term ID:
parent cat ID:61
post ID:11156
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Gyorsítsd a sportsérüléseid gyógyulását jakuzzival Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gyorsítsd a sportsérüléseid gyógyulását jakuzzival

Publikálva:

A sportolás közben szerzett sérülések gyakori jelenségek a sportolók körében, így számos praktika és gyógymód lát napvilágot nap, mint nap. A speciális kenőcsökön és gyógyszereken át sokféle termék létezik a piacon, melynek hatásai sokszor kétségesek. Ha te is álltál már a termékek előtt tanácstalanul a patikákban egy-egy húzódás után, akkor biztosan téged is érdekel, hogy mivel lehet garantáltan csökkenteni a gyógyulási időt. Nem csak sportolókat, sújthat ez a probléma, hiszen egy óvatlan rossz mozdulat bárkivel előfordulhat.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Ha te is éltél már át ilyen zúzódásokat vagy húzódásokat, akkor tisztában vagy vele, hogy bizony ezek néha rosszabbak, mint egy törés. A zúzódások vagy egyéb sérülések sokszor lassabban gyógyulnak, mint társaik. Ha kíváncsi vagy mik azok a folyamatok, mellyel biztosan rövidítheted a gyógyulási időt akkor, íme egy garantáltan hatékony tipp. Nem kell ugyanis méregdrága kenőcsöket vagy gyógyszereket vásárolnod ahhoz, hogy gyorsítsd a gyógyulási folyamatodat. Ilyen esetekben elegendő a pihentetés megfelelő módja, melyet profi sportolók is aktívan használnak, mely nem más, mint a jakuzzi rendszeres használata.

A leggyakoribb okok a sérülések kialakulására

Az egyik leglényegesebb pont a sérülések okainak tisztázása. Ugyanis sok esetben nem a balszerencse okozza a fájdalmas esést. A leggyakoribb jelenségek ugyanis a sportolók életében a megerőltetésből adódó gyulladás és a sérülések előfordulása. A megerőltetés egyértelműen önhibából adódóan, míg a sérülés általában a megerőltetésből fakadó figyelmetlenségből, egy rossz mozdulatsorból, a korábbi sérülések figyelmen kívül hagyásából alakulhat ki szokott kialakulni az esetek többségében.

A teljesítmény kényszerből adódó sérülések sajnos igen gyakoriak. Ha úgy érzed a tested fizikai képességét maximálisan kihasználtad, akkor érdemes pihenned, a jobb eredmények elérése érdekében folytatott gyakorlatok ugyanis komolyan veszélyeket nyújthatnak. Egy-egy sérülés gyógyulási ideje akár hónapokat is felemészthet, így nem csak a későbbi teljesítményeden ronthatsz, de még egy sérüléssel is gazdagabb lehetsz.

Megerőltetés kialakulásának okai

A sérülések leggyakoribb oka a figyelmetlenség és a megerőltetés. Természetesen a sérülés veszélyének foka függhet a sportág fajtájától is, szakértők szerint mégis a csapatsportok azok, melyeknél gyakrabban fordul elő sebesülés, méghozzá a testi kontaktus meglétéből. Érdemes tehát odafigyelned nem csak magadra, de mások testi épségére is.

A megerőltetés során a test koncentrációs képessége csökken, így nagyobb a kockázat a sérülésre is. A folyamatosan visszatérő mozdulatsorok főként a karokat, csípőt, térdeket és bokákat érintheti. A megerőltetésből adódó gyulladások az ízületek túlerőltetéséből következhetnek. Az ilyen esetekben nem csak nagy súlyoktól vagy nagyobb erőkifejtést okozó mozdulatoktól alakulhat ki probléma, már az apró mozdulatok is okozhatnak gyulladásos folyamatokat. Ezért nem csak sportolókat sújthat ez a probléma, de a monoton munkát végzőket is.

Sportsérülések kialakulása

A másik főbb probléma, a sérülések gyakori jelensége. Sok esetben a komoly sebesüléseket az elvárások és a teljesítmény kényszer is előidézhet. A problémák azonban erőltetésből és a fájdalom ignorálásából is adódhatnak. A leggyakoribb sérülések az Achilles-ín gyulladása, zúzódások, bokaficamok, fáradásos törések, ízületi problémák, szalag szakadások, csonttörések stb.

A sérülések végett nem hiába  kapnak főszerepet a sportorvosok vagy pszichoterapeuták és gyógymasszőrök. Az ilyen sebesülések ugyanis több héten keresztül is gyógyulhatnak. Ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen és visszaálljon az eredeti állapot bizonyos szintű pihentetésre van szükség. Ezt sajnos kevés sportoló fogadja el, azonban ha a sportsérüléseket nem megfelelően kezelik, vagy egyáltalán nem kezelik akkor visszafordíthatatlanná károkat is okozhatnak.

A gyógyulás kulcsa a pihentetés, de nem mindegy, hogyan

Nem hiába ajánlja számos sportorvos a vízterápiát. A víz felhajtóerejének köszönhetően ugyanis a test képes elveszíteni súlyának nagy részét, így a zúzódások vagy egyéb sérülések is nyugalmi helyzetbe kerülhetnek. Már az ókorban is ismert terápiát biztosan kedvelni fogod, hiszen nem csak a sérülésekre van jó hatással, de számos más pozitív eredménye is lehet. Az egyik legjobb terápia nem más, mint a jakuzzi használata. A közkedvelt eszköz nem csak wellness hotelekben található meg, ugyanis egyre többen döntenek úgy, hogy otthonukba is beszereznek egyet.

A meleg víz eredményeként ugyanis számos jótékony hatás játszódik le az emberi szervezetben. Nem csak a vérkeringést serkenti, de kiváló reumás panaszok enyhítésére, mozgásszervi problémák, illetve nőgyógyászati problémák kezelésére is. A masszázsfejek teljesen átmasszírozzák a testet, így serkentik a véráramlást is mely a gyógyulás egyik alapja. Számos sportoló tölti edzés után a masszázsmedencében idejét, hiszen nem csak a sérülések gyógyulását tudják ezzel meggyorsítani, de az izomlázra is jótékony hatással lehet a masszázsmedence. Heti egy két alkalommal bátran használj jakuzzit, nem csak gyógyulásod gyorsulhat fel, de a lelked is garantáltan feltöltődhet.

Visszaugrás a navigációhoz