term ID:
parent cat ID:61
post ID:10003
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Túlsúlyosan is lehet sportolni Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Túlsúlyosan is lehet sportolni

Publikálva:

Ha egy túlsúlyos ember fogyni kíván akkor az étkezése mellett természetesen a sportolásra és a mozgásra is oda kell figyelni. Mivel a sport kalóriát éget el, így segít, hogy megszabaduljunk a felesleges zsírtól.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

A sport a közérzetet is javítja és ez egy túlsúlyos embernél azért fontos, mert ők legtöbb esetben ellenségként tekintenek testükre.

Mivel a túlsúllyal rendelkező ember legtöbbször nincs hozzászokva a rendszeres testmozgáshoz, ezért nekik a legnehezebb beleszokni és minden nap rá kell szánni magukat. A plusz súly persze nagyon megnehezítheti a dolgukat, hiszen ilyen esetben bármilyen sport nehezebb lesz, mint egy átlagos testsúly esetén. Túlsúlyos ként azért legyünk óvatosak a mozgással, hiszen a felesleg eleve megterheli a szívet és az érrendszert, valamint az ízületeket.

Ezt tartsuk észben, hiszen ha egy túlsúlyos ember nagyon sokat sportol, akkor az egészségügyi kockázatokkal is járhat. Vannak azonban azok a sportok és mozgásformák, amiket túlsúlyosként is nyugodtan kipróbálhatunk.

Túlsúlyosan is lehet sportolni

Túlsúlyosan is lehet sportolni

Az egyik ilyen a kerékpározás, melyet könnyedén beépíthetünk a hétköznapjainkba. A biciklinek megvan az az előnye, hogy a súlyunkat a kerékpár váza tartja és nem minket terhel az egész súly. Másik közkedvelt mozgásforma még az úszás, amit túlsúllyal is nyugodtan, könnyedén végezhetünk. Egyáltalán nem terheli meg az ízületeket, mégis égeti a kalóriát és felgyorsítja az anyagcserét. A futás, kocogás az ízület megterhelése miatt nem ajánlott, helyette az is elegendő hogy sétálunk, vagy tempósan gyalogolunk.

A súlyfelesleg leépítése lényegében a mozgás megkezdése után csak 20 perccel kezdődik meg, addig a szervezet csak szénhidrátot éget. Az is nagyon fontos viszont, hogy ne terheljük túl magunkat, figyeljünk a fokozatosságra és ne akarjunk első nap annyira kimerülni, hogy elmenjen a kedvünk az egésztől. Ha másnap iszonyat erős izomlázra ébredünk, kicsi az esélye, hogy rá tudjuk magunkat venni újra a sportolásra.

De az izomláz elkerülése érdekében kipróbálhatjuk a masszázsfürdőket, pezsgő, izommozgató jakuzzikat is, melyek lazítják az izmokat és a test teljesen meg tud pihenni. Nem csak testileg, de mentálisan is pihenhetünk egy intenzív torna után, ezután pedig biztosan jót fogunk aludni.

Visszaugrás a navigációhoz