term ID:
parent cat ID:61
post ID:10576
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Idén nyáron alakíts ki saját otthoni wellnesst! Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Idén nyáron alakíts ki saját otthoni wellnesst!

Publikálva:

A legtöbb társas házban lakó honfitársunknak sajnos megmarad a drága élményfürdők és a zsúfolt strandok nyomasztó tolongása, viszont a kertes házban élők már sokkal szerencsésebb helyzetben vannak, ha egy kis felüdülésre vágynak. Nekik nem kell óriási sorokban tülekedni és nagy összegeket kifizetni, hogy aztán egy tömött medencében ússzanak néhány órát – és esténként sem kell azon aggódniuk, hogy vajon vittek e haza valamit, amit másoktól kaptak el a közületi fürdőben vagy nem.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A saját wellness ugyanis bárki otthonában, saját kertjében kialakítható. Ráadásul igazán jó befektetés is, ami hosszú távon bőségesen megtérül, az ingatlan értékén pedig képes jelentősen emelni, ha jól kiválasztott és átgondolt termé(ek) mellett döntünk.

A családi házak udvara tökéletes helyszíne lehet a saját kis üdülő központunknak. Noha tény, hogy befektetést igényel, de egyszeri ráfordítással egy komplett wellness központot alakíthatunk ki otthon. Mennyivel jobb lenne csak néhány lépést megtenni, ha a kerti medencében van kedvünk úszni egyet, vagy az izmainkat a saját masszázsmedencénkben lazítanánk el, esetleg a baráti társaságunkkal este a saját jakuzzinkban koccintva szórakozhatnánk egy jót. A lehetőség mindenki számára adott, hogy a legkülönbözőbb wellness elemekből rakhassa össze, privát kis relaxációs- és sport centrumát. Vegyünk hát elő papírt és tollat és jegyzeteljük le, hogy milyen elemekkel szeretnénk kertünkből a legjobbat kihozni!

Ússzunk otthon, a saját medencékben, a saját udvarunkban!

Ma már nem kell óriási költségbe sem vernünk magunkat, ha egy kerti medencét szeretnénk. Kaphatóak felfújható és acélvázas föld feletti medencék is. Annyit viszont érdemes tudni, hogy az ilyen medencék hátránya, hogy könnyen sérülnek, 1-2 év után elhasználódnak és a dobozon, valamint a katalógusokban nyújtott látványképek sokszor teljesen mást mutatnak, mint amilyen és amekkora a csomag tartalma valójában. Ezek leginkább játékok.

Még a sokszor szemfényvesztő, olcsó kategóriás ideiglenes medencék képein 6-8 ember is kényelmesen elfér, a valóságban ennyi fő, maximum hering módjára tud belepréselődni a medencékbe, ezért ha igényes és hosszú távú megoldást keresünk, válasszuk épített, földbe süllyesztett, fűtött medencét. Természetesen ezek magasabb befektetést igényelnek, de az élmény amit nyújtanak és amennyi ideig nyújtják, össze sem hasonlítható az olcsó nagyáruházi medencékkel. Ami fontos, ha ilyen gondolatai vannak, akkor ennek is érdemes alaposan utánajárni. Egy komoly medence építésénél sok dolgot érdemes átgondolni, figyelembe venni.

Jakuzzi vagy masszázs medence otthonra, a tökéletes wellness élményért

Az igazi házi wellnessünkből biztosan nem hiányozhat a pezsgő fürdőzés öröme sem. Választhatjuk a masszázsmedencét vagy a jakuzzit is, vagy akár mind a kettőt, hiszen más és más élményt tudnak nyújtani. A masszázsmedencék képesek kimasszírozni a fájdalmas izomgörcsöket és megmozgatni az elfáradt végtagjainkat, miközben a letapadt izmokkal is könnyedén elbánnak. A masszázsmedencék vízsugárral és buborékokkal képesek fáradhatatlanul egy profi masszőr munkáját elvégezni, miközben a forró vízben, kényelmesen ellazulunk.

A jakuzzik ennél is több extrát tartogatnak számunkra. Bár ott is számtalan fúvóka gondoskodik a buborékos vízi élményről, ennek mégis egészen más hangulata van mint egy masszázs kádnak vagy masszázs medencének. A jakuzzizás igazi társasági élménnyé válhat egy kerti sütögetés vagy kerti parti alkalmával, de akár romantikus esték elengedhetetlen kelléke is lehet. A meleg vízben az év 365 napjában bátran megmártózhatunk és élvezhetjük a télen forró, gőzölgő, nyáron lágy hűsítő víz buborékoló kényelmét, hogy testileg és lelkileg is feltöltődjünk.

A egészségmegőrzéshez infraszauna is dukál

Ha a házi wellnessünkben már minden megtalálható, amire csak vágytunk, érdemes olyan extrákat is beszerezni, ami még tovább növeli az ingatlanunk értékét és az ott töltött idő minőségét. Amennyiben megtehetjük, mindenképpen fektessünk be egy infra szaunába, amelyet akár minden nap használhatunk a medencézés vagy a jakuzzizás előtt vagy után. A szaunáknak ugyanis pozitív egészségügyi hatásán túl, betegségmegelőző és szépségápolási hatásai is vannak.

Fotó: infraszauna.org

Élvezzük a nyugalmat madáritatóval és mini vízeséssel kiegészítve

Bár nem feltétlen a wellness központunk hasznos elemei közé tartoznak, mégis ellenállhatatlanná varázsolják kertünket a különböző vizes dekorációk is. Bátran építsünk egy kisebb sziklakertet, amit virágokkal, kaktuszokkal és kerti szobrocskákkal és LED lámpákkal díszíthetünk. Mellette pompásan mutat egy kis kerti tavacska, amelynek tetején tavi rózsa virágzik, benne pedig gyönyörű aranyhalak vagy ékszer teknősök úszkálnak.

Az udvarban akár térköveket is elhelyezhetünk ízlésesen, amik a frissen nyírt fűben gyönyörűen fognak mutatni. Az út mellé madáritatót is vásárolhatunk, amelyben a környékbeli madarak pancsolhatnak önfeledten, mi pedig a medencénkből vagy jakuzzinkból csodálhatjuk az udvarunk megannyi parányi állatkáinak hadát. A kerítés mellett akár egy kisebb csobogó, mini patak is hömpölyöghet amelybe egy kerti kis vízesésen át kerül a víz. A lehetőségek tárháza végtelen. Érdemes kerttervező segítségét kérni, aki a személyiségünkhöz a legmegfelelőbb kertet fogja kialakítani.

Visszaugrás a navigációhoz