term ID:
parent cat ID:61
post ID:11339
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Nem kell lemondanod a medencés kerti partitól télen se Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Nem kell lemondanod a medencés kerti partitól télen se

Publikálva:

Sok ember hatalmas álma, hogy otthon, saját kertjében jakuzzizhasson kedvére, amikor csak ideje engedi. Egy jakuzzi első hallásra nagy befektetésnek tűnhet, ám jó tudni, ha kicsit odafigyelünk rá, akkor nagyon hosszú ideig jó szolgálatot tehet mindenféle probléma nélkül. Aki pedig valóban imád fürdőzni, nem csak nyáron, hanem ősszel, sőt télen is, a hűvösebben időjárásban is megmártózhat majd otthon, a saját masszázsmedencéjében.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Az őszi, téli fürdőzéstől néhányan azért tartanak, mert egyszerűen félnek a koszos, szennyezett víz gondolatától, ezért képesek a jakuzzizást tavaszig elhalasztani. Természetesen erre nincs semmi szükség! Valójában ugyanis ezek a medencék az év bármely szakaszában használhatóak kertben ugyan úgy mint beltérben. Csupán néhány szabályt kell betartanunk.

Téli jakuzzis buli? Ezrért fontos a jó szigetelés.

Egy nagyobb méretű, tágas medence az egész családot, sőt adott esetben a baráti társaságunkat is be tudja fogadni. Medencés partit pedig természetesen nem csak nyáron lehet tartani! Ahhoz azonban, hogy a jakuzzi kellemes, felfrissítő, és lazító hatásait sokáig élvezni tudjátok, oda kell figyelni néhány fontos dologra. Sokan télen azért nem merik használni a jakuzzijukat, mert félnek a nagyon magas villanyszámlától. Ettől azonban csak akkor kell tartanod, ha a medence nincs megfelelő hőszigeteléssel ellátva. A megfelelő hőszigetelése ilyenkor a hűvösebb időjárás idején nagyon fontos. Jakuzzi vásárlás előtt, mindig járjon utána, hogy a kiszemelt típusok, milyen hőszigeteléssel készülnek. Nemcsak oldalt, alul és a héjon, hanem felülről is.

Tegyél annak érdekében, hogy sokáig kristálytiszta és meleg vízben mártózhass meg

Sajnos előfordulhat, hogy a medencében található kristálytiszta víz egyszer csak bekoszolódik és szennyezetté válik. Egy koszos, zavaros medencében senki nem szeretne megmártózni, ezért ez ellen mindenképpen tennünk kell valamit! Nagyon fontos például, hogy jakuzzizás előtt mindig legyen lehetőségünk lezuhanyozni, és minden olyan dolgot lemosni a testünkről, mely zavarossá tehetné a medence tiszta vízét. A víz zavarosságát előidézheti a testünkön lévő krém, testápoló is, mely a fürdőzés közben egyszerűen le fog rólunk ázni és előbb-utóbb be fogja szennyezni a medence vízét. Erre különösen oda kell figyelnünk abban az esetben is, ha medencés partira barátaidat és ismerőseidet is át szoktad hívni. Ilyenkor okvetlenül hívd fel barátaid figyelmét arra, hogy medencézés előtt ne felejtsék el letusolni magukat annak érdekében, hogy a medence vize sokáig tiszta maradhasson.

A meleg víz bugyogása és a vízsugarak kellemes masszírozása minden embert egy kellemes, meditatív állapotba tudja eljuttatni. Fontos, hogy szánj magadra annyi időt, hogy néha napján kikapcsolj teljesen, és tested, lelked teljesen el tudjon lazulni. Annak érdekében, hogy megfelelő minőségű vízben tudjuk pihenni és relaxálni, nagyon fontos a megfelelő vízkezelés és szűrés, valamint ajánlott félévente – évente vizet cserélni és kitakarítani a jakuzzit kívül belül.

A téli fürdőzésnek megvan a maga varázsa és kellemes hangulata. Mikor beköszönt az igazi hűvös időjárás, nagyon üdítő lehet megmártózni a kellemes, 37 °C-os vízben, ahol testünk és lelkünk egyaránt fellélegezhet. Egy jó szigeteléssel rendelkező medence vizét a téli hónapok során, ha legalább heti egyszer használva van, nem gazdaságos mindig újra felfűteni. Hagyni kell, hogy tartsa a hőmérsékletét.

Egy jó minőségű, megfelelő méretű jakuzzi tetőre mindenképpen szükségünk van. Bár ez teljesen független az időjárájtól, a thermotető ugyanis alapkövetelmény minden évszakban. Mindig legyen rajta, ha nincs használva a jakuzzi. Ha a thermotető nincs megfelelően használva (tehát akkor sincs a jakuzzin amikor az nincs használatban), akkor a fogyasztás drasztikusan meg fog nőni. A víz ugyanis egyfolytában hűlni fog tető nélkül, amit fűteni kell, az pedig pénzbe kerül.

Fontos, hogy olyan legyen a tető ami nagyon jól záródik, és könnyű kezelni is. Ha számunkra nagyon nehéz le és felcsukni a jakuzzi tetejét, akkor akár érdemes lehet mellé vásárolni egy tetőemelőt is, mely nagyban meg tudja könnyíteni a dolgot.

Visszaugrás a navigációhoz