term ID:
parent cat ID:61
post ID:171
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Így tartsuk magunkat fitten ősszel is Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Így tartsuk magunkat fitten ősszel is

Publikálva:

Tagadhatatlanul megérkezett az ősz közénk, már előszedtük a melegebb hosszú pólókat, pulóvereket, és hétről hétre egyre több réteget veszünk magunkra. Ebben a csalóka időjárásban sokan megfáznak, amit akár hetekig is eltart, mire kihever az ember. Hogyan lehetünk ősszel is fittek és egészségesek?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Fitten testileg!

Az ősz depressziós időszak, amikor sokan megfáznak, és a lakásból sincs kedvünk kimenni. Mindig ügyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű ruha legyen rajtunk. Lehet, hogy valami csinos, vékony ruha, de ha utána hetekig tüsszögünk, mert megfázunk, akkor nem ér annyit a dolog, hogy viseljük, tartogassuk inkább tavaszra.

A sportolást érdemes nem abbahagyni. Sokan berzenkednek a téli uszodába járástól, pedig a sportolásnak ez a leginkább ízületkímélő válfaja, így nem kellene a hidegebb idő beköszöntével sem abbahagyni. Aki szerencsés, és van otthon beltéri medencéje, annak az uszodáig sem kell elmenni.

Nem szabad megfeledkezni az immunrendszer támogatásáról sem. A mesterséges vitaminok és tabletták helyett inkább vegyünk magunkhoz sok gyümölcsöt és zöldséget, étkezzünk változatosan. Bár egész évben javasolt a használata, de ősszel és télen a legkellemesebb az infraszauna. Az infraszaunáknak nagyon sok jó hatása van a szervezetre, érdemes ennek is utánanézni (http://www.infraszauna.org/kat/hasznos-infok). Ez az egyik legkedveltebb immunerősítő, amit egészen kis lakásokban is be lehet már tenni.

Sok embernek borzasztóan alacsony a D-vitamin szintje, és nem csak az őszi-téli időszakban. A D-vitamin-hiány hosszútávon komoly egészségügyi problémákat okozhat. Sajnos háziorvos a vizsgálatot nem írhatja ki, viszont pár ezer forintért magán vérvétellel is megtudhatjuk az eredményt. Érdemes ezzel tisztában lenni, hogy megkezdhessük az esetleges pótlást.

Őszi lelki feltöltődés a jakuzzi segítségével

Őszi lelki feltöltődés a jakuzzi segítségével

Ősszel-télen kevés a napfény, így érdemes ha máshogy nem lehet, akkor vitamintabletta formájában bejuttatni a megfelelő mennyiséget a megfelelő ellátottság érdekében. A napfényhiányos időszakban az orvosok gyakorlatilag mindenkinek ajánlanak egy alacsonyabb dózist, úgyhogy egy alacsonyabb dózissal akkor sem ártunk magunknak, ha nem vagyunk D-vitamin hiányosak.

Lelki feltöltődés

Ősszel sokan lesznek szomorúak, depressziósak. Ebben az időszakban különösen fontos a relaxáció és a feltöltődés, a vidám emlékek gyűjtése. Egy-egy hétvégi kirándulás, különféle programok segítenek a feltöltődésben. A relaxáció egyik legjobb módja a masszázsmedence használat, amiben elfelejthetjük minden gondunkat-bajunkat. A wellness hétvégék nem olcsó mulatságok, főleg, ha többed magunkkal akarunk menni, akár több százezer forintot is kóstálhat egy hét pihenés. A legtöbbször viszont nem is az ár a probléma, hanem, hogy rengeteg idegen emberrel kell megosztani ezt az élményt, ami jelentősen rontja a hangulatot.

Ha szeretjük a jakuzzi varázsát, akkor érdemes lehet beinvesztálni egy otthoni masszázsmedencébe, amibe akkor ülhetünk bele, amikor csak nekünk tetszik. A jakuzzi használat serkenti a vérkeringést, csökkenti az izmok feszülését, a derék- és nyakfájdalmakat. Energiával tölti fel az embert, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válhat a jakuzzi használója.

Visszaugrás a navigációhoz