term ID:
parent cat ID:6
post ID:261
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Karbantartási tippek a Jakuzzikhoz Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Karbantartási tippek a Jakuzzikhoz

Ha otthonunkban Jakuzzit állítunk fel, akkor az egész család élvezni tudja a meleg víz és a kellemesen masszírozó vízsugarak jótékony hatásait. Áthívhatjuk akár barátainkat is hogy kipróbálják a medencénket és egy kicsit pihenjenek nálunk. Jakuzzi használat során nem csak testünk, de lelkünk is fellélegezhet. A mindennapi stressz és a folytonos idegeskedés hamar tovaszáll, izmaink teljesen ellazulnak, nem csak izomláz ellen jó, de álmatlan éjszakák ellen is igen hatékony.

A Jakuzzizás kimondottan jót tesz elalvás előtt, hiszen a víz kellemes csobogása egy olyan meditatív állapotba kerít bennünket, mely után biztosan sokkal nyugodtabban és pihentetőbben tudunk majd aludni.

Így tisztítsd a Jakuzzidat!

Egyre több család vásárol otthoni használatra Jakuzzit és választja az otthoni kikapcsolódást és a pihenést. Egy Jakuzzi fantasztikus élményt tud nyújtani az egész család számára, főleg hogy akármikor boldogan merülhetünk el a víz adta örömökben. Ám egy ilyen medence némi odafigyelést igényel. A jakuzzi karbantartásának és tisztításának három tényezőjét említenénk meg: A víz lágysága, a megfelelő vízszint és a szűrőtisztítás.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A lágy víz azért ajánlott ha jakuzziról beszélünk, mert így a medence belső fala mindig tökéletesen sima maradj, nem fog lerakódni vízkő. Ha keményebb vízzel használnánk a medencénket (a legtöbbeknél nincs vízlágyító és a magyarországi víz elég kemény), akkor használhat olyan vízkezelő szert, ami oldatban tartja az ásványi sókat és így azok nem tudnak kicsapódni a jakuzzi falára, csöveire, fúvókáira. Ettől függetlenül érdemes 1-2 évente egy speciális vízkő elleni szerrel átmosni az egész csőrendszert. Ha lágy vizet használ, akkor erre nem lesz szükség.

Ennél viszont jóval fontosabb, hogy mindig tiszták legyenek a szűrőbetétek. Legalább 1-2 hetente szükséges kivenni a szűrőt a vízből és vagy erre a célra gyártott tisztítószerrel, vagy erős vízsugárral takarítsuk ki. Ezeket a szűrőbetéteket ha egész évben használva van a jakuzzi (mi egész éves használatot javaslunk), akkor évente érdemes cserélni őket. Többféle szűrő létezik, hatékonyságuk pedig a típustól, illetve a hatásfoktól is függ. Léteznek olyan berendezések, melyek 24 órán át szűrnek (bár szerintünk ez igencsak felesleges), illetve olyanok is melyek a nap bizonyos ciklusaiban kapcsolnak csak be. Például 2 x 4 órát mennek egy nap.

A vízszint a következő fontos dolog, melyre mindig oda kell figyelnünk a jakuzzi karbantartásával kapcsolatban. Az optimális vízszint a medencék között eltérő lehet, főleg a medence nagyságától függ de általános szabályként azt szokták mondani, hogy az ideális vízszint mindig a legmagasabban elhelyezkedő masszás befúvó fölött helyezkedik el kb 2-3 cm-rel. Mivel a medence vize folyamatosan párolog, ezért nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy a jakuzzi mindig megfelelő vízszinttel rendelkezzen. Ha alacsony a vízszint, leáll a vízforgatás, a fűtés és elromlik a jakuzzi vize.

Rövid, hasznos tanácsok hogy jakuzzija hosszú életű legyen

A 37 fokos állandó vízhőmérséklet és a tisztaság lehetővé teszi azt, hogy a Jakuzzit akkor használjuk, amikor csak szeretnénk. Válasszunk olyan masszázsmedencét, melyet gazdaságosan fenn is tudja tartani ezt a kellemes vízhőmérsékletet. Jakuzzizás előtt kerüljük a napolajak, testápolók, arckrémek használatát, az a legjobb ha, mielőtt beszállnánk a medencébe, le is zuhanyozunk, hogy mindent lemossunk magunkról. 1-2 hetente tisztítsuk a szűrőt, illetve használattól és vízkezeléstől függően, félévente – évente a medence teljes vízmennyiségét is. Szintén 1-2 évente nézzük át a Jakuzzi gépészetét, csöveit, burkolatát, ellenőrizzük le a komputer megfelelő működését. Ha ezt nem szeretné Ön végezni, akkor választhat különböző karbantartási csomagjaink közül is.

Visszaugrás a navigációhoz