term ID:
parent cat ID:61
post ID:11717
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Medence vagy jakuzzi – hogyan válassz? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Medence vagy jakuzzi – hogyan válassz?

Publikálva:

A medence és a jakuzzi beépítése is pénzbe, időbe és helybe kerül. Ha te is azon gondolkodsz, hogy melyiket válaszd, akkor nem vagy egyedül. Teljesen normális, hogy ezzel a dilemmával nézel szembe, úgyhogy az a legjobb, ha mindkettőt választod. Ha muszáj választanod, akkor olvasd el ezt a bejegyzést!

Mire vágysz?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Ahhoz, hogy jól döntsél, meg kell vizsgálnod bizonyos elvárásokat. A jakuzzi például használható akkor is, amikor bizonyos egészségügyi problémákkal nézel szembe. A meleg víz, és a buborékfújók kellemes masszázst tudnak adni, és irányíthatod a fája pontokra is. Ráadásul a meleg vízben sokkal könnyebben fogsz tudni a barátaiddal beszélgetni, nem kell folyton mozogni, hanem elüldögélhettek egy jó sör mellett. De biztos, hogy erre vágysz?

Lehet, hogy te abba a kategóriába tartozol, aki inkább a testmozgást részesíti előnyben. Talán szereted úgy levezetni a stresszt, hogy úszol pár kilométert, biciklizel vagy futsz. Ilyenkor a medence tökéletes alternatíva lesz neked, ráadásul az egész testedet meg tudod mozgatni. A hidegebb vízben az anyagcsere is meggyorsul, ráadásul túlsúllyal is könnyedén mozoghatsz, nem fogod terhelni az ízületeidet.

A medence vize azonban nem mindig nevezhető kellemesnek, tehát ne is jusson eszedbe beszélgetni benne a barátaiddal, mivel pár perc után érezni fogod a hozzá tartozó remegést. Ennél a pontnál azt kell eldöntened, hogy inkább 365 napra szeretnéd a jakuzzit, vagy inkább levezetnéd a feszültséget.

Milyen szórakozásra vágysz?

A következő pont a lehetséges szórakozás. Ha őszinte vagy magaddal, akkor minden bizonnyal erre is gondolsz, ha a jakuzzi és a medence vásárlása között gondolkozol. Mind a kettő különböző kikapcsolódási lehetőségeket rejt, már csak azt kell eldöntened, hogy melyik igaz rád.

Ha a családodban van kisgyerek, akkor az úszómedence nagyszerű lehetőség a nyári partikhoz. A forró nyarakon mindenki vágyik a felfrissülésre, és valószínűleg a gyerekekkel is könnyebb bánni, hogyha lehűthetik magukat. Ha neked is vannak gyerekeid, akkor a medence sokkal praktikusabb ötlet, mint a jakuzzi.

Ráadásul azt is tartsd észben, hogy a piciknek nem javasolt a meleg vízben lenniük, és lehet, hogy nehéz lesz elmagyarázni nekik, hogy miért nem mehetnek be veled a jakuzziba.

Viszont nem mehetünk el amellett, hogy az emberek általában hamarabb választják a meleg vizes üldögélést, mint az úszást. Ha az a célod, hogy többször összehozd a családot, és a tinédzserektől el akarod venni a telefonjukat, akkor a jakuzzi buborékjai fognak beválni. Arról nem is beszélve, hogy a párkapcsolatnak is jót szokott tenni, mivel a közösen eltöltött idő megadja azt a pluszt, amit a hétköznapok ellopnak tőletek.

Esztétika vagy praktikusság?

Végül, de nem utolsó sorban választanod kell esztétika és praktikusság között. Szeretnéd az ingatlan értékét növelni, olyan medencére vágysz, ami jól néz ki? Sajnos a kisebb medencék nem elég nagyon az úszáshoz, de túlságosan hidegek az üldögéléshez.

Ebben az esetben talán jobban teszed, ha inkább a kültéri jakuzzit választod. Elég pici, jól néz ki, de legalább használható. Persze, ha inkább a testmozgást tartod első helyen, akkor a medencét válaszd.

Visszaugrás a navigációhoz