term ID:
parent cat ID:61
post ID:10701
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Valóban minden korosztálynak való a jakuzzi? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Valóban minden korosztálynak való a jakuzzi?

Publikálva:

Mivel a Jakuzzinak rengeteg jótékony hatása van, sok ember dönt úgy, hogy a rendszeres wellness központok helyett, otthoni használatra vásárol egy ilyen medencét. Ilyenkor nem kell utazgatni, másokkal megosztani, kedvünkre jakuzzizhatunk otthon az év bármely napján, kényelmesen, a saját otthonunkban, vagy akár az udvarunkon. Mivel ezeket a medencéket több méretben is meg lehet vásárolni, így akár az egész családunkkal vagy éppen a barátainkkal együtt merülhetünk el a kellemes meleg habokban.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Mire jó röviden a jakuzzi és miket lehet beletenni?

A jakuzzit manapság már a világ minden pontján ismerik és szeretik. A hidromasszázs technológián alapuló fürdőzés egészségmegőrzés szempontjából igen nagy előnyökkel bír. A wellness központokat üzemeltetők is úgy nyilatkoztak, hogy a szolgáltatásaik közül a jakuzzi a legnépszerűbb, így egyáltalán nem meglepő hogy egyre többen szeretnék otthon is kiélvezni hatásait. A pezsgős medencének köszönhetően egyedül, családdal vagy akár baráti társaságunkkal együtt pihenhetsz és szórakozhatsz úgy, hogy közben a pezsgő buborékok és a vízsugarak folyamatosan masszírozzák elfáradt izmaidat és ízületeidet. A jakuzzizás még az 1950-es évekből származik, ekkor fedezték fel az emberek azt, hogy mekkora jelentősége van a test és a bőr ápolásának, melyet egyszerűen a víz segítségével tudnak megtenni. A hagyományos fürdés mellett ezt a fürdőzést a vízsugarak és a vízbe juttatott levegő buborékok tették igazán felejthetetlenné és varázslatossá.

Egy jakuzzit rengeteg kényelmi funkcióval lehet ellátni annak érdekében, hogy még több élményt tudjon okozni számodra. Fürdőzés közben izmaid és ízületeid teljesen el tudnak lazulni, ezért kimondottan jól tud esni ez a fajta pihenés egy nehéz, hosszú nap után. Ellazítja és regenerálja az izmokat, miközben a buborékok és a vízsugarak kellemesen átmozgatják az egész testedet, beleértve a végtagjaidat is. Idősebb korosztály, illetve sportolók számára ez a berendezés szinte elengedhetetlen, hiszen feloldja a letapadt izmokat, így akár különböző sportsérüléseken, de még reumán és az ízületi és gerinc problémákon is tud segíteni. A befúvók száma, a kád nagysága és formája, illetve a különböző látványos, mégis hasznos fényterápiás megoldás mellett lehetőség van akár a zenelejátszó beszerelésére is.

Hány éves kortól lehet Jakuzzizni?

A legtöbben úgy szokták mondani, a jakuzzi minden korosztály számára tökéletes lehet pihenés és fürdőzés szempontjából. Az biztos, hogy egy idősebb test, vagy egy felnőtt, fizikai munkát végző ember könnyedén elmerül a kellemes meleg habokban, ahol nem csak fizikailag, de lelkileg is pihenni tud, ám mi a helyzet a gyerekekkel? Sokak számára igen zavaró szokott lenni a különböző wellness létesítményekben az, ha kicsi gyerek kerül a jakuzziba. Ha pedig otthonra szeretnél jakuzzit, mindenképpen utána kell járnod annak, hogy a család kisebb tagjai mennyire tudják majd azt használni.

Érdemes megfigyelni, hogy a különböző wellness központok esetében a medencék körül mindig fel van tüntetve egy kor vagy magasság, amely felett fürdőzni lehet a medencében. Sok esetben láthatsz itt tiltó táblákat, mely szerint kisgyermek nem is tartózkodhat a pezsgőfürdőkben, illetve a jakuzzikban. Kevesen tudják azonban ennek az okát, illetve azt, hogy ezt mennyire kell az otthoni fürdőzés során komolyan venni ezt a tiltást. Az teljesen evidens, hogy a gyógyvizes medencébe nem célszerű a kisgyermekeket belevinni, de az otthoni jakuzzizást talán ők is ugyanúgy ki tudják használni, mint mi, felnőttek. Ha a wellness részlegeken azt látod, hogy a jakuzzi körül tiltó felirat van kitéve, miszerint gyermekek nem tartózkodhatnak a medencében, jó ha tudod, hogy általában csupán baleset megelőzés miatt került ki a tiltó tábla. Igaz, hogy a masszázsmedence vízmagassága nem túlságosan mély, mégis míg egy átlagos méretű felnőtt számára teljesen biztonságos lehet, egy kisgyermek számára ez is veszélyforrást jelenthet, különösen abban az esetben ha nem ér le a lába.

A leggyakrabban a 10 éves kort szokták említeni, mely felett már nyugodtan lehet jakuzzizni, mindenféle óvintézkedés nélkül, természetesen felnőtt felügyelet mellett. Ebben a korban ugyanis a gyermek már kellően magas ahhoz, hogy a lábai le tudjanak érni, így képes lesz biztonságosan jakuzzizni. Jó tudni azonban azt, hogy ha otthoni használatra szeretnél masszázsmedencét vásárolni, egyáltalán nincs szükség arra, hogy 10 évesnél kisebb gyermekünket eltilts a fürdőzéstől. Ők is megmártózhatnak a medencében, viszont csak szülői felügyelet mellett. Soha nem szabad egyedül hagyni a gyermeket fürdőzés közben, még egy másodpercre sem. A legjobb az, ha mindig van egy felnőtt a medencében a kisgyerekkel együtt aki felügyelni tudja őt, így szinte teljesen kizárt, hogy bármilyen baleset is érje fürdőzés közben a gyerkőcöt.

Hogyan jakuzzizzanak a kisebbek?

A kicsiknek mindenképpen meg kell tanítanod azt, hogyan és mikén kell helyesen használni a masszázsmedencéket. Számukra érthető módon magyarázd el azt, hogy ez a medence nem játékszer, így egyedül soha nem használhatják. A vízbe való beleugrás és a vízben való ugrabugrálás is tilos, emellett nem jó ötlet csapkodni a vizet fürdőzés közben. A szülőnek pedig tisztában kell lennie azzal, hogy a kisebb generáció szervezete máshogy működik mint a felnőtteké, ezért az ő testhőmérsékletük képes sokkal hamarabb megemelkedni, így túl sok ideig nem is képesek elviselni a jakuzziban lévő 37-38 Celsius fokos vízhőmérsékletet.

Ha azonban kicsit több ideig szeretnél csemetéiddel együtt fürdőzni, érdemes lehet valamivel lejjebb tekerned a vízhőmérséklet szabályzót, hogy ők is hosszabban élvezhessék. Természetesen az otthoni jakuzzik hőmérséklete is szabályozható 26 és 40 Celsiusok között. Tehát nincs szükség arra hogy gyermekedet eltiltsd a medence használattól, csupán körültekintően és biztonságosan kell igénybe venni a jakuzzit, mindig legalább egy felnőttel együtt.

Visszaugrás a navigációhoz