term ID:
parent cat ID:61
post ID:11686
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Ideális vízhőmérséklet Jakuzzihoz Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ideális vízhőmérséklet Jakuzzihoz

Publikálva:

Azon gondolkozol, hogy beszerezz egy saját jakuzzit? Esetleg már meg is vetted, és szeretnéd tudni, hogy melyik az ideális vízi hőmérséklet? Tudtad, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor melegebb vagy éppen hidegebb vízre van szükségünk? Akkor ez a cikk neked íródott.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Lehet, hogy te is azon szerencsések közé tartozol, akik bemerték vállalni a saját jakuzzi üzemeltetését a falakon belül. Ilyenkor lehetőséged van elmerülni a buborékokban, és kiélvezni a fürdőzés minden percét. Biztosan kaptál tanácsokat a karbantartásra, a tisztításra, és általánosságban arra, hogy miként tudod a legjobban használni.

A hőmérséklet azonban olyan dolog, amit többféleképpen is lehet értelmezni, ráadásul emberenként is változik. Lehet, hogy te a nyarat szereted, míg mások a télért vannak oda, ugyanígy megeshet, hogy neked a langyos víz bőven elég, miközben az házaspárodnak szinte fortyogó vízsugarakra van szüksége.

Minimum és maximum

A jakuzzi vizének a beállítása kicsit attól is függ, hogy hány éves vagy, mennyi ideig akarod használni, na meg persze a betegségektől. Azonban általánosságban elmondhatjuk, hogy a normál esetben a hőmérséklet 32 és 38 fok között mozog, és szinte soha nem lépi át a 40 fokot.

Azok a felhasználók, akik wellness hétvégékre járnak, szinte mindig olyan vízzel fognak találkozni, ami 34 és 36 fok között van. Biztosan te is észrevetted már, hogy a 34 fok eleinte kellemes, de ha sokáig nem mozogsz, akkor lassan fázni kezdesz benne. Ez a hőmérséklet például ideális a gyerekeknek, hiszen az ő belső fűtésük lényegesen eltér a felnőttektől.

Sok helyen a hőmérséklet mellett a korhatárt is szabályozzák, van ahol 5, és van, ahol csak 12 éves kortól engedik be a család legkisebb tagjait. Ezt otthon is érdemes folytatni, csak akkor engedd őket a vízbe, ha az nem túl meleg, és ne legyenek benne sokáig.

Télen és nyáron

A téli hónapokban az emberek valahogy a melegebbet keresik. Ha te is így érzed magad, akkor nyugodtan emeled fel 38 fokra is. A kültéri jakuzziknak általában melegebb a vize, azonban ez teljesen érthető. Hóesésben nincs is jobb annál, mint a forró kádban üldögélni, és nézni a felszálló párát, miközben kellemesen hullik az első hó. Ilyen idilli környezetben te is a 38-40 fokot választod majd. Ha azonban benti jakuzzid van, akkor télen sem kell átlépned a 38-as felső határt.

A nyárra két lehetőség közül is választhatsz. Az egyik, ha le akarod mosni magadról a meleget, és inkább fel akarsz frissülni. Ilyenkor a legjobb a 32-34 fokos víz. Ez a testhőmérséklet alatt van, és pár perc múlva már hűvösnek fogod érezni. Ha nagyon nem bírod a nyarat, akkor jól jöhet, ráadásul a buborékok még hidegebbnek fognak tűnni.

Azonban, ha te nyáron is azért használod a jakuzzit, hogy a tested megkapja a neki kijáró nyugalmas, és teljesen feltöltődjön, akkor állítsd be 38 fokra. Ez a testhőmérséklet felett van, és rövidtávon rengeteg jó hatással bír. Ha nem tudod, hogy melyik a számodra legideálisabb hőmérséklet, akkor nem maradt más, mint kipróbálni mindet. Arra azonban figyelj, hogy ne maradj bent 20-30 percnél tovább.

Visszaugrás a navigációhoz