term ID:
parent cat ID:6
post ID:149
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Fájdalomcsökkentés a jakuzzival Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fájdalomcsökkentés a jakuzzival

Egy bizonyos életkor után sajnos minden ember életében előjön a fájdalom – hol itt bukkan fel, hol ott bukkan fel, hol kevésbé fáj, hol jobban. Manapság sajnos már népbetegségekké váltak a különféle autoimmun betegségek, a cukorbaj, a magas vérnyomás – egyre fiatalabb korban és egyre többen járnak ezek miatt orvosokhoz.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Az ülő életmód, a kevés mozgás, a túlsúly is borítékolja a gerincproblémákat vagy más izom-ízületi megbetegedést, ráadásul már egész fiatal, húsz-harminc éves korban is előfordulhat.

A legegyszerűbb dolog természetesen az, hogy bekapunk egy fájdalomcsillapítót. Az ugyan segít ideig-óráig, de az alap problémát nem szünteti meg. Ízületi fájdalmaink vannak, mert nagy súlyt cipelünk? Rövid megoldás bekapni egy fájdalomcsillapítót, amely hat ugyan pár órát, de lefogyasztani sajnos nem fog bennünket. Fájdalmainknak számtalan oka lehet, fontos, hogy orvosi kivizsgálásra mindenképpen menjünk el, kizárva a komolyabb betegségek lehetőségeit.

Ha megtalálták fájdalmaink okát, akkor hallgassunk orvosunkra, és kezdjük meg a kezelést. Másodvéleményt természetesen kérhetünk, és alternatív terápiák után is elkezdhetünk kutatni. Egyáltalán nem biztos, hogy az „öregség” okozza a fájdalmainkat, szóval mindenképpen az orvos legyen az első lépés, ha tartós, megmagyarázhatatlan fájdalmak gyötörnek bennünket.

Miért jó a jakuzzis terápia?

Akik szerint csak a gyógyszer a fájdalom egyetlen ellenszere, azokat nehéz meggyőzni arról, hogy vannak jó alternatív terápiák, csak meg kell találni őket. A masszázsmedencéknek rendkívül sok jó tulajdonsága van, ide sorolhatjuk a kiváló fájdalomcsillapító hatását is. Legyen szó fejfájásról, vagy komoly migrénről, ízületi bántalmakról vagy izomhúzódásról, a masszázsterápia minden esetben megállja a helyét. A meleg víz, a fájdalmas porcikák masszíroztatása, a pezsgő víz nyugtató hatása mind-mind jó hatással vannak a különböző fájdalmakra.

Ugyan tény és való, hogy jó hatással van a meleg vizes terápia, túlságosan magas hőfokra ne fűtsük fel a vizet, mert pont az ellenkező hatást érhetünk el, és javulás helyett rosszabbodás történhet. Túlságosan forró (negyven fok vagy fölötte) víz már nem jó az emberi szervezetnek, rosszullétet okozhat, főleg, ha nem is vagyunk teljesen egészségesek. Maradjunk meg a harminchét fok körüli hőmérsékletnél, ezt kellően melegnek érezzünk, és segít anélkül, hogy komolyabb egészségügyi kockázatot jelentene a számunkra. Amikor nem érezzük magunkat túlságosan jól, vagy fájdalmaink vannak, akkor merüljünk bele a vízbe egy-egy félórára. A legjobb persze, ha van lehetőségünk, hogy rendszeresen megmártózunk a masszázsmedencében, így akár meg is előzhetünk hasonló problémákat.

Visszaugrás a navigációhoz