term ID:
parent cat ID:61
post ID:10536
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Fontos az őszi kikapcsolódás és lazítás Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fontos az őszi kikapcsolódás és lazítás

Publikálva:

2018-ban szinte pár nap alatt lett nyári melegből hirtelen ősz és az ember még csak most pakolta el a rövidnadrágokat a szekrény mélyébe, máris szüksége van a melegebb pulcsikra és a kiskabátokra.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Az időjárás változás néhány nap alatt bekövetkezett, hiszen volt olyan hét, hogy egyik nap még 35 Celsius fokos hőségben izzadtunk, pár nappal később már 5-7 fokos fagypont közeli reggelre ébredtünk. Persze sokan nem bánják, hiszen a szeptember és az október ezzel jár és nem mindenki szereti a kánikulát sem. A nyár is elég hosszú és forró volt, szóval talán nincs is ezzel gond, ha kicsit lehűl a levegő és elkezdünk igazán hangolódni az új évszakra.

Ha merünk hinni a mostani előrejelzéseknek, akkor kellemes, hosszú ősz vár ránk, ez pedig jó hír is lehet számunkra. Amennyiben valóban így lesz, akkor ugyanis ebben az évszakban még sok időt tudunk a szabadban tölteni, bár kicsit jobban felöltözve, mint eddig. A levegő frissebb, a táj pedig gyönyörű színekben pompázik ilyenkor. Ennek ellenére az őszi hónapok sokak számára lehangoló is lehet, hiszen hidegebb van kint, előbb sötétedik és mikor reggel munkába mész talán még a nap sincs fent. Sokan bele is szoktak esni ilyenkor egy átmeneti, „őszi” depresszióba, amely miatt lehangoltak és rosszkedvűek lesznek. Ne engedj ennek és próbáld meg teljesen kihasználva élvezni ennek az évszaknak is a sajátosságait.

Hangolódj az őszre

Sokunk számára az ősz és az őszi hangulat egyenlő a meleg takaróval, a gőzölgő teával és a gyertyákkal. Fontos, hogy a nyári pörgés után engedjünk magunknak egy kis pihenő időt, amikor mi is kikapcsolódunk és lazítunk, egy mozgalmas időszak után. Láthatjuk, hogy ilyenkor a természet is kicsit megnyugszik, ezért mi is próbáljunk meg arra törekedni, hogy legyen időnk kicsit nekünk is megpihenni. Hangolódhatsz az őszre mindenféle őszi dekorációval, melyekkel kidíszítheted a lakást. A süni, a róka, a gomba és mindenféle erdei motívum egyértelműen az ősz jelképei, ezekkel pedig az egész lakást kellemes, őszi hangulatba öltöztetheted. Sokan szoktak nekiállni így szeptember végén, október elején az őszi nagytakarításnak, amelyet jó, ha egy lomtalanítással is összekötünk. Rakjuk rendbe az egész lakást és váljunk meg minden olyan dologtól, amire már nincs szükségünk.

Őszi kirándulás a családdal

Attól hogy az idő kicsit hűvösebb lett, nincs okunk a lakásba gubbasztani egész nap! Vegyük elő az átmeneti ruhákat és használjuk ki a jó időt! Menj a családoddal egy hatalmasat kirándulni ebben a kellemes időjárásban. Ha érzed, hogy kicsit kiszállnál a mókuskerékből és eleged van, a szürke hétköznapokból akkor mindenképpen vedd észre, ahogy a természet hívogat téged. Egy hétvégi kirándulás az egész családnak tökéletes kikapcsolódás lehet, ha kisgyermekeid is vannak, velük igazán jó móka lehet felfedezni az őszi erdő érdekességeit. Gyűjtsetek makkokat, szép színes lehullott faleveleket és gesztenyéket, melyekből otthon még valami vicces állatot vagy kis figurát is készíthettek. A gyerekeknek ez egy nagy élmény és a felnőtt emberek is a legtöbbször élvezni szokták az ilyen kirándulásokat. Szuper lehet felkeresni egy közelben található erdőt, hiszen Magyarország számtalan izgalmas turistaútvonalat rejt, így pedig a családi kirándulás biztosan felejthetetlen lesz.

Ha olyan helyre indulunk túrázni, ahol még nem jártunk, érdemes azonban a táskákba néhány dolgot elrakni. Az egyik legfontosabb dolog a térkép, illetve az iránytű, melynek segítségével biztosan nem fogunk eltévedni és órákon keresztül körbe-körbe járni. Ne támaszkodjunk ilyen helyzetben az okos telefonunkra, hiszen lehetséges, hogy azon is található térkép, ám előfordulhat az is, hogy az erdő közepén nem lesz térerőnk. Mindenképpen vigyünk magunkkal valami nassolni való ételt és szendvicset, hiszen a friss levegőn a több mozgás miatt sokkal hamarabb meg fog éhezni a család. Ügyeljünk ilyenkor a környezetünk tisztaságára és minden szemetet tegyünk a táskánkba, amit majd otthon ki tudunk dobni. Étel mellett italt is vigyünk magunkkal. Esetleg termoszba meleg teát is elrakhatunk. Készüljünk fel arra is, hogy ez az időszak a kullancsok számára igen kedvező, ezért vigyünk magunkkal kullancs elleni irtószert is, mellyel a gyerekeket is be tudjuk fújni. A táskába még elengedhetetlen az esőkabát is, hiszen ősszel szinte akármikor eleredhet az eső, még akkor is, ha az időjárás előrejelzés nem írta reggel még.

Őszi wellnessezés a tökéletes kikapcsolódás

Ha a nehéz hétköznapok után úgy érzed, egy kis wellnessezéssel szeretnél teljesen feltöltődni, ne fogd vissza magad! Amikor kint hűvös van, mindenki szívesen mártózik meg egy kellemes meleg kád vízben. Rengeteg Wellness központba hirdetnek meg őszi akciókat annak érdekében, hogy ilyenkor garantáltan minden ember kicsit kipihenje magát. A Jakuzzizás az egyik legismertebb és legnépszerűbb szolgáltatás a wellness központokba. Nem véletlen, hogy sokan szeretnek ősszel is jakuzzizni, hiszen a 37 Celsius fokos víz minden embert teljesen ellazít és kikapcsol. A víz kellemes csobogása egy különleges, meditatív állapotot idéz elő, melyben könnyedén el tudod engedni a mindennapi stresszt és feszültséget. Nem csak testünk, de lelkünk is megpihenhet, fellélegezhet és új erőre kaphat. Egy wellness hétvége tökéletes lehet párok számára, hiszen igazán romantikus programmal tudjuk meglepni kedvesünket.

A Jakuzziban lévő fúvókáknak köszönhetően a vízsugarak az egész testünket teljesen átmasszírozzák, így búcsút mondhatunk a kellemetlen hát, vagy derékfájdalmaknak is. Miközben a pezsgőfürdőben pihenünk, agyunk elkezd endorfint termelni, mely nem csak a fájdalmakat csökkenti, de javítja kedélyünket és hangulatunkat is. Boldogabb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel fürdőzés után, ennek köszönhetően társas kapcsolataid is javulni fognak. Jobban helyt fogsz állni és jobban bírni fogod a gyűrődést! Ennek köszönhetően ősszel is sikeres lehetsz a munkahelyeden és a magánéletedben egyaránt.

Visszaugrás a navigációhoz