term ID:
parent cat ID:61
post ID:11023
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Tévhitek a jacuzzi használatáról, amit ideje megcáfolni Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Tévhitek a jacuzzi használatáról, amit ideje megcáfolni

Publikálva:

Ki ne szeretné a pezsgőfürdőt, amikor a buborékok csiklandozzák bőrünket és a fúvókákból kiáramló víz és levegő elegyen  megfelelő erősséggel masszírozzák elfáradt izmainkat?! A wellness hotelekben ma már szinte mindenhol megtalálható masszázsmedencék egyre inkább bekerülnek a hétköznapi életünkbe is, hiszen még  a kétezres évek elején csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy otthon is élvezhessék a dús habokat, addig ma már bárki vásárolhat otthonra jacuzzit magának.

A népszerűségnek azonban ára is van, hiszen minél többen ismerik a terméket és minél többen szeretnének otthonra beszerezni egyet, annál több tévhit kerül be a róla alkotott képbe. Főleg, hogy sokan sajnos nem járnak eléggé utána mindennek a témával kapcsolatban és hajlamosak a legolcsóbb terméket egyből megvenni. Így aztán persze elképzelhetőek rossz tapasztalatok is, amik viszont egy kiválóan megtervezett és megépített termékre nem lesznek érvényesek.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Néhány ilyen helytelen pletykát említünk most, melyek terjedését  idejében kell megállítani, nehogy károkat okozzon és beépüljön a köztudatban mint esetleges tény. Sokan például a jakuzzira úgy tekintenek mint egy buborékos fürdőkádra és akár fürdőgolyót, tusfürdőt vagy sampont is használnának bennük. Mások pedig úszómedencévé varázsolnák a mini szentélyt amit kizárólag a kertben és nyáron gondolnak használni. De az is gyakori tévhit, hogy a medence, mint valami csodálatos gyógyvíz fog lefogyasztani bennünket vagy meggyógyítani az összes betegségünket. Nos, lássunk be a féligazságok és tévhitek mögé és tegyük tisztába most ezt a néhány dolgot.

A jacuzzi nem egy buborékos fürdőkád

Sokan gondolják úgy, hogy a jacuzzi is egy masszázs kád, ez viszont nem igaz. A masszázs kádak és a masszázsmedencék két külön termékként forgalmazott, más-más funkciókra szolgáló eszközök. Bár valóban, mindkettőben találhatóak fúvókák és a buborékos víz is közös bennük, a megjelenésükben és felhasználási területükben óriási különbségek vannak. Ezért ha jakuzzit vásárolunk, soha ne tekintsünk rá úgy, mint egy buborékoló fürdőkádra, ugyanis ez nem tisztálkodásra való.

Pontosan ezért, ne tegyünk soha bele sem sampont, sem tusfürdőt vagy habfürdőt de még csak fürdősót, illóolajt vagy illatos fürdőgolyót sem. Még egy egyszerű kádban ezek nem okoznak problémát, itt a kémiai anyagokat tartalmazó szerek és apró szemcsék károsíthatják a hidromasszázs rendszer szerkezetét. Egyébként is, az itt található vizet általában jó ideig nem engedjük le, így a medencék oldalán megtelepedve szennyezhetik a vizet és roncsolják a vízminőséget. Ezzel együtt pedig a fürdőzési élményt is. Jakuzzihoz javaslat: Jakuzzizás előtt érdemes egy gyors tusolást végezni, hogy a kemikáliák (testápoló, smink, tusfürdő maradványok stb.) ne kerüljenek bele feleslegesen a jacuzzi vizébe.

Ne csak nyáron használjuk a masszázsmedencénket

Néhányan úgy gondolják, hogy mivel a jacuzzi, méretéből adódóan sokkal nagyobb, mint egy egyszerű kis fürdőkád, nyugodtan használható mini úszómedenceként, amiben akár csak egy helyben lebegve is csapkodhatunk és úszó gyakorlatokat végezhetünk. Ennek megfelelően pedig sokan hideg vízzel töltik fel és amolyan mini úszómedenceként tekintenek rá. Azonban a masszázsmedencéket nem erre találták ki. A jakuzzinak az a célja, hogy 36-38 Celsius fokos vízben nyugtassa meg a testet és a lelket és feltöltse azt energiával, lendülettel. A kellemesen meleg vízben buborékaival kényeztesse bőrünket és izmainkat.

Sok jacuzzi tulajdonos pedig azzal téved nagyot, hogy a megvásárolt masszázsmedencéjét kizárólag nyáron akarja használni. Bár létezik belőlük sokféle kialakítás, mégis azt gondolják, hogy a nyári hőségben a legjobb itt tartózkodni.  Ez részben igaz, De a hűvös, hideg téli napokon egy kültéri jakuzzi legalább ugyan olyan ha nem nagyobb élmény mint nyáron.

Viszont ebben az esetben is fontos, hogy utánanézzen jól a különböző gyártók termékeinek, nehogy egy kezdetleges, a magán jakuzzik kategóriában egy olcsó típus mellett döntsön aminek a szigetelése és kivitele nem lesz megfelelő a téli napokra. Viszont ha egy, az Ön igényeinek megfelelő terméket választ, akkor az év 365 napján örömöket fog okozni Önnek is.

Tényleg sokat fogyaszt a jacuzzi?

Sokan úgy tekintenek a jakuzzira, mint valami óriási fenntartási költséggel járó luxus termékre. Pedig a sok tízezer forintos havi rezsiköltségről szóló pletykák valójában teljesen alaptalanok. Ha valaki már megvásárolta a masszázsmedencéjét, ne féljen azt használni akár minden nap, az év 365 napján. Bár valójában sajnos elég sok olyan típus kapható amelyek távol keletről érkeznek és ezekben a modellekben egyáltalán nem figyeltek a gyártók az energiahatékonyságra sem, hiszen itt a fő vonzerő az alacsonyabb alapár. Az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt is fontos több kereskedőt felkeresni, beszélni velük vásárlás előtt. Ha viszont egy kifejezetten a Magyar igényekre tervezett és gyártott kivitelt választ, akkor a fenntartási költségektől  egyáltalán nem kell tartania.

Ha a fogyasztásról bővebben szeretne olvasni, vagy pontosan szeretné tudni, hogy mégis ez hány forint havonta, akkor látogassa meg a honlapunkon a tudástár menüpontot és olvassa el ezt a cikket: Jacuzzi fogyasztása. Havi fenntartási költségek forintban.

Ugyanígy tévhit az is, hogy minél több a fúvóka, annál jobb a jacuzzi. Ezt legrövidebben úgy lehetne leírni, hogy a fúvókák száma és a masszázsmotorok száma, aránya a fő szempont.

Egy pezsgőfürdő azonban sokkal összetettebben van kiépítve annál, mintsem egyetlen tulajdonsága alapján ítéljük azt meg. Fontos a férőhelyek száma (a jakuzzi belsejének térfogata, amit Literben adnak meg!), az ülő és fekvő részek kialakítása, a fúvókák iránya, azok befúvásának erőssége, elhelyezése a levegő hőmérséklete, a hidromasszázs erősségi fokozatai, a masszázsmotor(ok) teljesítménye stb.

A fenti pár dolog, csak egy rövid és közel sem teljes tájékoztató arról, hogy egy jacuzzi igen összetett termék és sok dolgot érdemes figyelembe vennie és átgondolnia ha az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket szeretne vásárolni.

Visszaugrás a navigációhoz