term ID:
parent cat ID:6
post ID:285
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi thermotető, karbantartás, vízszint. Általánosságban.. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi thermotető, karbantartás, vízszint. Általánosságban..

Manapság már egyre jobban elfogadott dolog, hogy egy család jakuzzit vásárol saját magának, melyet az év bármely szakában, nyugodtan tud használni. Nincs közösködés, nyomorgás a zsúfolt fürdőkben, akkor és úgy használhatja saját jakuzziját, ahogyan csak szeretné.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Az Ön és családja kényelmét és egészségét fogja szolgálni ez a berendezés, mely elsőre talán drágának tűnik, ám ha jó terméket választ, akkor  jó befektetés amit hosszú – hosszú  évekig használni tud és hamar visszajön az ára, ha pl.: nem kell a wellness központokba családi jegyeit megvenni.

De elsődlegesen nem itt térül meg az ára, hanem a saját és családja egészségében, és a felejthetetlen élményekben amit egy otthoni jakuzzi nyújtani tud! Röviden: Önmagába fektet be pénzt! Egy fárasztó nap után, mi másra vágyna, mint a víz kellemes csobogására, a vízsugarak masszírozására és a pihenésre.

Hasznos tippek új jakuzzi tulajdonosoknak

1.

Ahhoz, hogy jakuzzija hosszútávon tökéletesen működön, muszáj néhány szabályt betartania a használatával és a karbantartásával kapcsolatban. Az első és talán a legfontosabb kiegészítője a jakuzzinak, egy megfelelő medence tető, az úgynevezett thermotető. Ez nem csak a víz és a jakuzzi tisztasága miatt elengedhetetlen, de egy jól kialakított, egyedi thermotető segítségével sok – sok pénzt tudunk megspórolni a jakuzzi fűtésén, ugyanis a fő feladata, hogy ne hagyja kihűlni a benne lévő meleg vizet. De persze akkor is fontos, ha a jakuzzija a kertben lesz felállítva, ahol mindenféle kosz bele tud esni a vízben.

Fontos nagyon, hogy megfelelő minőségű, és kialakítású thermotetőt vásárolja, mely tökéletesen passzol a jakuzzija tetejére. Ezért érdemes ennek is utánajárnia, rákérdeznie. Ha megfelelő a thermotető, akkor a kiváló szigetelésen és védelmen kívül, teljesen időjárásállónak kell(ene) lennie. Egy kinti jakuzzit folyamatosan érheti az eső, hó, UV, fagy. Ha jó a tető, nem szükséges tetőápolókat vennie.

Sajnos, hogy a thermotető milyen minőségű, és hogy megfelel e tényleg arra, amire ajánlották, csak pár hónap elteltével fog kiderülni… Érdemes vásárlás előtt, személyesen is szemügyre vennie a thermotetőt is.

2.

Jakuzzija csak akkor fog hosszú ideig, gond nélkül üzemelni, ha odafigyel a megfelelő tisztításra és karbantartásra. Senki sem, ahogy Ön sem szeretne zöldes, algás, nyálkás vízben megmártózni, de ha elfeledkezik a szokásos rövid karbantartásról, akkor sajnos ez hamar bekövetkezhet. Természetesen vannak automata vízszűrő, és vízkezelő berendezések amikkel majdhogynem 0- ra tudja csökkenteni a az erre szánt időt, így csak élvezni kell a jakuzzija előnyeit.

A majdhogynem 0-ra azt jelenti, hogy a szűrőket azért Önnek kell kimosnia, de ez maximum 10 percet vesz igénybe 2 hetente. A vízkezelést viszont tényleg 0 ra tudja csökkenteni, amit akár egy automata sóbontó készülékkel meg lehet csináltatni. Természetesen vízkezelésből több féle lehetőség közül lehet választani. Ezeket jakuzzi vásárlás előtt, érdemes mindig átbeszélnie egy szakértővel, aki mindennek elmondja a pozitív és remélhetőleg a negatív oldalát is. Ez egy igen fontos dolog, mert egy jakuzziban ahhoz képest, hogy hányan tudnak beleülni, arányaiban kevés víz van, ami ráadásul még meleg is. pl.: egy 5 fős jakuzzi általában 1300 liter. Tehát ha nem megfelelő a vízkezelés választása, kicsit komplikáltabb kristálytiszta vizet varázsolnia.

3.

A következő nagyon fontos dolog, amire figyelnie kell, az a vízszint. Az optimális beállítás jakuzzinként változik, ez leginkább a típusától és a méretétől függ. Általánosságban az mondható el, hogy az ideális vízszint a legmagasabban található fúvóka fölött van minimum 3 centiméterrel és a szűrőháznál található szkimmer ajtó alatt pár centivel. A masszázsmedence vize mivel meleg, intenzíven párolog, ezért néha oda kell figyelnie arra, mennyi víz van a jakuzziban. Természetesen a minimum és a maximum vízszint feliratokkal jelölve van, tehát egy pillantás alatt látni fogja mi a helyzet.

A vízkezelés típusától, és a használat módjától függ, hogy milyen időközönként kell vizet cserélnie. Ha egy szakértő segítségével ezt nagyjából belőttük, akkor akár elég csak 6 – 12 havonta vizet cserélnie. Ha jó jakuzzit választott, megfelelő szűrőkkel és vízkezeléssel,  akkor sűrűbben felesleges,

A Jakuzzi jótékony hatásai

Talán kevesen gondolnánk, de a Jakuzzinak rengeteg pozitív hatása van a szervezetre, mint fizikailag, mint mentálisan egyaránt. Nem csak egészségére, szépségére, de még sikereire és kapcsolataira is hatással van, ha néhanapján megmártózik a habokban. A mai rohanó világ velejárója a stressz, a megfelelési kényszer, a kapkodás és az idegeskedés. Mivel ezek a masszázsmedencék segítenek az izmai teljes ellazulásában, ezért az egész nap kitartó feszültségtől is hamar meg tud szabadulni.

A legnagyobb hatása azoknál érezhető, akik gyakran elkezdenek szorongani, egy stresszesebb időszakban. Ha esetleg ez Önnél is fellelhető, akkor könnyen megtapasztalhatja, hogy a víz csobogásának hangja jó hatással lesz a szervezetére, hiszen egy olyan meditatív állapotot idéz elő, melyben teljesen el tud lazulni és ki tud kapcsolni. A szívritmusa szépen lelassul és a szorongás is feloldódik.

Mivel a jakuzzi használata természetes módon nyugtatja meg a szervezetét, ezért elmondható róla hogy kimondottan jót tesz az alvásnak, főleg ha alvás előtt közvetlenül fürdőzik. A víz elringatja, a víz hangja pedig ellazítja teljesen, emellett pedig fáradt, befeszült izmait is feloldja. Ha mostanában nehezen alszik el, sokat forgolódik éjjel, akkor próbáljon jakuzzizni a nap végén és garantáltan ki fogja magát aludni az éjszaka.

Tény, hogy miközben a masszázsmedencében lazít, agya endorfint kezd termelni, mely lecsökkenti a fájdalmakat, emellett pedig kedélyjavító hatással is bír. Ha rendszeresen jakuzzizik, akkor észre fogja venni, hogy sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb lesz. Ez pedig magánéletére és kapcsolataira is jó hatással lesz.

Érdekesség: Jó pár  régi ügyfelünk, alkalmanként üzleti tárgyalásaira is szokta használni saját jakuzziját. Ha minden igaz abból amit állítottak, akkor eddig csak pozitív kimenetelű üzletek köttetek ott. Ha Ön is az üzleti világban mozog, lehet, hogy szintén érdemes ezt is kipróbálnia.

Jakuzzi a bőr egyik legjobb barátja!

Leginkább hölgyek figyelmébe : A meleg víz rendkívül jó hatással van a bőrére. Megnyitja a bőr pórusait, verejtékezés során pedig szervezete meg tud szabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól. A meleg masszírozó pezsgőfürdő kimondottan jó hatással van a ráncaira (ha vannak), feszesíti a bőrét, így az egészségesebb és fiatalosabb lesz. Rengeteg hölgy küzd a narancsbőrrel, mégis kevesen gondolják vagy tudják, hogy a rendszeres jakuzzizás a narancsbőrrel is hatékonyan fel tudja venni a harcot és már néhány használat után szemmel látható lesz a változás bőre állapotán. Ezek mellett a masszírozó vízsugaraknak köszönhetően a vérerek sokkal jobban ki tudnak tágulni, izmai teljesen el tudnak ernyedni és megpihenni, így amíg pihen és relaxál a jakuzziban bőre is folyamatosan szépül és feszesedik.

Az a legjobb, ha jakuzzizás után vár legalább 10-20 percet és csak ezután használja a hidratáló arckrémét és a testápolóját. Hiszen ennyi idő kell körülbelül, hogy a bőre teljes mértékben megnyugodjon. Sokszor bőre azért nem tudja felszívni a hidratálókban lévő jótékony anyagokat, mert a pórusokat eltömítik az elhalt hámsejtek, ezért az a leghatásosabb, ha jakuzzizás után alaposan leradírozza a bőrét, hogy ezek a hámsejtek teljesen távozzanak bőre felszínéről.

Ha még most tervezi csak a jakuzzi vásárlást, akkor ezt a cikket ajánljuk figyelmébe: 4 + 1 tipp jakuzzi vásárlás előtt

 

Visszaugrás a navigációhoz