term ID:
parent cat ID:61
post ID:11743
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi használata járványhelyzetben Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi használata járványhelyzetben

Publikálva:

A tanulmányok szerint sokkal nagyobb a fertőzés veszélyes a medencében, mint például egy tóban. Mivel lassan egy éve élünk együtt a jelenlegi járványhelyzettel, talán te is megkérdezted magadtól, hogy miként lehet folytatni a jakuzzi használatát.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Talán nem lepődsz meg azon, hogy most érdemes a wellnesseket elkerülni. A meleg, álló víz tökéletes otthont nyújt a baktériumoknak és a vírusoknak is. Hiába emelik meg a klór mennyiségét, ez csak a bőrünket fogja csípni, viszont nem öli meg az összes ellenséget. Ha tehát ilyen közösen használatos jakuzzira gondolsz, akkor jobb, ha gyorsan elveted az ötletet.

De mit mondhatunk el a saját jakuzzi használatáról? Vajon az otthonodban mire kell figyelned? Először azt kell eldönteni, hogy hányan használják. Ha családként nem fogadtok látogatókat, akkor nyugodtan élvezzétek ki a saját jakuzzit. Sajnos gyakran hallani olyan nem engedélyezett összejövetelekről, ahol rengeteg fiatal gyűlik össze, és kisebb partikat tartanak. Valószínűleg mondani sem kell, hogy ilyenkor a jakuzzi igazi fertőző közeggé alakulhat.

Figyeljünk a víz tisztítására

A víz tisztításához biztosan meg vannak a kedvenc eszközeid, azonban felesleges lenne úgy gondolni, hogy egy kis extra klór hozzáadásával megelőzheted a koronavírust. A klór nem biztos, hogy azonnal végezne vele, ráadásul a bőröddel is kikezd, így folytasd az eddigi tisztítási folyamatokat. Sokkal célszerűbb inkább a vízbeszállás előtt védekezni. Ha például a munkából jössz haza, akkor gyorsan szabadulj meg a kinti ruhádtól, és azonnal moss kezet. Ne tapogasd össze a törülközőt, esetleg a vizet úgy, hogy egész nap az irodában tartózkodtál.

Az is fontos, hogy a jakuzzi körül mindig takarítva legyen. Most, hogy láthatatlan ellenséggel küzdünk, még fontosabb a rendszeresség. Ha például a fürdőszobában tartod a jakuzzit, akkor mindennap moss fel körülötte, és figyelj a higiéniára. Ha kell, akkor minden egyes használat után cseréld le a törülközőt is. Inkább menjen feleslegesen a mosógép, minthogy véletlenül megfertőződj te és a családod.

Mi történik, ha beteg valaki?

És mi történik, ha tüneteink vannak? Lázas állapotban kerüld el a jakuzzit. Lehet, hogy úgy érzed, hogy minden porcikád fázik, azonban a meleg víz nem fog segíteni, hanem inkább megterhelő lesz a szervezetedre nézve. Az a legjobb, ha pár napot vársz vele. Ha mindenféleképpen a jakuzzi vizére vágysz, akkor vidd lejjebb a hőmérsékletet. Ha pedig pont, hogy majd megsülsz a láztól, akkor marad a hagyományos hideg zuhany.

Amennyiben biztosan tudod, hogy elkaptad a vírust, az a legjobb, ha nem használod a jakuzzit, így nem tudod elfertőzni a családodat. Persze, ha egyedül élsz, vagy csak te fogod használni, akkor nyugodtan, mivel a jakuzzi csökkenti a betegség tüneteit és könnyíti a légzést. Amennyiben csak hagyományos megfázással küzdesz, a meleg víz segíthet ellazulni, és az izomfájdalmakat is legyőzi. Szerencsére a téli időszakban a jakuzzi végig melletted lehet, és segíthet elkerülni a náthát. Az a legjobb, ha inkább a megfázás előtt használod, hogy ne kelljen később az idegesítő tünetekkel szenvedned.

Visszaugrás a navigációhoz