term ID:
parent cat ID:61
post ID:11727
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Használj jakuzzit a téli depresszió ellen! Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Használj jakuzzit a téli depresszió ellen!

Publikálva:

Te is észrevetted már, hogy télen az ember sokkal inkább hajlamos a depresszióra? Ha belegondolsz, akkor ez teljesen érthető, hiszen sokkal kevesebb a napsütéses idők száma, és a nappalok is lényegesen rövidebbé válnak. A hideg kötelez minket a vastag rétegek viselésére, azonban vásárlás során inkább megszabadulnánk tőlük.

Bárhova is menjen az ember, rossz kedv és bosszankodás fogadja. Ha te is gyakran felteszed magadnak a kérdést, hogy mit lehetne tenni ez ellen az állapot ellen, akkor olvasd tovább a bejegyzést!

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Mit ad a saját jakuzzi?

Egyesek a kedvenc hobbira, mások a rengeteg vitaminra esküdnek. Azonban ennél sokkal egyszerűbb megoldások is léteznek. Biztosan egyetértesz azzal, hogy a rendszeres kikapcsolódás és relaxálás eltörli a rosszkedvet, és úgy érezhetjük, mintha feltöltöttük volna az akkumulátorunkat. De hogyan és hol lehet napjainkban így pihenni? Mit szólsz, ha azt mondom, hogy otthon?

A saját jakuzzi használata neked is segíteni fog, hogy elfeledd a hétköznapok problémáit. A víz ereje mindenkire hatással van, így rád is, ráadásul ma már kültéren és beltéren is lehet élvezni az áldott hatását. Nyaranta a nappali napsütésben, a kellemes szellőben, este pedig a ragyogó csillagok alatt és a tücskök ciripelésével. Télen a gőzölgő vízben, ahogy körbe nézel, látod a kisebb hókupacokat, és talán még arra is vállalkozol, hogy pár másodpercre kiemelkedj a vízből.

Teheted teraszra is

Persze nem mindenkinek van nagy kertje, de szerencsére egy terasz is megteszi. Sőt! Ha neked is van elég helyed a teraszon, akkor a jakuzzi oda is mehet. Hiszen így csak egy karnyújtásnyira lesz a konyha, és bármikor keverhetsz magadnak egy finom koktélt. A relaxálás után pedig sokkal közelebb lesz a fürdőszoba, nem fogsz megfagyni az úton. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a ház közelében maradva a víz- és villanyhálózat elérése is sokkal könnyebb, így a beépítéskor nem kell feltúrni a kertedet.

Építhetsz saját központot

Lehet, hogy te is azt a nézetet vallod, hogy a pihenéshez el kell hagyni a házat. Ebben az esetben külön helyiséget lehet kiépíteni a jakuzzinak, pont úgy, ahogy mostanában sok kültéri medencével teszik. A saját wellness házikóban elszakadhatsz a lakás zajaitól, és tényleg zavartalan lesz a pihenés és a felfrissülés.

Ehhez a megoldáshoz általában faházakat szoktak alkalmazni. Ez olyan érzést fog benned is kelteni, mintha elutaztál volna. A pezsgő vízben ülve, hallgatva a téged körülvevő csendet, sokkal könnyebb lesz elképzelni, hogy hatalmas havas hegységek vesznek körbe, esetleg a véget nem érő óceán. Ugye, milyen jól hangzik?

Melyiket választod?

Ha sikerült meghozni a kedved egy saját jakuzzihoz, akkor nincs más dolgod, mint biztosítani hozzá a megfelelő körülményeket. Jó tanács, hogy a talaj mindig legyen egyenes és szilárd, a víz elvezetése ne okozzon később problémát. Gondolj a csúszásmentes burkolatra is, főleg, ha az egész családdal meg szeretnéd osztani a fürdőzés élményét. A jakuzzi tökéletes pillanatokat nyújt a romantikához, de a barátok és a család fogadásához is, és biztos ellenszere a depressziónak. Te tudod már, hogy hova fogod tenni?

Visszaugrás a navigációhoz