term ID:
parent cat ID:61
post ID:110
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan készüljünk fel egy jakuzzis partira? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan készüljünk fel egy jakuzzis partira?

Publikálva:

Nincs is jobb, mint a nyári rekkenő hőségben elmerülni a habokban, relaxálni, inni pár pohár koktélt, és csak pihenni. A nyár a nagy partik ideje is, ilyenkor érdemes szólni a haveroknak, és csapni egy oltári medencés bulit. De ha még nincs saját jakuzzink, azért máshol is meg lehet ezt tenni. Bár a házi jakuzzis buli az igazi..

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Néhány ötlet az előkészületekhez

Mielőtt vendégeket invitálnánk a medencénkbe, győződjünk meg arról, hogy minden rendben van vele. Ha furcsa a színe vagy szokatlan dolgot tapasztalunk, akkor mindenképpen ajánlott megfelelően kitisztítani. Elég taszító tud lenni, ha valami nem jól néz ki a jakuzziban… A lényeg legyen kristály tiszta a vize.

A parti kezdetéig tartsuk zárva a tetőt, elkerülve, hogy rovarok, levelek hulljanak a vízbe.

Ne állítsuk túlságosan melegre a hőfokot. 36 – 38 fok az ideális. Ha nagy a hőség akár lejjebb is lehet venni. Ha gyermekek vagy idősek is hivatalosak a buliba, akkor különösen ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl meleg, hiszen a fiatalabb és idősebb generáció is könnyebben lesz rosszul egy túl meleg medencében.

Bárki tud szervezni egy felejthetetlen jakuzzis bulit!

Bárki tud szervezni egy felejthetetlen jakuzzis bulit!

 

Legyen mindig kellő számú törölköző, készítsünk elő hajszárítót is, hátha valakinek szüksége van rá. Ha kültéren van a jakuzzi és éri a nyári napütés, akkor jó ha van extra (baseball)sapkánk vagy kalapunk, papucsunk, pólónk, azokat is készítsük ki arra az esetre, ha valaki nem hozott volna.

Ha van rá mód egy gyors zuhany nem árt jakuzzizás előtt. Elég egy 10 másodperc, csak hogy lemossuk a testünkről a testápolókat, parfümöt, sminket ilyesmit. Ez ha megtörténik ha nem, a vízkezelést vegyük kicsit intenzívebbre a jakuzziban, hiszen eléggé meg lesz terhelve  a vize, illetve a szűrőbetéteket is érdemes kitakarítani buli előtt.

Ételek és italok

A nyári rekkenő hőségben az emberek jellemzően könnyebb ételekre és italokra vágynak. Elsősorban grillezett szárnyasokat érdemes felszolgálni, a saláta, zöldségköret ideális és egészséges választás. Sós snackek helyett érdemesebb gyümölcsöket, fagyit kínálni a vendégeknek. Sok helyen lehet már kapni zöldségchipset, de a mogyoró és a mandula is jó rágcsálnivaló lehet. Sok takarítási munkát megspórolunk magunknak, ha nem hagyjuk hogy a vendégeink a jakuzziban egyenek.  Főleg a nagyon morzsáló dolgokat.

Hideg víz mindig legyen kikészítve, és megfelelő mennyiség a hűtőben. A forróságban biztos, hogy rendkívül gyorsan fog fogyni a víz, nagy buli esetén több karton vízzel érdemes számolni. Jó ötlet koktélokat csinálni, érdemes az alkoholmentes verziókat preferálni. Fel lehet turbózni jégkockákkal, szívószállal, napernyővel.

A parti után mindenképpen érdemes egy újabb, alaposabb medence felülvizsgálatot és tisztítást végezni. Jöhet egy újabb szűrőtisztítás, illetve egy ismét masszívabb vízkezelés. Az automata szűrőt akár állíthatjuk egy folyamatos 24 órás üzemre. Ezután persze vissza lehet állítani a normál, mondjuk 2 x 3 vagy 2 x 4 órás szűrésre.

Visszaugrás a navigációhoz