term ID:
parent cat ID:61
post ID:11675
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Fürdés klór nélkül? Lehetséges! Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fürdés klór nélkül? Lehetséges!

Publikálva:

Veled is megtörtént már, hogy egy jó medencézős nap után azt sem tudtad, hogy mit kenj magadra, de akkor is ugyanúgy viszketett a bőröd? Sajnos a víz nemcsak a kellemes pihenést teszi elérhetővé, hanem kényelmes közeget biztosít a baktériumok és kórokozók számára.

Ezek a gombák és egyéb élősködők hamar a mi bőrünkre kerülhetnek, és bőrproblémákat, fertőzéseket, szemölcsöket, de akár kötőhártya gyulladást is okozhatnak. Ezeket a bajokat mindenképpen meg kell előzni, és ezért megeshet, hogy egy-egy medence klórtartalma sokkal magasabb, mint amihez mi hozzá lennénk szokva.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Talán te is feltetted már magadnak a kérdést, hogy lehetsz-e allergiás a klórra? Az orvosok szerint ez nem gyakori, viszont egyre többen panaszkodnak az érzékenységre. Amikor fürdőzés után ekcémaszerű tüneteket észlelsz magadon, akkor te is ezzel a problémával küzdesz.

Lehet, hogy annyira gyorsan reagálsz a vízbe öntött tisztítószerekre, hogy egy ideje már nem akarsz menni a többiek által látogatott strandokra sem, és inkább barátságos, természetes alternatíva után nézel. Mit szólnál, ha az mondanám, hogy akár a saját lakásodban is élvezheted a medence frissítő hatását, mindezt a káros és fájdalmas következmények nélkül?

Klórmentes tisztítószerek

Saját jakuzzi vagy masszázsmedence vásárlása során te magad döntheted el, hogy milyen tisztítószereket vásárolsz. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb cég egyáltalán nem javasolja a klórt, mivel nemcsak káros vegyszer, hanem az illata is kellemetlen, csípheti a szemet, bár még mindig hagyományos megoldásnak tekinthető. Azonban fontos tudni róla, hogy 30 fok alatt stabil, viszont a meleg vízben sokkal gyorsabban párolog, ezért veszélyes az egészségre.

Azzal pedig biztosan te is egyetértesz, hogy a jakuzzi vize nem feltétlenül marad 30 fok alatt, hiszen akkor nem tudnál benne órákig üldögélni. Valószínűleg te is 36 fok fölé fogod beállítani a víz hőmérsékletét, hogy kényelemessé váljon a benne eltöltött idő. Viszont akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy milyen fertőtlenítővel tudod tisztán tartani a saját jakuzzidat. Szerencsére van megoldás. Rengeteg cég kifejlesztette a klórmentes tisztítószereket, így bátran beleszórhatod a vízbe, mert nem fog a bőröd érzékennyé válni, és bátran élvezheted a pihenés minden egyes percét.

Figyeljünk a tisztaságra

Másik segítség, ha mindig tisztán tartod a medencét. Nem arra kell gondolnod, hogy heti rendszerességgel leereszted a vizet, mivel ez nemcsak felesleges, hanem igen költséges is. Azonban figyelhetsz olyan apró dolgokra, mint a vízbe kerülő tárgyak, ételek elkerülése. Persze sok képen látjuk, ahogy a hölgyek egy pohár bor társaságában ülnek a buborékoló vízben, esetleg vidáman falatoznak. Azonban, ha nem szeretnél pogácsadarabokkal találkozni, vagy más ételfoszlányokkal, akkor inkább a fürdés után állsz neki a finom vacsorának.

Ugyanez igaz a játékokra és más apró tárgyakra is, amik gyorsan a medence mélyére kerülnek. Figyelned kell a szűrőre, hogy ne tömődjön el, így még tovább fogod tudni élvezni a tiszta jakuzzidat, és többé nem kell tartanod a klóros víz káros hatásaitól.

Visszaugrás a navigációhoz