term ID:
parent cat ID:61
post ID:11696
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mit kell tudni a jakuzziról és a betegségekről? Veszélyes vagy hatásos? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mit kell tudni a jakuzziról és a betegségekről? Veszélyes vagy hatásos?

Publikálva:

Lehet, hogy többször eljátszottál a gondolattal, hogy jó lenne beszerezni egy jakuzzit, hogy saját wellness részleget tudjál kiépíteni magadnak. Azonban a barátok és ismerősök ilyenkor vészmadárként kezdik sorolni azoknak a távoli rokonoknak a neveit, akik pont az ilyen meleg vizű kádak miatt szedtek össze valamilyen betegséget.

Lehet, hogy ezután beleveted magad az internet világába, és ott szintén ilyen ijesztő cikkeket olvasol, azonban nem szabad mindig mindent elhinni.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Persze, fontos megjegyezni, hogy jakuzzi és jakuzzi között is van különbség. Sokan nem véletlenül félnek például a nyilvános medencéktől, talán te is tudod, hogy a gombás fertőzések és a nőgyógyászati problémák is jelentkezhetnek ilyenkor. Ha elkapod valamelyiket, akkor bizony hosszú idő lesz a gyógyulás folyamata.

Azonban nem szabad azt gondolni, hogy a hotelek és szállodák nem foglalkoznak az ember egészségével, mivel számukra mindennél fontosabb, hogy te is boldogan távozz. Az ügyfelek elégedettsége sokat árul el a minőségről és a kapható csillagokról.

Tény, hogy amikor egy jakuzzi vagy masszázsmedence el van hanyagolva, vagy egyszerűen nem használjuk, akkor hamar okozhat egészségügyi problémákat, azonban ilyenkor már olyan extrém helyzetekről beszélünk, ahova minden bizonnyal te sem ülnél bele.

Az otthon használt jakuzzik előnye

Ha otthon használod a jakuzzit, akkor nem kell tartanunk betegségektől, mivel kevesebb ember használja, általában a család és a barátok. Ha fontosnak tartjuk az egészségünket, akkor a víz minőségére fogunk leginkább koncentrálni. Ehhez a szűrőt kell figyelned, a megadott időközönként kicserélni, a vizet pedig a megfelelő vegyszerekkel kell kezelnünk.

Ahhoz, hogy a biztonság is mindig adott legyen, jó, ha a következő tanácsokat is figyelembe veszed.

  • Soha ne engedj be több embert a jakuzziba, mint amennyi a megengedett létszám.
  • Ha lehetséges, akkor a használat előtt mindenki zuhanyozzon le, így a por, a krémek és a smink sem a medence vizébe fog belemosódni.
  • Amennyiben valamelyik ismerősöd köztudottan beteg, valamilyen fertőzése van, akkor érdemes elgondolkodnotok azon, hogy belefeküdhet-e a többiekkel, nemcsak a saját egészsége miatt, hanem a többiekre nézve is.

Ha ezeket betartod, akkor nem kell megbetegedéstől tartanod. Sőt! Vannak olyan problémák, amikre kifejezetten jó hatással van a meleg víz és a masszázs. Ilyenek lehetnek az izom és ízületi betegségek, a stressz, vagy a megfázás is.

Például hamarosan megérkezik a téli hideg idő, így lehet, hogy te is tartasz a náthától. Azonban szinte felér a csodával az, ha egyszer sem leszel beteg, amiért nemcsak az időjárás, hanem a vitaminok és a körülöttünk élő emberek is felelősek. A jakuzzi használata azonban segíti megizzasztani a testedet, ezáltal megtörténik a méregtelenítés.

Mi van a vírusos megfertőződésekkel és a lázzal? A forró víz enyhíti a görcsöket és a fájdalmat, jó hatással van a megfázásra, segíti a légzést, és ellazít.

Ha betegen használod a kádat, akkor utána mindig szellőztess ki, és a vizet is fertőtlenítsd, vagy inkább cseréld ki.

Visszaugrás a navigációhoz