term ID:
parent cat ID:61
post ID:189
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Őszi fáradságot győzze le jakuzzival Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Őszi fáradságot győzze le jakuzzival

Publikálva:

Ha itt az ősz sokunkat elér az a szokásos, őszi fáradtság és komor hangulat, ami ilyenkor mindig előjön. A borongós idő, a sok esőzés a kedvünket is hamar elrontja. Ez az őszi fáradtság legtöbbször akkor köszönt be, amikor már a nappalok rövidebbek, kint hamarabb sötétedik. Segít ezen változtatni a jakuzzi?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A jó időt és a napsütést egyik napról a másikra felváltja csapadákos időjárás, melynek köszönhetően beköszönt életünkbe a szűnni nem akaró fáradtság és az álmosság. Hiába alusszuk ki magunkat, a következő napot ugyanúgy át fogjuk ásítozni.

Az őszi fáradtságot néhány trükkel hamar le tudjuk győzni. Tartsuk magunkat fitten ősszel is, pörgessük fel magunkat, mozogjunk minden nap egy keveset. Ha nem esik az eső, szuper kikapcsolódás lehet egy családi kirándulás, mely kellően felpörget és kicsit megizzaszt. A sportolás különösen azért jó ebben az időszakban, mert mozgás közben fantasztikusan levezetjük a felgyülemlett stresszt és feszültséget. Járjunk el akár egyedül, akár barátainkkal futni, hiszen a friss levegő csak jó hatással lehet szervezetünkre különösen ebben az időszakban.

 

Nagyon fontos az is, hogy ebben az évszakban is fogyasszunk sok gyümölcsöt, illetve zöldséget. A fittséged megőrzése érdekében naponta legalább 30 percet mozogj, tornázz, vagy eddz! Menj gyalog a munkahelyedre és a boltba, használd kevesebbet a járműveket és ezáltal tölts több időt a friss levegőn. Mindezek mellett arra is fontos ügyelni, hogy eleget pihenjünk. Ha nem megy az éjszakai alvás és órákon át csak forgolódunk, szuper megoldás lehet az ellazulás miatt a masszázsmedencék kipróbálása, mely garantált relaxálást nyújt.

Egy hűvös napon nincs is annál jobb, mikor fáradtan merülünk el a habokban és egykettőre elengedjük a napi gondokat és stresszes időszakot. A masszázsmedence előnyei közé tartozik még, hogy fájdalomcsillapító hatással bír. Tehát egy erős, migrénes fejfájáson, de akár egy derék és hátfájáson is könnyen segíthet.

Az izmokat annyira lelazítja, hogy az egész test megkönnyebbül, kikapcsol. Ne közvetlenül jakuzzizás után térjünk nyugovóra, hanem hagyjunk a kettő között nagyjából egy órát. Ha a jakuzzizás és a lefekvés között már nem kapcsolja be a tv-t, nem nézegeti a telefonját, nem olvasgatja a híreket, és nem tér vissza a munkájához, akkor az izmok lelazítása sikeres lesz, a zúgó elméje is kikapcsol és sokkal könnyebben el fog tudni aludni. Ami pedig még fontosabb, hogy sokkal mélyebb is fog aludni. Próbáljon ebből rendszert csinálni és építse be a mindennapjaiba.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pedig meg fog látszódni teste frissességén is, nem számít, hogy ősz van vagy tél.

Visszaugrás a navigációhoz