehet egy függöny, valamilyen tolóajtó, vagy egy rejtett szoba is. Nem mindenki szereti a nap minden percében a vizet nézni, így nyugodtan dönthetsz az elválasztáson is. A hálószoba rengeteg formai lehetőséggel bír, így akár választhatsz ovális vagy kör alakú jakuzzit is.

Amennyiben inkább szabályos formára vágysz, akkor még mindig ott van a sarokkád vagy a négyzet alakú jakuzzi. A hangulatot fokozhatod a világítással, vagy extra LED lámpák kiépítésével is, a döntés csak tőled függ, meg persze a lakás stílusától.

Visszaugrás a navigációhoz