term ID:
parent cat ID:61
post ID:11506
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Előzd meg a megfázást masszázsmedencével Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Előzd meg a megfázást masszázsmedencével

Publikálva:

Te is hallottad már azt a mondást, hogy egy forró fürdő csodákra képes? Igen, amikor a megfázás tüneteit érzékeled magadon, akkor megeshet, hogy egy gyógyító leves mellé, relaxáló fürdést is beütemezel. Az ősztől tavaszig tartó hónapok alatt gyakorinak számítanak ezek a megbetegedések, még a szerencsésebbek is megtapasztalják a tüneteket.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A te életedet is megnehezítheti az orrfolyás és a köhögés, de ha már az elején enyhítesz ezeken a körülményeken, akkor a gyógyulásod sokkal gyorsabb lehet. Egy kellemes meleg víz megemeli a test hőmérsékletét, megnyugtatja és felmelegíti a szervezetet.

Egy jakuzzis élmény felér egy igazi wellnesszel, ráadásul amennyiben a tied, akkor a nap bármely szakában kiélvezheted a jótékony hatásait, ráadásul nem kell idegenekkel megosztanod. Az ideális jakuzzivíz hőmérséklet nagyjából 36 – 38 fokra tehető, legalábbis a legtöbben ezt kedvelik. Sokan a gyógyfürdők látogatása mellett döntenek, azonban egyre többen megengedhetik maguknak a saját otthonukban is.

Krónikus betegségek ellen hidroterápia

Amennyiben a te családodban is vannak krónikus mozgásszervi betegségben küszködő személyek, akkor érdemes minél előbb elkezdeni a megelőzés lépéseit, akár a panaszok jelentkezése előtt is. Az életmódváltás mellett különböző kezelésekkel is visszaszorítható a fájdalom, amibe a hidroterápia, vagyis a víz is beletartozik. Ilyen esetekben a masszázsmedence segíthet neked is ellazulnod egy nehéz nap után, amikor esetleg érzed, hogy a nyakad és a vállad görcsben áll, folyamatosan feszül.

Talán te is gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne egy kiadós masszázs  lefekvés előtt, azonban nem mindenki tud jól masszírozni. Ilyenkor a masszázsmedence lehet a legjobb barátod. Itt különböző fúvókák, különböző módon masszíroznak. Van például az úgynevezett pontmasszázs, amikor a kisebb területekre érkezik erősebb stimuláció, vagy mondjuk a dögönyöző masszázs, ami finoman ellazítja az egész testet.

Színterápia a léleknek

Érdemes megemlíteni a színterápiát, amit már őseink is előszeretettel használtak. A természetgyógyászok szerint a színek gyógyító hatással bírnak, képesek pótolni az elveszett energiádat, ugyanakkor a memóriát is javíthatják, de mai világban a legnagyobb előnyük, hogy  stresszoldóak. A masszázsmedencébe elhelyezhetsz LED lámpákat, többféle színben világíthatnak, attól függően, hogy aznap milyen hangulatban vagy. Ezáltal nem csak gyönyörködhetsz az esti fürdőzésben, hanem lélekben is gyógyulhatsz.

Persze akkor is beszerezhetsz masszázsmedencét, hogyha nincsenek ízületi panaszaid. A meleg víz, a buborékok mind hozzájárulnak, hogy bármikor lazíthass és elmerülj a jakuzzi adta élvezetekben. Amikor a tested végre pihenni tud, akkor a gondolatok is békességre lelnek, és a végén elégedettebben és frissen hagyod el a medencét. Emellett a hidromasszázs javítja majd a vérkeringésedet, és a lazítás mellett oldja az egyre gyorsuló napokban keletkezett aggodalmaidat.

Visszaugrás a navigációhoz